Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το Φθινόπωρο είναι πολύ κοντά! Πολλοί άρχισαν να τρέμουν.!

Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Οι μαζικές απολύσεις, αυτές δηλαδή που βαφτίστηκαν αρχικά ως κινητικότητα,  επί της υπουργείας του  «αριστερού» κ. Μανιατάκη,του στελέχους δηλαδή  της «αριστερής»  ΔΗΜΑΡ(για να μη ξεχνιόμαστε) και που μετεξελίχθηκαν στη συνέχεια σε διαθεσιμότητα και από κει και ύστερα ..κλωτσιά και έξω, άρχισαν να γίνονται ο βραχνάς των κυβερνητικών (τρομάρα τους) στελεχών.

Και αυτό γιατί έστω και αργά, κατάλαβαν στην πράξη (αφού ποτέ τους δεν είχαν διαβάσει τα νομοσχέδια που τους έβαζαν να υπερψηφίζουν ή τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που τους σερβίριζαν κάθε λίγο και λιγάκι), τι πρόκειται να συμβεί μόλις ξεκινήσει η «μεγάλη σφαγή» και ξεχυθούν στους δρόμους νέοι χιλιάδες άνεργοι!

Δεν μπορούν ούτε να το φανταστούν το πώς ακριβώς θα πηγαίνουν στις Περιφέρειές τους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, στις τοπικές γιορτές και στα πανηγύρια, όταν οι ίδιοι  έχουν γίνει  με τις πράξεις τους ένα απέραντο πανηγύρι και δεν μπορούν από τωρα να πλησιάσουν ούτε  έξω από  καφενείο, αφού  πρέπει να αντιμετωπίζουν όχι μόνο τους άνεργους που έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν  οι ίδιοι με τις υπογραφές τους, δε  μπορούν να ασκήσουν ούτε  και το υπέρτατο καθήκον τους, το...

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι εργολάβοι πληρώθηκαν για παρελθόν, παρόν και μέλλον: Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή και τη Δευτέρα

Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει αυτήν την Κυριακή τις 4 συμφωνίες του Δημοσίου που δεν έχουν πάει ακόμα στη Βουλή αλλά δίνουν μισό δις. στους παραχωρησιούχους!
 Χρυσό το πληρώσαµε το σόου της «επανεκκίνησης» του Σαµαρά στην Ολυµπία Οδό! Λίγες ηµέρες πριν από το... πανηγύρι, η κυβέρνηση αποζηµίωσε τους µεγαλοεργολάβους, όλων των ηµιτελών οδικών αξόνων, µε 500 εκατοµµύρια αναγνωρίζοντας για το ∆ηµόσιο ευθύνες στην καθυστέρηση των έργων... που δεν είχε.

«Μπόνους» µισού δισ. ευρώ -υπό τη µορφή αποζηµιώσεων για την αναστολή των έργων- έδωσε η κυβέρνηση Σαµαρά στους µεγαλοεργολάβους για την περιβόητη «επανεκκίνηση» τεσσάρων οδικών αξόνων της χώρας.

Η µεγάλη... συµφωνία επετεύχθη λίγες εβδοµάδες πριν από το µεγαλοπρεπές σόου, που έστησαν οι Αντώνης Σαµαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος και οι αρµόδιοι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης, στην Ολυµπία Οδό τον περασµένο Απρίλη, σε µια προσπάθεια να πείσουν τους Ελληνες πως η «ανάσταση» των έργων και η ανάκαµψη της οικονοµίας όλο και... κοντοζυγώνει! 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ
ΔΕΙΤΕ, ΑΚΟΜΗ, Στο ΧΩΝΙ

Η απαίτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα τώρα και στην Ιταλία!Beppe Grillo: "Επιστροφή στην λίρα, είναι ο μοναδικός τρόπος για να δούμε φως"


Χτεσινή ανάρτηση από το επίσημο blog του Beppe Grillo. Πλέον μιλά ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για την αναγκαιότητα εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Μιλά για τα πλεονεκτήματα που είχε η ιταλική οικονομία στα χρόνια του εθνικού τους νομίσματος, της λίρας.

Ακολουθεί η σελίδα όπου βρίσκεται ολόκληρο το ιταλικό κείμενο, το οποίο σας παραθέτω σε μετάφραση.

Γιώτα Ζάμπρα
Τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ

Beppe Grillo: "Επιστροφή στην λίρα, είναι ο μοναδικός τρόπος για να δούμε φως"
Ο πολιτικός αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρια αναλύει την σημερινή οικονομική κατάσταση κι εξηγεί: "σήμερα ή πρόκειται να αποφασίσουμε αν θα...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Απολυμένη εκπαιδευτικός:Φτάνει πιά, δεν αντέχουμε... VIDEO

Η φωνή της εκπαιδευτικού και κυρίως ο τρόπος που καταθέτει την άποψη της στην τηλεόραση του Άλφα εκφράζει  το σύνολο την πλειοψηφία της κοινωνίας... Δείτε το video

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αποστομωτικό μήνυμα προς όλους από το επίσημο fb του ΕΠΑΜ με αφορμή τον εορτασμό της δημοκρατίας..

