Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα!

Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ…

Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.
Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα για την αξία των μεταλλευμάτων, μου είπε ότι υπολογίζει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην δεκαετία του ’70 ασχολήθηκα με το θέμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Τότε έμαθα από πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι κάτω από το Αιγαίο υπάρχει μια «θάλασσα πετρελαίου», που όμως οι Αμερικανοί την έχουν κατατάξει στα στρατηγικά τους αποθέματα και γι’ αυτό είναι απαγορευμένο ακόμα και να μιλάμε για το θέμα αυτό.
Αναφέρθηκα σε δύο μόνο ενδεικτικές πηγές του δημόσιου πλούτου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει «δια γυμνού οφθαλμού» τις υπόλοιπες πηγές πλούτου: τη γη μας, την πράσινη ενέργεια, το φυσικό κάλλος, την αρχαία κληρονομιά, τις τουριστικές δυνατότητες και φυσικά την εργατική δύναμη του λαού μας σε όλους τους τομείς.
Αυτός ο τεράστιος ανεκμετάλλευτος πλούτος πρέπει να γίνει η έπαλξη για το ξεκίνημα μιας οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πλήρη αξιοποίησή του σε συνεργασία με όσους έχουν την οικονομική και τεχνολογική δυνατότητα γι’ αυτό. Η βάση αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να είναι το σύστημα της κοινοπραξίας, δηλαδή της δίκαιης και ισοδύναμης προσφοράς της κάθε πλευράς και με βασικό όρο ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό από τα εθνικά μας δικαιώματα.
Όποιοι θελήσουν να συνεργαστούν μαζί μας, θα το κάνουν με βάση τα νόμιμα και δίκαια οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.
Μακάρι οι εταίροι μας σ’ αυτές τις κοινοπραξίες να είναι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί. Θα συνεργαστούν όμως μαζί μας ισότιμα και τίμια χωρίς αυτά τα πονηρά και επαίσχυντα μέτρα και μεθόδους που χρησιμοποιούν σήμερα, λες και είμαστε ένας κατώτερος λαός, βασικά ηλίθιος, που δεν καταλαβαίνει τις αληθινές τους προθέσεις. Που είναι οι ίδιες και χειρότερες απ’ αυτές που εφαρμόσανε την εποχή της αποικιοκρατίας και το γεγονός αυτό αποτελεί ντροπή για κράτη που θέλουν να θεωρούνται πολιτισμένα.
Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα. Αποκαλύπτει το κατάμαυρο μέλλον που μας περιμένει, αν δεν βγούμε από τον ασφυκτικό κλοιό που μας έχει τυλίξει και μας πνίγει. Πρέπει να σπάσουμε τον σιδερένιο κλοιό. Να κάνουμε ρήγμα. Και το Κ.Α.Π. δείχνει τον δρόμο.
Η διέξοδος είναι η συσπείρωση γύρω από το θετικό όραμα της εθνικής ανάπλασης βασισμένης επάνω στην ελληνική πραγματικότητα. Την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας από μας τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε χίμαιρες αλλά κάτι που μας ανήκει και δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζουν όμως οι άλλοι και θέλουν να μας το κλέψουν. Επομένως πρέπει να κάνουμε δύο κινήσεις:
Η πρώτη είναι να κόψουμε τα χέρια των ληστών με τη γραβάτα.
Η δεύτερη να πάρουμε με τα δικά μας χέρια και να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να το αξιοποιήσουμε και πάνω του να χτίσουμε την Πατρίδα που μας αξίζει.
Αθήνα, 24.7.2012
Μίκης Θεοδωράκης
Πηγή:anti-ntp.blogspot.com

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ένας χρόνος ΕΠΑΜ - Δημήτρης Καζάκης


