Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Κυβέρνηση ν’ ανοίξει τώρα την ΕΡΤ


Ανακοίνωση

Στις 11/6/2013, η τρικομματική τότε κυβέρνηση με μία ακόμα αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έριξε μαύρο στις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες κλείνοντας την ΕΡΤ. Ένα τελειωτικό χτύπημα στην δημοκρατία στον τόπο μας.
Με άκρως συνοπτικές διαδικασίες, πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο 2656 εργαζόμενους, χωρίς να τηρήσει καν τις ενέργειες που προβλέπει το ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο.
Μια απάνθρωπη ενέργεια φασιστικού τύπου, πλήρως ενταγμένη στις επιταγές της τρόικας, και στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. 
Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ, η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, κατέδειξε με έντονο τρόπο τον διακαή πόθο της κοινωνίας, να ξεμπερδέψει μια και καλή με το κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα από τον Μάιο του 2010.
Σήμερα 20 μήνες μετά, και ήδη ένα μήνα από τις εκλογές, η νέα «φιλολαϊκή» συγκυβέρνηση παρά την απόλυτη δέσμευση για πλήρη αποκατάσταση στο μεγάλο έγκλημα απέναντι στην...

Κοινό Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΧΕΔΙΟΥ Β' - ΕΠΑΜ


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον ελληνικό λαό την Πέμπτη 26/2/2015 στις 6 ώρα το απόγευμα να διαδηλώσει ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται μετά και από την πλήρη συνθηκολόγηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους - δανειστές.

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η συμφωνία που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το eurogroup αποτελεί συμφωνία για επέκταση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Είναι συμφωνία ενάντια στην πολύπλευρα εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού να τελειώνουμε με την βάρβαρη πολιτική του προηγούμενου διαστήματος. Μέσα στις λίγες αυτές ημέρες αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνη ήταν η γραμμή «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή» που πρόβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Το πραγματικό δίλημμα εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στη ρήξη με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την υποταγή στη λιτότητα την επιτροπεία και την αποικιοκρατική κηδεμονία. Αποδείχτηκε ότι οι λεγόμενοι εταίροι δεν είναι παρά εκπρόσωποι των τραπεζιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια στυγνή εκμεταλλευτική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των λαών.

Για αυτό καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να διαδηλώσει την Πέμπτη στις 6 ενάντια στην ΕΕ και ενάντια στην συμφωνία του eurogroup.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Μέχρι στιγμής καλούν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΕΠΑΜ.

Προσυγκέντρωση στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

H Πολιτική Γραμματεία τουΕΠΑΜ
24/2/2015

Πολιτική και Εθνική Απάτη!!! του Αντώνη Παπαντωνίου


του Αντώνη Παπαντωνίου

Προσπάθησα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τις Εκλογές και μετά να μην εκφραστώ Δημόσια για να μην κατηγορηθώ από τούς Φίλους που πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην Ηγετική του Ομάδα ότι έχω κάποια εμπάθεια για οποιονδήποτε λόγο η ότι είμαι εξαιρετικά βιαστικός και συνεπώς άδικος, τουλάχιστον.

Όμως πιστεύω ότι ήρθε πλέον η στιγμή να εκφράσω την άποψή μου που είναι σε γενικές γραμμές ο αποτροπιασμός μου για το μίσος με το οποίο αντιμετωπίζουν την ύπαρξη της Πατρίδας μου και όλους εμάς τούς Πολίτες.

Όλοι θυμόμαστε τις δεσμεύσεις που ανελάμβανε ο σημερινός Πρωθυπουργός πριν τις Εκλογές με το "θρυλικό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", έστω και αν εμένα δεν με κάλυπτε καθόλου.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Συγκυβερνήτη, μην τον ξεχνάμε.
Προσδοκίες λοιπόν στον έρμο Ελληνικό Λαό ότι τουλάχιστον θα πάρει μια ανάσα που τόσο...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καμμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή!


Ανακοίνωση

Η ενδοκυβερνητική κρίση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της ανησυχίας που προκαλεί η επονείδιστη συμφωνία που επετεύχθη σε βάρος του λαού μας και την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών υποχωρήσεων και του λαϊκού φρονήματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν προ των ευθυνών της τη νέα κυβέρνηση προτρέποντάς την να αναθεωρήσει άρδην την τακτική της, ώστε να μη χρειαστεί να ακουστεί πάλι το... «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Τα αποτελέσματα της επιβολής, των δύο Δανειακών Συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων - μνημονίων, από το «ευρωπαϊκό ιερατείο» σε αγαστή συνεργασία με τις προηγούμενες δωσίλογες κυβερνήσεις, ισοδυναμούν με πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να γίνονται αντιληπτά.

Μετά τη συμφωνία της ηγετικής ομάδας της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές - «εταίρους», όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής και προβλέπει την παράταση της αποικιοκρατικής «Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης» (Master FinancialAssistant Facility), που περιλαμβάνει το μνημόνιο του 2012 (Ν. 4046/12) είναι πασιφανής η..

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Οι υποχωρήσεις οδήγησαν στην υποταγή!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αντί για ρήξη, μας προέκυψε υποταγή!Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup. Από το κείμενο που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους όρους που έθεσαν οι δανειστές και η γερμανική καγκελαρία. 
Η αποδοχή και τετράμηνη παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA-δηλαδή, του 2ου μνημονίου- αναγνωρίζει και νομιμοποιεί την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας!