Aπό αναγνώστρια της σελίδας μας λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα : 

'' .. Σας απαγορεύω, να γιορτάσετε σήμερα για χάρη μου.
Κουράστηκα, κοντά 2.500 χιλιάδες τώρα, να φιμώνετε, να θυσιάζετε, να εξαθλιώνετε, να εξουσιάζετε τους λαούς στο όνομα μου.
Σας απαγορεύω να πνίγετε τις ελεύθερες φωνές, να κυβερνάτε με το βούρδουλα ή τα Ματ, να κωφεύετε στα αιτήματα των πολλών για ενα αόριστο δημόσιο συμφέρον ή την πατρίδα. Πατρίδα είναι οι άνθρωποι της, κανένας άλλος!

Σας απαγορεύω να κλέβετε επ΄ονόματι μου την μπουκιά από το στόμα των πολλών, την ανάσα από το στήθος των απελπισμένων, την χαρά από τα μάτια των παιδιών, την ελπίδα από την καρδιά των ηλικιωμένων.
Σας απαγορεύω να σκορπάτε τον φόβο, την ανασφάλεια, τον όλεθρο!

Κι εσείς, οι πολίτες, μην χαμογελάτε! Δεν έχω καμιά διάθεση να σας χαϊδεύσω τα αυτιά. 
Τι τους κρατάτε, γιατί σκύβετε το κεφάλι, γιατί σιωπάτε, τι περιμένετε γονατιστοί; Τίποτα δεν χαρίζετε σε αυτόν τον κόσμο. Είστε ο κυρίαρχος λαός, όχι μάζα, όχι όχλος όπως σας θέλουν κάποιοι, το μόνο και αδιαμφισβήτητο αφεντικό. 
Σηκωθείτε, διεκδικήστε ελευθερία, ισονομία, ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια.

Κουράστηκα σας λέω! Ως εδώ και μη παρέκει!

Εδώ γεννήθηκα κι εδώ όπως πάει θα αφήσω την τελευταία μου πνοή.
Είμαι η δημοκρατία και δεν γιορτάζω, πενθώ, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά σας λέω! .. '' 

www.facebook.com/metopo

ΚΑΖΑΚΗΣ Τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά: Η αυτοί, ή εμείς! Του Δημήτρη Καζάκη

Απο ποιους κινδυνεύει το Ε.ΠΑ.Μ;

Τα μέλη του ΕΠΑΜ ειδικά τους τελευταίους μήνες απέδειξαν ότι μπορούν να βρεθούν επάξια στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα σε επίπεδο αιτημάτων και δράσης. Το απέδειξε η παρέμβαση του ΕΠΑΜ στην ΕΡΤ που κέρδισε τις εντυπώσεις από εχθρούς και φίλους. Το απέδειξε η δράση του σε ολόκληρη την Ελλάδα που αλλάζει τα δεδομένα και ανατρέπει συσχετισμούς. Το απέδειξε η ανταπόκριση του απλού κόσμου στις θέσεις και τις παρεμβάσεις του, που χάρις σ’ αυτόν διαρρηγνύεται το βαρύ πέπλο της σιωπής από το κατεστημένο των ΜΜΕ και του επίσημου καθεστώτος.

Τα μέλη του ΕΠΑΜ που συνεχίζουν τη δράση τους στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι σήμερα το καθήκον μας. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν τα μαγειρεία του καθεστώτος, το...

Βουλγαρία: «Πολιορκία» του κοινοβουλίου από εκατοντάδες διαδηλωτές




Υπό «πολιορκία» βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ βουλευτές και υπουργοί στη Βουλγαρία από περίπου 2.000 διαδηλωτές, οι οποίοι περικύκλωσαν το κοινοβούλιο στο οποίο συνεδρίαζαν τρεις επιτροπές για την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού.
Τρεις υπουργοί -ο Οικονομίας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, ο Οικονομικών, Πέταρ Τσομπάνοφ και ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χασάν Αντέμοφ- ήταν στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης

Περίπου στις 3: 30 τοπική ώρα (0:30 GMT) της Τετάρτης, η αστυνομία διέλυσε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ 7 Η ΩΡΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΖΩΝΤΑΝΑ.

Σήμερα Τετάρτη, 24 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ "εκπέμπει" εικόνα ζωντανά! Ο Δημήτρης Καζάκης και η Γεωργία Μπάστα θα αποκρυπτογραφήσουν όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και θα αποκαλύψουν αυτά που έρχονται.


Εσείς μπορείτε να παρεμβαίνετε στην εκπομπή, σε πραγματικό χρόνο, στέλνοντας email στη διεύθυνση: ekpompiae@gmail.com με απορίες, παρατηρήσεις, σχόλια.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

FAST TRACK- Αλλη μια νέα μόδα που φαίνεται ότι θα πληρώσουμε ακριβά!!...το άρθρο έχει πολύ ενδιαφέρον, ειδικά προς το τέλος, οπότε διαβάστε το ολόκληρο.