Πριν ακριβώς έναν χρόνο, την Κυριακή στις 16 Ιουλίου 2011 στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ελληνικού, μαζεύτηκαν περί τους 480 αγωνιστές απ' όλη την Ελλάδα για να ιδρύσουν αυτό που ονομάστηκε Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.
Η ιδρυτική συνδιάσκεψη διάρκεσε σχεδόν όλη την ημέρα και σαν στόχο είχε όχι να δημιουργήσει μια ακόμη πρωτοβουλία πολιτών, ούτε μια ακόμη ομάδα πίεσης ή παραίνεσης για να βρεθούν κάποιοι άλλοι να δημιουργήσουν το αναγκαίο Παλλαϊκό Μέτωπο που είχε ανάγκη ο λαός.
Το κάλεσμα που μάζεψε τους συναγωνιστές ήταν ανώνυμο και κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι δίνοντας ραντεβού την συγκεκριμένη Κυριακή. Ήταν ανώνυμο γιατί απευθυνόταν σε όσους όχι μόνο τους άρεσε, ή καλόβλεπαν μια τέτοια ενέργεια, αλλά κυρίως σε όσους ήθελαν να την κάνουν δική τους υπόθεση. Όποιος λοιπόν την έκανε δική του υπόθεση, διακινούσε το κάλεσμα σαν δικό του και έτσι συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες στην ιδρυτική.
Όποιος έφτανε εκείνη την Κυριακή στην ιδρυτική και ήθελε να συμμετάσχει αντιμετώπιζε δυο σοβαρές δυσκολίες. Για να μπορέσεις να συμμετάσχεις στις εργασίες θα έπρεπε να προχωρήσεις σε εγγραφή, γιατί μόνο αυτοί που αποδέχονταν το κάλεσμα γίνονταν δεκτοί στην ιδρυτική. Δεύτερο, έπρεπε να αναλάβεις ένα καθήκον: να καθίσεις στην γραμματεία της ιδρυτικής, να στελεχώσεις την περιφρούρηση, να βοηθήσεις στην εξυπηρέτηση των συνέδρων για την παροχή καφέ, αναψυκτικών και τροφής, κοκ. Δεν υπήρχε μηχανισμός στημένος από τα πριν. Όποιος ερχόταν αναλάμβανε αμέσως κάποια δουλειά. Όσοι μάλιστα είχαν την προνοητικότητα να έρθουν από νωρίς, φορτώθηκαν και τις πιο σημαντικές σε απαιτήσεις δουλειές της ιδρυτικής...
Στην διάρκεια της ιδρυτικής είχαμε πολλά παρατράγουδα. Πράγμα απολύτως φυσικό. Όπως θα διαπιστώναμε αργότερα, δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να απαλλαγείς από τα νευρωτικά και ιδεολογικά σου σύνδρομα προκειμένου να παλέψεις για τους κοινούς στόχους. Δεν υπάρχει τίποτε πιο δύσκολο από το να βάλεις το κοινό καλό, τους κοινούς αγώνες, πάνω από τις δικές σου προκαταλήψεις.
Σήμερα, έναν χρόνο μετά, το ΕΠΑΜ αναπτύσσεται ραγδαία με οργανώσεις παντού ανά την Ελλάδα (πάνω από 97) και εκκαθαρίζει τα μητρώα του γιατί δεν αρκεί να συμφωνείς με τα προτάγματα του μετώπου, πρέπει επίσης να κάνεις δική σου προσωπική υπόθεση την επιτυχία του ΕΠΑΜ και των στόχων του. Τα μέλη του, 10 φορές περισσότερα από την εποχή της ιδρυτικής, έχουν κατακτήσει σε μεγάλο βαθμό ένα δέσιμο, μια σχέση αλληλεγγύης και συντροφικότητας -- παρά την ριζικά διαφορετική ιδεολογική τους καταγωγή από την λαϊκή δεξιά έως τον αναρχικό χώρο -- που δεν γνωρίζω να υπάρχει πουθενά αλλού.
Το ΕΠΑΜ σήμερα είναι η μόνη λαϊκή δημοκρατική και πατριωτική οργάνωση που διαθέτει πυρήνες στις συνοικίες και τις γειτονιές. Όχι τυπικά, όπως οι ΚΟΒ του ΚΚΕ, αλλά ουσιαστικά, δεμένους με την δράση και τα προβλήματα των ανθρώπων του χώρου τους. Μέσα από αυτή την δουλειά εξακολουθεί να αναπτύσσεται το ΕΠΑΜ, να διευρύνει το δίκτυο των πυρήνων του και να αυξάνει τον αριθμό των μελών, αλλά και τον κύκλο των φίλων του μέσα κυρίως στις τάξεις των πιο πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Από εθνική άποψη το ΕΠΑΜ αντιπροσωπεύει την ενότητα του λαού πέρα από διαχωριστικές γραμμές δεξιού κι αριστερού. Ενώ από ταξική σκοπιά δεν υπάρχει πιο πληβειακή οργάνωση συγκροτημένη απευθείας από τα πιο καταπονημένα και καταπιεσμένα στρώματα του λαού στη σημερινή συγκυρία. Ο ιδιαίτερος αυτός ταξικός χαρακτήρας του ΕΠΑΜ, αποτέλεσε κι έναν από τους πιο σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες. Η αύξηση της ανεργίας, η καταστροφή των μικρομεσαίων είχε και έχει άμεσο αντίκτυπο σε μια οργάνωση που στηρίζεται εκ πεποιθήσεως στο υστέρημα του λαού. Παρόλα αυτά προχωράμε. Πηγαίνουμε μπροστά με δρασκελιές που για οποιοδήποτε άλλο μόρφωμα φαντάζει μύθος.
Στην ιστορία δεν ξανάγινε να στηθεί μια τέτοια οργάνωση από το μηδέν και μάλιστα να στηριχθεί σε απλούς αγωνιστές του μεροκάματου και του βιοπορισμού. Κι όχι σε επαγγελματίες της αμφισβήτησης, τη πολιτικής και της "επανάστασης". Και μάλιστα σε συνθήκες τέτοιας κρίσης, αλλά και τέτοιου ανελέητου πολέμου από όλες τις πλευρές. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας. Το ΕΠΑΜ έδειξε ότι χάρις στην οργανωτική του συγκρότηση, χάρις στην πίστη και στην αφοσίωση των μαχητών του, κάθε χτύπημα που δέχθηκε το έκανε πιο δυνατό.
Το ΕΠΑΜ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί τον άτυπο "συνομιλητή" της εξουσίας, μιας και όλες οι επίσημες πολιτικές δυνάμεις αναφέρονται στα προτάγματά του, αρνητικά ή θετικά, αλλά χωρίς να αναφέρονται σ' αυτό. Δεν υπάρχει σήμερα καμιά άλλη οργάνωση που να στοιχειώνει το πολιτικό σύστημα από την δεξιά έως την αριστερά όσο το ΕΠΑΜ. Μεγάλη τιμή για μια χούφτα "ξεβράκωτους" λαϊκούς αγωνιστές που έμαθαν σχεδόν από το μηδέν τι σημαίνει να υπερασπίζονται την ζωή του λαού και της χώρας τους...
Ένας χρόνος ΕΠΑΜ, του χρόνου τέτοια εποχή χάρις στη δρακογενιά των λαϊκών αγωνιστών που γεννιούνται από την φύτρα του Παλλαϊκού Μετώπου, είμαι αισιόδοξος ότι θα την γιορτάσουμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά αν κάτι δίδαξε η δράση του ΕΠΑΜ όλο αυτόν τον χρόνο είναι ότι τα δύσκολα μας ατσαλώνουν.
Ένας χρόνος ΕΠΑΜ, καλή δύναμη και καλή λευτεριά σύντροφοι και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα...