1251897349_image004 Το παρακάτω άρθρο το βρήκαμε στο"Skakistis's Weblog" και σημειώνουμε ότι έχει πολύ ενδιαφέρον, ειδικά προς το τέλος, οπότε διαβάστε το ολόκληρο.
«fast track»: ψεκάστε- σκουπίστε, τελειώσατε
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μια «νέα» φράση προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας: επενδύσεις fast track. Τη σημασία της νέας φράσης που μπήκε στη ζωή μας ανέλαβαν να μας την εξηγήσουν τα media: επενδύσεις με ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς ..........
γραφειοκρατία, οι οποίες θα σώσουν την ελληνική οικονομία. Καλό ακούγεται… Παρέλειψαν όμως να μας πουν ότι η εν λόγω επενδυτική διαδικασία πρωτοεμφανίστηκε ως πρακτική στη Χιλή της χούντας του Πινοσέτ. Ως αποτέλεσμα αυτής της επενδυτικής πρακτικής και διαδικασίας, ιδιωτικοποιήθηκαν ( επαναλαμβάνουμε, στη Χιλή της χούντας του Πινοσέτ) οι υδάτινοι πόροι της χώρας, συνολικά: Ποτάμια, λίμνες, πηγές, όλα πέρασαν σε ιδιωτικές (αμερικανικών συμφερόντων) εταιρείες. Ακόμη και σήμερα—σαράντα σχεδόν χρόνια από εκείνο το επενδυτικό fast track, εκατομμύρια Χιλιάνοι λένε το νερό- νεράκι…
Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, την οποία διασπείρουν απλόχερα τα media «τo fast track είναι η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς και συχνά ακούσει “cost of doing business in Greece”. Αυτό το κόστος είναι για την επενδυτική κοινότητα όχι μονό υπαρκτό αλλά και μετρήσιμο και ακριβά κοστολογημένο. Και αυτή η κοστολόγηση είτε αποτρέπει εξ αρχής σοβαρούς επενδυτές να ασχοληθούν με την Ελλάδα, είτε απωθεί επενδυτές που αποφάσισαν να ασχοληθούν και ταλαιπωρήθηκαν στις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας».
Στην πραγματικότητα όμως το επενδυτικό fast track που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός είναι η...

Η Ελλάδα ανεξάρτητο Κράτος;; Και τα λεξικά...Διαφωνούν, όπως και ο Θεοχάρης!


Χάζευα στο ίντερνετ...Μετά έπεσα σε μία είδηση όπου ο Αβραμόπουλος εγγυόταν την ανεξαρτησία της Κύπρου(δεν την διάβασα την είδηση....Δεν αναλώνομαι στις "ψεύτικες"  ειδήσεις). Πόσταρα την δήλωση στον τοίχο μου, και η κουβέντα πήγε για την ελληνική ανεξαρτησία.

Πήγα στο wikipedia, και έβαλα την λέξη "Εθνική Ανεξαρτησία", και μου έβγαλε τον παρακάτω ορισμό: "Η ανεξαρτησία είναι μια κατάσταση του έθνους, χώρας, στην οποία οι κάτοικοι και ο πληθυσμός της, ή κάποιο τμήμα αυτού, ασκεί αυτοδιοίκηση, και συνήθως κυριαρχία, στην επικράτειά της. Το αντίθετο της ανεξαρτησίας είναι η εξάρτηση."

Τα τελευταία 3 χρόνια, μέχρι και οι πρωθυπουργοί της χώρας, παραδέχονται ότι οι αποφάσεις για την άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην χώρα παίρνονται από την Τρόικα. Για ότι "καλό" θέλουν να εφαρμόσουν περιμένουν την έγκριση της, ενώ όλα τα "κακά" μας τα επιβάλλει. Και όχι μόνο για μεγάλα θέματα, αλλά ακόμα και για μικρά......

Χαρακτηριστική περίπτωση, η σημερινή με το taxis να έχει πέσει, οι τράπεζες να έχουν δώσει λάθος στοιχεία για τόκους, και να λήγει απόψε η προθεσμία, υποβολής φορολογικών δηλώσεων,  για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 1,2. Και ενώ, έλειπαν χιλιάδες δηλώσεις, κόσμος μέσα στο twitter ζήταγε από το Γ.Γ. Εσόδων του Υπ. Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη το αυτονόητο....Να ανακοινώσει παράταση. Και ιδού η απάντηση:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ eldorado gold, δέν θά φύγεις έτσι από τήν Χαλκιδική σάν νά μήν έγινε καί τίποτα....