Δημήτρης Καζάκης

Μόνο η ντροπή θα είναι όλη δική σου…



Ήρθε και το καλοκαίρι και έγιναν και οι εκλογές. Και κατά κάποιο δικαιολογημένο λόγο μειώθηκαν  και οι συζητήσεις στις παρέες για το χάλι της χώρας μας. Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό. Βλέπετε,  όταν είσαι «τάβλα» στην παραλία με 40 βαθμούς πασαλειμμένος αντηλιακό και στο ένα σου χέρι έχεις τον φραπέ και στο άλλο το κωλομάγουλο της γκόμενας σου που κοιμάται  μπρούμητα δεν  έχεις και πολύ όρεξη για πολιτικές συζητήσεις. Λογικό, αναμενόμενο και από τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού…
Να μου πεις τώρα και όταν γινόταν πολιτικές συζητήσεις τι καταλάβαινες όταν διαπίστωνες ότι το 90% των συνομιλητών σου μπορεί να διαμαρτυρόταν για χάλια της χώρας αλλά δεν καταλάβαινε ότι όλα αυτά είναι σχέδιο εξόντωσης μας;
Από αυτό και μόνο φτάνει κανείς να συμπεράνει  αλλά και να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.Και φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να βρούμε την λύση στο πρόβλημα μας όταν δεν γνωρίζουμε καν ποιο είναι το πρόβλημα μας.
Το πρόβλημα μας δεν είναι οι πολιτικοί μας. Αυτούς τους..

“ΚΗΡΥΞΑΝ” ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !


-Ερχονται … ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !

  -Σε περίπτωση  “αδυναμίας”  πληρωμής του  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ  “χαρατσιού”ερχονται κατασχεσεις μισθων, συνταξεων,ακινητων (ακόμη και επίπλων από τα σπίτια μας…) .
  -Δηλώσεις από  κυβερνητικά στελέχη και … τρόικα” – 15/07/2012.
  -Ερχονται … ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ   αγροτικής γης (όχι,  ΔΕΝ  είναι “φήμη”...)  αφού με το ξεπούλημα σε “ιδιώτες” της Αγροτικής Τράπεζας   ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  η “ρήτρα υποθήκευσης”  γης, μέσω των αγροτικών δανείων – που έχει συνάψει σχεδόν κάθε αγρότης – με την Αγροτική.
  -Ο “νέος αγοραστής”  ΔΕΝ  θα διστάσει να  ΚΑΤΑΣΧΕΙ  τη  γη (ή  να  μετατρέψει  τους  ιδιοκτήτες  σε “κολλίγους” …)
  -ΜΑΣ  ΚΗΡΥΞΑΝ  ΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ !

  -ΞΕΧΑΣΑΝ  ΟΜΩΣ  … ΚΑΤΙ !

  -Πέρα απ’το ότι η  “ψευτοκυβέρνηση”  ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ. – ΔΗΜΑΡ  είναι απολύτως  ΠΑΡΑΝΟΜΗ  – απ’ τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας της – αφού οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν υπό το καθεστώς εκβιαστικών – πλαστών διλημμάτων , ψεύτικων υποσχέσεων και κλίματος χειραγώγησης – τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος ( νόμοι  “περί εξαπάτησης εκλογέων” και “νόθευσης  εκλογικού αποτελέσματος” – άρθρα του Ποιν. Κώδικα.)
  – Πέρα από το ότι  ΟΛΟΙ  μας έχουμε αντιληφθεί τα “σχέδια γενικού  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ”  της χώρας, μέσα από προδοτικές συμφωνίες και “μνημόνια” (είναι  ΕΣΧΑΤΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  άρθρο 7, παρ.3 του Συντάγματος…)
  -Υπάρχει το  ΖΗΤΗΜΑ  της  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ! ( ΟΛΩΝ  ΜΑΣ! )

  – Υπάρχει και το (ακροτελεύτιο) άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος :
  -”Kάθε πολίτης  ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  και  ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ  να  ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ – με καθε τροπο -  σε εκείνους που προσπαθούν να  ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ  ή να ...

Το Σύνταγμα της χώρας έχει de facto καταλυθεί…


Θα πρέπει τελικά να έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση όλοι μαζί. Ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες καθόμαστε και ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον λειτουργεί και ασκεί εξουσία σε βάρος μας παράνομα και αντισυνταγματικά. Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι νομικοί και κυρίως...
συνταγματολόγοι, αλλά και εκείνοι οι λίγοι που υπάρχουν σιωπούν, μέχρι να θιγούν τα προνόμιά τους.

Μήπως είναι άραγε ψέματα ότι κάθε μέρα η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως οι δανειστές (τρόϊκα) δεν δέχονται το ένα ή το άλλο; Χθες μόλις δεν μας είπαν ότι η τρόϊκα επέβαλε και πάλι το χαράτσι για…. τα ακίνητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ ενώ η κυβέρνηση δεν ήθελε; Σήμερα πάλι δεν μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόϊκα θα τα εγκρίνει  κ.λ.π.; Κάνουμε μήπως λάθος;

Ξέρετε όμως τι σημαίνει αυτή η ομολογία; Σημαίνει πως δεν ισχύει πλέον το ελληνικό Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 82 παρ. 1 λέει «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». Αφού όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτοδύναμα και κυρίαρχα να κυβερνήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας, αυτόματα το Σύνταγμα..

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Θα γίνω φονιάς και όχι αυτόχειρας - Γράμμα στην εφορία από αγρότη στην Κρήτη




Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης που κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το "ραβασάκι" της εφορίας που τον έβγαλε από τα ρούχα του. Ούτε λίγο ούτε πολύ βάση του εκκαθαριστικού του σημειώματος, το κράτος τον καλεί να πληρώσει αναλογικά το ¼ του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2000 ευρώ!
Όπως γράφει το prismanews.gr διατηρώντας την ψυχραιμία του και επιστρατεύοντας την αίσθηση του χιούμορ ο ίδιος απέστειλε τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας ένα... πρωτότυπο υπόμνημα με το οποίο αναλύει για ποιους λόγους ο ίδιος δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ για τα χαράτσια της φετινής χρονιάς.