Είτε γιατί η "επένδυση" δέν είναι "βιώσιμη" λόγω τών αντιδράσεων τών κατοίκων, είτε γιατί οί τιμές τού χρυσού πέφτουν, είτε γιατί δέν θέλει νά βρεθεί εγκλωβισμένη στήν Ελλάδα μέ κυβέρνηση Σύριζα, η Eldorado Gold δέν μπορεί νά "σφυρίζει αδιάφορα", έχει σοβαρές ποινικές ευθύνες γιά τίς πρακτικές της στή μεθόδευση τού περιβαντολογικού εγκλήματος στή Χαλκιδική. Καταστροφή αρχαίου δάσους πού είναι σέ καθεστώς προστασίας, διατάραξη κοινωνικής γαλήνης, τρομοκρατία σέ βάρος τών κατοίκων είναι μόνο λίγες από τίς κατηγορίες πού τήν βαραίνουν καί πρέπει νά δικασθεί σάν εγκληματίας κατά τής ζωής. Αν δέν αναλάβει τό κόστος αποκατάστασης τού δάσους όσο γίνεται (γιατί τά δένδρα πού κόπηκαν είναι αναντικατάστατα),καί άν δέν καταβάλει μιά μεγάλη αποζημίωση γιά ψυχική οδύνη καί ταλαιπωρία στούς κατοίκους τής Ιερισσού καί όσων άλλων κατοίκων χωριών αντιμετώπησαν τρομοκρατία, βασανισμούς, συλλήψεις, εξευτελισμό, παράνομη λήψη dna καί απειλές κατά τής ζωής καί τής σωματικής ακεραιότητας, δέν πρέπει νά φύγει από τή χώρα. Ελπίζω μαζί της νά κάτσει στό ειδώλιο τού κατηγορημένου κι η...

Η Λαγκάρντ πουλάει τη Ρουμανία

Για την αποπλ ηρωμή δανείου 20 δισ. ευρώ και μετά την αποτυχία της συνταγής σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές, το ΔΝΤ βγάζει σήμερα στο σφυρί το σύνολο σχεδόν του δημόσιου τομέα


Του Μιχάλη Ψύλου

Ετριβε τα χέρια της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που επισκέφθηκε το Βουκουρέστι στα μέσα της εβδομάδας. Η αποστολή του ΔΝΤ εκπληρώθηκε: ταχυδρομεία, αερομεταφορές, ενέργεια, παιδεία, υγεία, όλοι οι τομείς του Δημοσίου πωλούνται στη Ρουμανία. «Σύντομα δεν θα υπάρχει κανένα σημαντικό πράγμα στη Ρουμανία που να είναι ρουμανικό» είναι το πικρόχολο αστείο που ακούς στους δρόμους του Βουκουρεστίου, γράφει η Γαλλίδα δημοσιογράφος Μαριάν Ριγκό στην ιστοσελίδα «Slate».

Ολη η χώρα είναι προς πώληση για να ξεπληρωθούν τα χρέη. Και μην νομίζετε ότι τα νούμερα είναι κολοσσιαία. Μόλις 20 δισ. ευρώ δανείστηκε η Ρουμανία το 2009 από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα για να «επιβιώσει». Και εδώ η συνταγή απέτυχε και ο ασθενής απέθανε. Εφαρμόζοντας τις επιταγές του ΔΝΤ, ο δεξιός πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου επέβαλε στους Ρουμάνους μια εξοντωτική λιτότητα. Οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κοράκια βάζουν το χέρι στην... τσέπη σου! Μάθε πως θα γλιτώσεις ΜΟΝΟ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:
- ΤΟΚΟ 288% ΚΑΤ' ΕΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Στην καλύτερη περίπτωση ξαναπληρώνεις το αυτοκίνητό σου σε 10 μήνες. Συνήθως... το τριτοπληρώνεις!
- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
Όλος ο ευρωπαϊκός νότος στενάζει. Το πλιάτσικο των αρπακτικών φυσικά ξεκίνησε από την Ελλάδα, που μύρισαν αίμα. Τα κοράκια είναι ήδη εδώ...
- 9 ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ "ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Και ας λέει ο Σαμαράς ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Το δεδομένο είναι ότι 7,1 δισ θα φύγουν από τις τσέπες μας μέχρι το Δεκέμβριο. Στεγνώνει η αγορά. Εκτοξεύεται η ύφεση!
- ΉΡΘΕ Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ
Το ΧΩΝΙ παραβρέθηκε στη "θερμή υποδοχή" που του επιφύλαξαν οι Έλληνες.
Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ!
Στα περίπτερα και τη Δευτέρα.
Δείτε το πρωτοσέλιδο

Στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας την Κυριακή ο Δημ. Καζάκης

Ο γνωστός οικονομολόγος Δημ. Καζάκης, θα βρεθεί στη 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής, στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας. Ο κ. Καζάκης, θα μιλήσει για την κατάσταση της οικονομίας, θα αναπτύξει τις θέσεις του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ακροατών.
Στο μεταξύ, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, θα προβληθεί η γνωστή ταινία του Άλαν Πακούλα, «όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου». Πρόκειται για μία από τις πιο συμβολικές ταινίες που αναφέρεται στο σκάνδαλο Watergate, που οδήγησε στην πτώση τον Αμερικανικό Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, τη δεκαετία του 1970.
Στη ταινία πρωταγωνιστούν στο ρόλο των δημοσιογράφων οι, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντάστιν Χόφμαν.
-         Το ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας, συνεχίζεται καθημερινά!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

H ΕΠΙΚΉ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ REUTERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΊΟΥ…ΣΩΘΗΚΑΜΕ! ΣΩΘΗΚΑΜΕ ! ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Για την ακρίβεια δε χρειάζονται καθόλου λόγια.
Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που κάνει το γύρο του κόσμου αποτυπώνει με τη… μεγαλύτερη σαφήνεια το πόσο συμπάσχουν οι κυβερνώντες με τους πολίτες που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει άρδην μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου…
ΔΕΙΤΕ ΤΗ...