Στο υπόμνημα ο κ. Αρετούλης που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη εγκαταλείποντας έναν αστικό τρόπο ζωής για να ζήσει στη νότια Κρήτη καλλιεργώντας τη γη, περιγράφει με λεπτομέρεια τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής του αναδεικνύοντας την... απόκλιση της δικής του πραγματικότητας από τους στείρους αριθμούς του φοροεισπρακτικού κρατικού μηχανισμού χαρακτηρίζοντας τους ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής της χώρας "αχρείους, απατεώνες και ψεύτες".


Η επιστολή του η οποία δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Το Ποντίκι αναφέρει τα εξής:

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15/7


Ετοιμάζεστε να βγείτε έξω; Μη ξεχάσετε να πάρετε από το περίπτερο Το ΧΩΝΙ! Δώστε δύναμη στη δύναμη μας, δώστε μια ευκαιρία στην αλήθεια!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Όλγας Γεριτσίδου. Αξίζει να την διαβάσετε


Αγαπητοί μου συμΠολίτες και συνΑγωνιστές,

Μόλις σας έστειλα με κρυφή κοινοποίηση, στην ίδια ακριβώς επικοινωνία που μόλις εστάλη στο γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επικοινωνία προς επίσπευση της ανταποκρίσεως τους στην προσφυγή που εκτός από τον ΔΠΔ της Χάγης είχε σταλεί ξεχωριστά και σύμφωνα με το τυπικό του δικού τους πρωτοκόλλου και σε αυτούς.

Την στείλαμε αυτή την επικοινωνία διότι κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το γραφείο αυτό μας ζητήθηκε να το πράξουμε, στέλνοντας στην διεύθυνση που βλέπετε στον παραλήπτη του προηγούμενου ηλεκτρονικού μας μηνύματος αίτημα για την ενημέρωση μας για την πορεία της υπόθεσης.

Σημειωτέον ότι η διαδικασία του ΟΗΕ παίρνει τουλάχιστον ένα (1) χρόνο, αλλά εμείς δεν μπορούμε να τους δείξουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τόσο διότι και αντικειμενικά δεν την έχουμε.

Προσεχώς τις επόμενες ημέρες θα σας προωθήσω λεπτομερή ενημέρωση των νέων κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν τόσο όσον αφορά το ΔΠΔ της Χάγης ( και θα σας κοινοποιήσω και την δεύτερη επιστολή που μου εστάλη από εκεί και την απάντηση μου ) όσο και την πλήρη κινητοποίηση όχι μόνο ημών αλλά του συνόλου της διεθνούς κοινής γνώμης με ένα στρατηγικό εγχείρημα που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο έτσι όπως θα το κάνουμε, εάν βεβαίως θελήσετε να συνδράμετε και εσείς, πάντα ως ανεξάρτητοι συμπαράγοντες σε κάθε κίνηση και όχι ως συνυπογράφοντες ακόλουθοι.

Θέλω να κλείσω αυτή την επικοινωνία μου προς τα εσάς με δύο... χαρμόσυνα νέα τα οποία όμως θα σας εκθέσω λεπτομερώς και με πλήρη νομοθεσία στις επόμενες ημέρες ( κυρίως λόγω φόρτου εργασίας και πολέμου φθοράς που μας γίνεται από το κράτος/παρακράτος που απλώς μας καθυστερεί ) :

1.το περιβόητο άρθρο 86Σ και οι σχετικές απορρέουσες διατάξεις και άλλα άρθρα του Συντάγματος που διαμορφώνουν το πλέγμα της ατιμωρησίας ( περί ευθύνης υπουργών/βουλευτικής ασυλίας κλπ ) νομικά δεν ισχύουν..

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!



Όσο πιο γρήγορα αποχωρήσουμε (ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ) από την Ευρωζώνη στην οποία μας έχει παγιδεύσει η συμμορία του ευρώ και πριν η συμμορία μας «αποχωρήσει» όπως μεθοδικά προσχεδιάζει για να έχει και πάλι τον έλεγχο και επί της δραχμής, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η οικονομική και η διοικητική αναγέννηση της Ελλάδας...


Βασική προϋπόθεση: Παραπομπή σε δίκη των πρωταίτιων την οικονομικής καταστροφής της χώρας (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλος, Καρατζαφέρης, Παπαδήμος, Σαμαράς, Κουβέλης) και ο ισόβιος αποκλεισμός από τις εκλογικές διαδικασίες σε όσους και όσες ψηφίσανε τα μνημόνια.


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων!



Γράφει ο REPORTO

Σ αυτόν τον ελεεινό πολιτικό «ρεφενέ» μέσα από τον οποίο αναδείχτηκε αυτή η κυβέρνηση παρωδία, όλοι έβαλαν το κάτι τις τους, και αυτό δεν είναι άλλο από την όποια πολιτική σαβούρα διέθεταν στη φαρέτρα τους.