Τσακνής μαινόμενος κατά του εκτρώματος "Δημόσια Τηλεόραση"

Με μηνύσεις απειλεί ο Διονύσης Τσακνής, μετά την προβολή αφιερώματος για τον ίδιο, από τη νέα δημόσια τηλεόραση, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «εκπέμπει πειρατικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 

«Όχι που έβλεπα (έστω και προς στιγμήν) αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα που εκτός των άλλων έχει τα αρχικά μου, (Δ.Τ.) απλώς, φίλοι με ειδοποίησαν, ότι στο πρόγραμμα που πειρατικά εκπέμπει, συμπεριέλαβαν ένα αφιέρωμα σε μένα και στη δουλειά μου.

Το έγκλημα συνετελέσθη δις. Θέλω να καταστήσω σαφές στους...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΑΝΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΓΙΑ ΤΗ Δ. ΘΡΑΚΗ: «...Εκει είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, εκεί τα μέρη είναι δικά μας…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Μπινανλί Γιλντιρίμ, Τούρκου Υπουργού Μεταφορών, στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος αναφερόμενος στην Δ. Θράκη είπε: «...Εκει είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, εκεί τα μέρη είναι δικά μας…». Ταυτόχρονα καλεί τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να ματαιώσει το...

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σακοράφα: Έχουμε κατοχική κυβέρνηση - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για "κατοχική κυβέρνηση" έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στη βουλή.
"Σε όλη αυτήν την πορεία των τριών χρόνων η προσέγγισή μου ήταν άκρως πολιτική, ακόμη και όταν εισήγαγα σκληρές εκφράσεις στο δημόσιο βίο, όπως η “κατοχική βουλή”. Έκφραση που σήμερα μαζί με την “κατοχική κυβέρνηση”, αποτελούν λογικά συμπεράσματα του λαού μας", είπε κυρία Σακοφάρα, τονίζοντας: "Εκφράσεις όπως “γκαουλάιντερ” για την ξένη επιτροπεία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας και που αποδεικνύουν τη μετατροπή της σε νεοαποικία και άρα το περιορισμένο της κυριαρχίας της, δεν ακούγονται μόνο από στόματα αριστερών ή με τη συναισθηματική φόρτιση που γεννά μια διαδήλωση που χτυπιέται βίαια και ανελέητα".
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μάλιστα για "χθεσινούς τραμπούκους που σήμερα είναι αρχηγοί κόμματος και χθεσινούς τσεκουροφόρους που σήμερα έχουν δεσπόζουσα θέση στο κοινοβούλιο".
"Δείτε τι συνέβη επί χούντας. Οι χαφιέδες δεν κατονομάστηκαν ή καλύτερα ελάχιστοι χαφιέδες ταυτοποιήθηκαν. Άλλοι συνέχισαν ανενόχλητοι τη δράση τους μέσα σε ένα σύστημα που τελικά δεν αποχουντοποιήθηκε ποτέ, αφού οι χτεσινοί τραμπούκοι σήμερα είναι αρχηγοί κόμματος, αφού οι χτεσινοί τσεκουροφόροι σήμερα έχουν δεσπόζουσα θέση στο κοινοβούλιο", επεσήμανε η κυρία Σακοράφα.
"Με τέτοιες εκφράσεις, ορολογία και λεξιλόγιο θέλετε να προάγετε τον διάλογο εδώ μέσα; Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός, ή ανοησία, αλλά είναι σίγουρα χυδαιότητα" απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου που πήρε στη συνέχεια το λόγο.
Δείτε το βίντεο...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μίκης Θεοδωράκης: " 'H τώρα ή ποτέ! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ! "


του Μίκη Θεοδωράκη

 "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και για αιώνες"...

Είσαι νέος... Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το. Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας...

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 20:00, εγώ θα είμαι εκεί…


Εγώ θα είμαι εκεί… μπροστά από τη Βουλή
και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!!

Στέλιος Κυμπουρόπουλος:
ο σημαιοφόρος με το καροτσάκι

Την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 20:00 ,
εγώ θα είμαι εκεί

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία. 

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. 
Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. 
Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. 
Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. 
Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! 
Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. 
Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα...

Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας ΕΠΑΜ για τις ραγδαίες εξελίξεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, δείχνουν καθαρά αυτό που εξ αρχής είχαμε προβλέψει.

Τα νέα μέτρα που μετά βδελυγμίας απέρριπταν οι κυβερνητικοί εταίροι είναι εδώ, ανεξάρτητα από την ανεξάντλητη ικανότητα των μηχανισμών προπαγάνδας να τα βαφτίζουν καλλιεπώς, ως «μεταρρυθμίσεις», «εξυγίανση», «εκσυγχρονισμό» κτλ. γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ξεγελάσουν ακόμα μια φορά τους αφελείς «υπηκόους» του «βασιλείου» τους, ενώ η «κοινοβουλευτική» αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει και νοιάζεται. Να εξασφαλιστεί παντοιοτρόπως η συνέχεια του συστήματος, με απλή αλλαγή ρόλων στους θώκους της εξουσίας. Απέναντι στο «success story» της κυβέρνησης, αντιπαραθέτει το δικό της αντίστοιχο: την κυβέρνηση της «Αριστεράς», που θα εξασφαλίσει την «ομαλή» πορεία της χώρας εντός της ευρωένωσης.

Στη πραγματικότητα το καθεστώς, με την αντιπολίτευση σε ρόλο, επί της ουσίας, παρατηρητή, δίνει την τελική μάχη για την αυτοσυντήρησή του, έστω κι αν ο πανικός των ανθρώπων του το οδηγεί, όχι μόνο στην περαιτέρω αυταρχικοποίηση, αλλά και στην αυτογελοιοποίησή του, όπως συνέβη με την περίφημη ΝΕΡΙΤ, που έγινε ΕΔΤ για να καταλήξει ΔΤ, εκπέμπουσα από τα ιδιωτικά στούντιο της σύγχρονης ΥΕΝΕΔ, του γνωστού πλέον σε όλους για τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες του προς το καθεστώς, MEGA

Το οικονομικό, αλλά προπαντός το πολιτικό, αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα είναι πλήρες. Η κατάσταση αυτή, παρά τα διάφορα «success stories» με τα οποία το ανίκανο και ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό προσπαθεί απεγνωσμένα να συντηρήσει ένα κάποιο κλίμα αισιοδοξίας και παρά τις «ενέσεις» στήριξης από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, προκειμένου να μη διαταραχθεί το ευρωσύστημα τουλάχιστον μέχρι τις Γερμανικές εκλογές, και μετά βλέπουμε, μετατρέπεται ταχύτατα σε απόλυτη κατακρήμνιση. Μια κατακρήμνιση που συμπαρασύρει τα...

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ήρθε η ώρα της δικής μας επίθεσης

του Γιάννη Μακριδάκη

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, λένε με κάθε ευκαιρία οι κυβερνητικοί εταίροι ενώ έχουν ήδη υπογράψει αυτόματη λήψη νέων μέτρων για την κάλυψη κάθε εκτροχιασμού των εσόδων.

Θα βγουν στην κινητικότητα αλλά δεν θα απολυθούν, θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, λένε όλοι, ο καθένας με τη σειρά του, ενώ έχουν ήδη υπογράψει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.

Έχουν μπλέξει μέσα στις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά τους, γι’ αυτό έχουμε αρχίσει να βιώνουμε σουρεαλιστικές καταστάσεις, οι οποίες από δω και πέρα θα πληθαίνουν μέχρι τον πλήρη ευτελισμό, μέχρι την τελική πτώση του καθεστώτος.

Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που μας λένε εδώ και τρία χρόνια ότι έχουμε πόλεμο και ότι οι ....
θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Το καταλάβαμε όλοι, και ο πιο αδαής ακόμα, ότι έχουμε πόλεμο. Είδαμε με τα μάτια μας τους νεκρούς και τους κατατρεγμένους. Το μόνο που δεν μας είπαν, αλλά το καταλάβαμε κι αυτό κατόπιν, ήταν οι ίδιοι σε ποιών το πλευρό μάχονται. Σιγά σιγά, και ο πιο δύσπιστος μα και ο πιο βλαξ των πολιτών κατανόησε ότι όσοι μας σάλπισαν τον πόλεμο πήραν το μέρος των εισβολέων.

Σιγά σιγά επίσης καταλάβαμε ότι από εμάς δεν πρόκειται να σωθεί στο τέλος κανείς. Και το καταλάβαμε αυτό κλιμακωτά, κατά ομάδες, όπως ακριβώς μας χώρισαν και μας επιτέθηκαν. Όποια ομάδα δεχόταν επίθεση, άρχιζε να νιώθει και να καταλαβαίνει το τι...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ!

9-7-2013

Φίλε Χάρρυ,

δυστυχώς δεν με άκουσες εκείνο το βράδυ που, οργισμένος, είχες αποφασίσει να επιτεθείς στον  Δ. Καζάκη  εξαιτίας της κριτικής που έκανε στον Τσίπρα και συγκεκριμένα εξαιτίας της ανάλυσης με την οποία ανέτρεψε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ πώς είναι δυνατή η ανεύρεση χρημάτων εντός της ευρωζώνης.Με την χώρα και τον Λαό δεμένο στο δρόμο του ευρώ. Στον δρόμο που οδηγεί τον Λαό μας δεμένο χειροπόδαρα, θυσία στα θηρία  στο σύγχρονο Κολοσσαίο των Αγορών.