Ήταν όμως κι ένας απόλυτα ανταποδοτικός ρεφενές, αφού οι πρωταγωνιστές του προσέβλεπαν πρωτίστως σε συγκεκριμένα προσωπικά ωφελήματα.

Ο Σαμαράς ερχόταν πιο κοντά στο όνειρο ζωής του να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό του και τους λοιπούς της παράταξης που τον εξέθρεψε, και με δεκανίκια τους άλλους δυο, το όνειρο πραγματοποιήθηκε.
Ο Βενιζέλος προσέβλεπε στην πολιτική απενοχοποίηση των χειρισμών και των πολιτικών πρωτοβουλιών του. Προσέβλεπε στην απομάκρυνση της πιθανότητας του ειδικού δικαστηρίου, και αυτή η επιδίωξη ήρθε πιο κοντά με δεκανίκια τους συγκυβερνητικούς του συνεταίρους...
Ο Κουβέλης βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στην προσωπική του ματαιοδοξία, και προφανέστατα με υποσχετική για την υποψηφιότητά του για την προεδρία στην μετά Κάρολον εποχή, έγινε το τρίτο δεκανίκι με άρωμα μαϊντανού, σε μια συγκυβέρνηση που η συμμετοχή του ούτε τυπικά απαραίτητη ήταν, ούτε στην προοδευτική της απόχρωση - όπως ψευδώς ισχυρίζεται - συνέβαλε.
Μέσα από αυτό το εξευτελιστικό αλισβερίσι, υπήρξαν πράγματα που βγήκαν στο σφυρί.
Ο Σαμαράς έβγαλε στο σφυρί..

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το δικαίωμα της πολιτικής ανυπακοής – Η νόμιμη άμυνα στην αφθαιρέτη εξουσία




 Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


Επειδή το φορολογικό σύστημα είναι καταφανώς άδικο σε ότι αφορά την κατανομή των βαρών,
Επειδή οι διατάξεις του, ειδικά για τα ΑΜΕΑ, είναι ρατσιστικές, απάνθρωπες και παραβιάζουν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της ισότητας,
Επειδή η αναπηρία δεν μπορεί να θεωρείται λόγος αποκλεισμού μου από το δικαίωμα στην εργασία που είναι άλλωστε συνταγματικά κατοχυρωμένο,
Επειδή ο καταφανώς άδικος χαρακτήρας των κάθε είδους εκτάκτων εισφορών και η υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ σε αυτές θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μου και την ζωή του παιδιού μου,
Επειδή η ΖΩΗ θεωρείται ακόμη ΔΙΚΑΙΩΜΑ,
Επειδή το κράτος δεν εκπληρώνει τις ανταποδωτικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από το δικαίωμά του να φορολογεί τους πολίτες,
Επειδή, για λόγους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αρνούμαι να καταγραφώ ως παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο που προκάλεσε η απληστία, η ανομία, η εθελοδουλεία, η μωροφιλοδοξία, η αμάθεια, η αυθαιρεσία και η ανικανότητα όσων κυβέρνησαν μέχρι τώρα και συνεχίζουν να κυβερνούν, (πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ποτέ εργαστεί),
Επειδή πρόθεσή μου δεν είναι η αποφυγή καταβολής των φόρων, γι’ αυτό και θα συνεχίσω να είμαι συνεπής στην εκπλήρωση των ρυθμίσεων καταβολής φόρων και εισφορών τις οποίες έχω συμφωνήσει με το δημόσιο –ΟΣΟ ΜΟΥ ΕΠΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ,
Επειδή αναγνωρίζω ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις του πολίτη πρέπει να εκπληρώνονται σε μία δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα αλλά αυτή που κατοικώ δεν είναι τίποτε από τα δύο,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ..

To δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη…TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ



Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας, είναι το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας: η άσκηση του δικαιώματος της αντίστασης. Ένα δικαίωμα που ασκείται πιο αποτελεσματικά όταν ασκείται συλλογικά.
Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης ένα είναι βέβαιο, το βασικό μέλημα της ληστοσυμμορίας που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει, αφενός, ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο και, αφετέρου, να βάλει χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιοκτησία των ελλήνων πολιτών. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα κληθεί να υπερασπιστεί ότι της έχει απομείνει. Όχι μόνο τη δουλειά και το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο παλεύει να επιβιώσει, αλλά και την ιδιοκτησία που έτυχε να διαθέτει. Εκτός από την απόλυση και την ανεργία, ήδη ο εφιάλτης της αναγκαστικής κατάσχεσης ακόμη και του πιο πενιχρού περιουσιακού στοιχείου έχει ήδη στοιχειώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (eurostat) σχεδόν το 70% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έφτασε να δαπανά περί το 40% των μηνιαίων οικογενειακών του εξόδων σε τραπεζικές υποθήκες και δάνεια, ενώ ένα ακόμη 35% πηγαίνει στην εφορία. Με το υπόλοιπο καλείται να τα φέρει βόλτα, όταν οι ανάγκες διατροφής της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα απορροφούν πάνω από 30% των μηνιαίων οικογενειακών εξόδων.
Μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς υπό αυτές τις συνθήκες; Όχι. Όμως αυτό δεν πειράζει γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει μια νέα ευρύτερης κλίμακας φοροεπιδρομή με στόχο, όπως πάντα, την «πάταξη της φοροδιαφυγής». Ο λόγος είναι απλός. Θέλουν να βάλουν χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιωτική περιουσία. «Πρέπει να πάψει να υπάρχει αυτή η αναρχία με την σκόρπια ακίνητη ιδιοκτησία», έλεγε τις προάλλες ένας μεγαλοκαρχαρίας, από αυτούς που για χρόνια λυμαίνονται τις κρατικές εργολαβίες και συντηρούν τα χρεοκοπημένα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Καταλαβαίνετε τι θα πει αυτό; Θα φροντίσουν με την φορολογία και τις τράπεζες να..

Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»


Γιώργος Ιεροδιάκονος
Μέλος της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Φαίνεται πως σ’ αυτή την ερημοχώρα, τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών δεν τον επιλέγει ο πρωθυπουργός, αλλά οι διεθνείς τοκογλύφοι και η λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Συνεπεία αυτής της αδιάλειπτης εξάρτησης των «ελληνικών» κυβερνήσεων προς τους επικυρίαρχους τοποτηρητές, φτάσαμε από τον Παπαντωνίου, τον Αλογοσκούφη και τον Παπακωνσταντίνου (άπαντες αναπόσπαστα μέλη της «λέσχης») στον νυν Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (επίσης μέλος της Μπίλντεμπεγκ).

Όμως η επιλογή ειδικά αυτού του συγκεκριμένου τύπου γεννά πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις απώτερες επιδιώξεις της κυβέρνησης, αφού εκτός από τακτικό μέλος της «λέσχης», υπήρξε άρρηκτο μέλος της σπείρας Σημίτη. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ο.κ. Ένας από τους βασικούς ιθύνοντες του «μαγειρέματος» των οικονομικών στοιχείων τότε με τον πρωτομάστορα της διαπλοκής Κ. Σημίτη και την Goldman Sachs, ώστε να εισέλθει τότε η χώρα μας σιδηροδέσμια στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα εμφανίζεται ως επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. «Πρωτοβουλία Κάπα», όπου συμμετέχει και ο έτερος Καππαδόκης,..

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ζητά στοιχεία για την προσφυγή Γεριτσίδου για τη γενοκτονία του Ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση Παπανδρέου και... ΣΙΑ



Το διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης απάντησε δεύτερη φορά σχετικά με την προσφυγή της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου σχετικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία σε βάρος του Ελληνικού Λαού, ζητώντας νέα στοιχεία από τον Ελληνικό Λαό για να προχωρήσει.


Την εβδομάδα αυτή θα..
δοθούν οδηγίες και συντονισμός ώστε όλοι μας, σύσσωμοι μια γροθιά να αποστείλουμε στην Χάγη τα συγκλονιστικά και καταιγιστικά στοιχεία που έχουμε ως Ελληνικός Λαός και που μας ζητά το δικαστήριο.

πηγή: http://attikanea.blogspot.gr/

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πρώτη δικαίωση για τις κυρίες Γεριτσίδου, που κατήγγειλαν τον πρώην πρωθυπουργό!


 Ένα χρόνο μετά τη μήνυση δύο Ελληνίδων, μητέρας και κόρης, κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γενοκτονία εις βάρος του ελληνικού λαού και εγκλήματα κατά της
ανθρωπότητας, η πρώτη δικαίωση ήλθε:..

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με έγγραφό του στα αγγλικά και τα γαλλικά ανακοίνωσε, ότι ο φάκελος ανοίγει!