Δεν με άκουσες όταν σε παρακαλούσα να ξημερώσει πρώτα και να το συζητήσουμε ψύχραιμα, νηφάλια και ήρεμα. Έτσι τώρα, βλέποντας ότι έχεις εισπράξει όλη την κατακραυγή της αθηναϊκής κοινωνίας αλλά και της επαρχίας γι΄αυτήν σου τη στάση, γι΄αυτή σου την θέση, γι΄αυτή  σου την απόφαση, λυπάμαι.
Είσαι φίλος μου και έχω πραγματικά στεναχωρηθεί.

Σύσσωμο το Πανεπιστημονικό Μέτωπο και η ΕΠ.ΑΝ.(Επιστημονική Ανασυγκρότηση), καταδικάζει τη στάση σου, λέγοντας ότι μόνο υβρίζεις χωρίς να  απαντάς με επιχειρήματα, χωρίς να  αποδεικνύεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του...

"ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ όπως επιτάσσει το αρ. 120 παρ. 4 του Συντάγματος" Από τους ελεύθερους εργόμενους της ΕΡΤ!


       

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ 
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με αφορμή την έναρξη των διαλόγων και τις γνωστές πρακτικές της κυβέρνησης να επιδιώκει να συναντά ξεχωριστά τους κλάδους των εργαζομένων της ΕΡΤ για να εξασφαλίσει μέσω μιας ασαφούς διαπραγμάτευσης το μόνο χαρτί που της έχει απομείνει, αυτό του διαίρει και βασίλευε, εμείς δηλώνουμε ότι:
    
    Αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε ως εκπροσώπους μας όσους προβάλλουν ως μοναδικό μέλημα τους την ικανοποίηση κάποιων εργασιακών ή συντεχνιακών συμφερόντων και δεν θέτουν ως πρώτιστο καθήκον τους την αποκατάσταση κάθε έννοιας δικαίου προς όφελος των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
    
     Προτάσσουμε τη διασφάλιση...

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ροβ. Μανθούλης: 20.000 ευρώ αποζημίωση για τη μετάδοση της «Κυρία Δήμαρχος» από την «κατάπτυστη» ΕΔΤ


Ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την μετάδοση της ταινίας του «Η Κυρία Δήμαρχος», με την οποία ξεκίνησε η μετάδοση προγράμματος από την ΕΔΤ. Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι, απ’ τη στιγμή που δεν μπορεί να εμποδίσει την μετάδοση, θα ζητήσει αποζημίωση 20.000 ευρώ.

«Ο Καψής στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για να ανοίξει σινέ-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την "Κυρία Δήμαρχο". Στην ΕΔΤ που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπετε, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στιγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει.

Η ταινία μου γίνεται λοιπόν Κυδία Δήμαδχος. Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευδώ αποζημίωση για τη δυσφήμηση που μου κάνει με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι.

Γιατί όλοι οι Έλληνες μόλις βγει στο κουτί η ταινία θα...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς


Συνθήματα για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά έχουν γραφτεί σε πολλούς τοίχους σε κεντρικούς δρόμους των Αθηνών καθώς η υπόθεσή του έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.Πηγή: FOS Photos
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς
Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κώστας Σακκάς, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών την Πέμπτη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήρθη η προσωρινή του κράτηση με τους εξής αυστηρούς περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση συνάντησης ή επικοινωνίας με συνκατηγορούμενους του, αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι
του με τους γονείς του στον Πειραιά και απαγόρευση εξόδου του από τον Νομό Αττικής.

Φερόμενος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Κώστας Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί.

Διεκδικώντας την αποφυλάκισή του ο Σακκάς έκανε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου.

Η υπόθεσή του προκάλεσε την ανησυχία της Κομισιόν και της Διεθνούς Αμνηστίας και το έντονο διεθνές ενδιαφέρον.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, δημοσίευσε την Τετάρτη άρθρο σχετικά με την δραματική κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Σακκά. Το AP επικαλέστηκε δηλώσεις του Θανάση Καραμπέλη, γιατρού που προσέλαβε η οικογένεια του Σακκά. Ο δρ. Καραμπέλης δήλωσε ότι ο Σακκάς είναι σε τέτοια...

Αχρείαστοι άνθρωποι ... καλό καλοκαίρι.του Γιώργου Σαρρή

Δεν πάνε ούτε 2 βδομάδες από την τελευταία μέρα του σχολείου πριν το καλοκαίρι.
Κάθε χρόνο και σ'αυτό το σχολείο μαζεύονται οι καθηγητές, τα παιδιά τους, ο φύλακας, όποιοι μαθητές τους φέρει ο δρόμος και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος και κάνουν ένα κάτι σα γλέντι αποχαιρετισμού για το καλοκαίρι.
Ψυχή της φάσης ...πολλοί, αλλά πιο πολύ απ'όλους ο Στέργιος, ο φύλακας του σχολείου.
Έφερε και φέτος την ψησταριά, τα κάρβουνα, βοήθησε τους καθηγητές στο στήσιμο της αυλής, ανάλαβε το ψησιμο, τις μουσικές και τα ηχεία και στο τέλος μαζί με τους άλλους χόρεψε! Αυτό είναι και το καλύτερό του άλλωστε. Ο Στέργιος σαν καλός Θεσσαλός που είναι, εκτός από φύλακας κάνει και χρέη δάσκαλου παραδοσιακών χορών στις εθνικές γιορτές ή όπου αλλού χρειαστεί.
Χαμογελαστός, με το κορμί στητο και το γκριζόσπρο γενάκι του να γελάει και να χορεύει μαζί του.
Με είχαν πάρει τηλέφωνο κατά τη...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μήνυση εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά καταθέτει δημοσιογράφος της ΕΡΤ



«Μπορώ να αποδείξω πως με την εργασία και την προσφορά μου ως πολίτης τον καιρό που ήμουν στην ΕΡΤ έκανα περισσότερο καλό στην Ελλάδα παρά κακό» αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, Αλέκος Μάρκελλος στο κείμενο που ανήρτησε στο facebook, προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού για το «λουκέτο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Όπως διευκρινίζει, η μήνυση θα κατατεθεί μέσω δικηγόρων σε Αθήνα και Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη. Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου και ανταποκριτή:

«Καταθέτω μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Εργάστηκα στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος από το 2001. Κάνοντας ισοζύγιο (όχι φαντασιακό αλλά πραγματικό) γνωρίζω πως στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαι στο συν: Η εργασία που προσέφερα ως επαγγελματίας ποιοτικά και ποσοτικά ξεπερνά αναλογικά τα ωφέλη που είχα. Σε απλή μετάφραση προσέφερα σε έναν δημόσιο οργανισμό, άρα στο "εθνικό καλό", περισσότερο από όσο με πλήρωσε. Αυτό έγινε συνειδητά, συνέπεια της προσωπικής μου φιλοσοφίας για τη ζωή, ως εφαρμογή αρχών και αξιών με τις οποίες μεγάλωσα και προσπαθώ να εφαρμόζω χωρίς εκπτώσεις σε αυτό το επίπεδο.
Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν έχω...

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συγχαρητήρια στους «γερμανοτσολιάδες» του Γιώργου Δελαστίκ



Συγχαρητήρια στους «γερμανοτσολιάδες»


Τρελοί από τη χαρά τους είναι ο πρωθυπουργός –ιδίως αυτός!– και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία –όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση των Κουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικης Δεξιάς(!)– το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσεις στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.
Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουν για να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια!  Από κοντά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ...

Αυτοκτονούν, τρώνε από τους κάδους και εσύ μουγκός....Συνένοχος!

  Αυτοκτονία 50χρονου άνδρα στην Κατερίνη. Ο άνδρας έπεσε από 
την ταράτσα κτηρίου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

 Μικρό παιδί, σήμερα σιτίζεται από κάδο σκουπιδιών......

Και εσύ μουγκός, τα λες με τους φίλους σου, την οικογένεια σου, αλλά 
παραμένεις μουγκός για την κοινωνία, για την εκάστοτε εξουσία.
* Βαρέθηκα τις δικαιολογίες σου. Δεν πάω σε συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις 
γιατί θα ήμαστε λίγοι. Δεν πάω, γιατί τα κόμματα πρώτα τα ξεπουλάνε αυτά, 
δεν συμμετέχουν, δεν καλούν τα ίδια.
* Σε σιχάθηκα γιατί πριν 2 χρόνια, δεν ερχόσουν..

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι εργαζόμενοι της Κατσέλης ρίχνουν φως σε κρίσιμες λεπτομέρειες
















«Έμπειρο προσωπικό παραγκωνίζεται και εξωθείται σε αποχώρηση. Κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς και ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά. Γιγαντώνεται η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του Μεγαλομέτοχου, δίνονται bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάνονται, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη»



Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”
Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
• H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου...

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης: Η απουσία της Ελλάδας του Μνημονίου από την Μέση Ανατολή


Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Αλλά, κατεστραμμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργούσαν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.


[Κωνσταντίνος Καβάφης, «Ας Φρόντιζαν», 1930]


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

Στην Μέση Ανατολή, που είναι η μόνιμη μπαρουταποθήκη του πλανήτη, όλα δείχνουν ότι το μόνο πράγμα που μένει να φανεί είναι ποιος –και πώς- θα πυροδοτήσει τον επόμενο πόλεμο.
Οι συνέπειες των εξεγέρσεων που ονομάστηκαν «Αραβική Άνοιξη» και οι επιπλοκές του πολέμου στην Συρία έχουν περιπλέξει με το παραπάνω το ήδη σύνθετο και εκρηκτικό γεωπολιτικό σκηνικό.

Σε αυτό το σκηνικό, ο ρόλος του Ισραήλ παραμένει καταλυτικός, όχι μόνο γιατί τα ισραηλινά αεροσκάφη παραβιάζουν πάντα τους αραβικούς ουρανούς, αλλά και γιατί το...