Την αναφορά (χρησιμοποιείται ο όρος reference) της υπόθεσης με αριθμό OTP-CR-47/12 υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης M.P. Dillon.(…)

Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της ψυχοπαιδαγωγός και εκδότρια Τάνυα, κατέθεσαν τη μήνυση στις 22 Μαρτίου του 2011. Ακολούθησε μαζική αποστολή χιλιάδων email από Έλληνες από όλο τον κόσμο, με τα οποία πίεζαν τη Χάγη να πάρει θέση και να εξετάσει την υπόθεση. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 19 Μαρτίου 2012, η Χάγη με επίσημο έγγραφό της γνωστοποίησε

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΛΛΑΔΑ 1910-1952..!!!


 ΣΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...... 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον αναγνώστη Μ.Κ. για την αποστολή αυτού του εκπληκτικού ιστορικού υλικού.

Πόπη  Σουφλή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΛΛΑΔΑ 1910-1952..!!!

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ LINK ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Θελετε να δειτε ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ,οταν ηταν ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ;
Θελετε να δειτε ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ,σε <<μικρα κι ανηλιαγα στενα και σπιτια χαμηλα μου>>;;;Με σοκακια που κυκλοφορουσαν κοτες και κοτοπουλα;;
Θελετε να δειτε σταυλους με αγελαδες στο ΨΥΧΙΚΟ;;
Θελετε να δειτε ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ,ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,προσωπα ανθρωπων,και μερη σε ολους γνωστα,ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ απο το τοτε,πριν 80-100 χρονια;;Απο φωτογραφιες του 1910 και την εποχη του Μεσοπολεμου;;ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1927. Χρονολογια ληψης,παραμονη Πρωτοχρονιας 1927.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο


Είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων αντιπαρατίθεται ευθέως με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, δώρα των εργαζομένων είναι συμβατοί με το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους.  
Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν, με μια απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων, που ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα, οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι...

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.


30 Ιουνίου 2012

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 ανέδειξαν κύρια ζητήματα για την ύπαρξη και λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη μέσα σε κλίμα εκφοβισμού, πιέσεων, παραπλανητικών διλημμάτων και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Το κλίμα....
αυτό καλλιεργήθηκε από πολιτικούς φορείς της χώρας μας ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ), από παράγοντες του εξωτερικού ( βλ. Ευρωζώνη ) που αντιμετώπισαν τους Έλληνες σαν υποτελείς τους και από τα αργυρώνητα και κατοχικά Μ.Μ.Ε που υποκίνησαν τα φοβικά ανακλαστικά του λαού και επένδυσαν με την απάτη σε ενστικτώδεις αντιδράσεις .
Το εκλογικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του εκτρώματος που βάφτισαν ‘’ εκλογικό νόμο’’, είναι αναντίστοιχο των διαθέσεων και προθέσεων του ελληνικού λαού .
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, για το γεγονός ότι παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία..

Η «δικαίωση» του φοροφυγά...


Ραδιοφωνικά, μέσω του Real FM, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μάς αποκάλυψε ότι θα καταργηθούν 10.000 κλίνες από τα δημόσια νοσοκομεία, επειδή αυτό απαιτεί το Μνημόνιο!

Οι κλίνες, δηλαδή, που θα καταργηθούν δεν έχουν χαρακτηριστεί περιττές ή πλεονάζουσες, αλλά κάτι σαν «κοστοβόρες». Το ίδιο όμως μπορεί αύριο να χαρακτηριστούν άλλες 10, 20 ή 30 χιλιάδες κλίνες. Άλλωστε, κανείς δεν ξέρει τί ακριβώς προβλέπει το Μνημόνιο ή με ποιο τρόπο «γεννά» νέα μέτρα.

Οι Οργανισμοί των νοσοκομείων που δικαιολογούν τον αριθμό του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που απασχολείται σε κάθε ίδρυμα, έχουν άμεση σχέση με τον αριθμό των κλινών. Τα νοσοκομεία ήδη έχουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Μειώνοντας, όμως, τον αριθμό των κλινών τότε υπάρχει η περίπτωση ακόμη και το υπάρχον προσωπικό να θεωρηθεί πλεονάζον, οπότε θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Μία άλλη αξιοπρόσεκτη εξέλιξη είναι ότι η πλειοψηφία των 60 Οργανισμών του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι, ανήκει στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Τα σχολεία ήδη μειώνονται σε αριθμό, οι σχολικές επιτροπές ήδη αναρωτιούνται πού θα βρουν χρήματα για...