Οι «θεσμοί», που αποτελούν την... «ριζοσπαστική» εκδοχή της τρόικας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το «έργο» της αποικιοκρατικής κηδεμονίας της χώρας. Ενώ η «καλύτερη χρήση» της «τεχνικής βοήθειας» -επί της ουσίαςαναβαθμίζει το ρόλο του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ και των λοιπών επιτρόπων.

Επιπροσθέτως, επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ελληνικών αρχών «να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους δανειστές πλήρως και εγκαίρως», ενταφιάζοντας την προεκλογική εξαγγελία για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Το Ε.ΠΑ.Μ. ουδέποτε εξέτρεφε αυταπάτες, ότι εντός του ευρώ και της Ε.Ε. υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα ανακούφισης της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας, πολλώ δε μάλλον τηςανάκτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Τέτοιες προοπτικές μπορούν να διαφανούν, μόνο με μονομερείς ενέργειες και οριστική ρήξη με το γερμανόδουλο «ιερατείο» της Ε.Ε.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 21/02/2015

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2/2015, ΏΡΑ 5:00 μ.μ.


Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Οι πολιτικές εξελίξεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης με το ευρωιερατείο για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και την ντροπιαστική δανειακή σύμβαση, δεν προοιωνίζουν θετικά αποτελέσματα για τον λαό μας.

Στη βάση της κριτικής στήριξης μιας πιο δυναμικής και εθνικά υπερήφανης διαπραγμάτευσης, ενδυναμώνοντας τα διαπραγματευτικά όπλα της κυβέρνησης, ώστε να θέσει επιτέλους τις κόκκινες γραμμές που θα διαμορφώσουν ένα πλαίσιο άμεσης ανακούφισης του λαού από τα βάρη της αδυσώπητης πολιτικής των μνημονίων και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης και προόδου στο χώρο της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, το Ε.Πα.Μ. καλεί σε ανοιχτή συνέλευση, το λαό και τις αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος για να ξεκινήσουμε ένα διάλογο για τις θέσεις και τους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν στην μετωπική αναμέτρηση και την τελική νίκη, απέναντι στο μαύρο μέτωπο των υπερεθνικών εισβολέων και του ντόπιου ολιγαρχικού κατεστημένου, μαζί με το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.

Το Σάββατο 21/02/2015 στις 5 μμ στην πλατεία Συντάγματος στη κάτω πλευρά, ανοίγουμε τον διάλογο δίνοντας βήμα σε όλο το λαό ώστε να συνδιαμορφώσουμε την δράση μας, στη λογική της δημιουργίας ενός διευρυμένου μετώπου για την διεκδίκηση και περιφρούρηση της  λαϊκής κυριαρχίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

20/02/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Το αίτημα ευθανασίας της χώρας μας

Δημοσιεύουμε προς κρίση του κάθε καλόπιστου αναγνώστη το πλήρες κείμενο της Αίτησης -την οποία αρνιόταν να καταθέσει επιζητώντας "γέφυρες"- που κατέθεσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού της των οικονομικών Βαρουφάκη προς το eurogroup, με την οποία ζητά την παράταση της υπάρχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFA). Τα έντονα γράμματα δικά μας. Επισημαίνουμε μόνο ότι το μνημόνιο έγινε συμβόλαιο και η τρόικα...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο δωσιλογισμός στη "κολυμβήθρα" της Προεδρίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εξεπλάγη δυσάρεστα με την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρώην κυβερνητικό βουλευτή, κατά την περίοδο της, δωσιλογικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Προκόπη Παυλόπουλο. Επιλογή προσώπου που, ενώ καταδίκαζε φραστικά τα μνημόνια ως αντισυνταγματικά, εντούτοις έχει υπερψηφίσει όλους τους αντισυνταγματικούς εφαρμοστικούς νόμους από τον Δεκέμβριο του 2011 και μετά, καθιστώντας τον εαυτό του επίορκο. Με την επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσονται φυσικά τόσο η ΝΔ, όσο και οι ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας τις εναντίον τους αιτιάσεις για φιλομνημονιακή στροφή.

Συνταγματολόγο πρότεινε και το ΠΟΤΑΜΙ, τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Ν. Αλιβιζάτο.Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε από το ΠΟΤΑΜΙ να προτείνει εξωσυστημικό πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα πηγάζει από το μιντιακό σύστημα. Ούτε βεβαίως περιμέναμε να έχουν οι υποψήφιοι ΠτΔ την ευθιξία να μην αποδεχθούν εκλογή τους με ψήφους βουλευτών που αναδείχθηκαν λόγω του μπόνους των 50 εδρών, όπως προβλέπει το ισχύον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.

Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι η ανάγκη ανατροπής του παλαιού πολιτικού συστήματος και της περιφρούρησης του Συντάγματος δεν υπηρετείται με «παλαιά φθαρμένα υλικά» και αρωγούς του μνημονιακού παρακράτους που είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της πατρίδας μας και τους θανάτους συμπατριωτών μας. Για το ΕΠΑΜ έχει σημασία ποια πρόσωπα τοποθετούνται επικεφαλής κρίσιμων κρατικών θεσμών, διότι επηρεάζουν τη λειτουργία τους, όπως προκύπτει από τη διατήρηση του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Παρατηρούμε με απογοήτευση τη μεθοδική τοποθέτηση παλαιών συστημικών πολιτικών σε στρατηγικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης, των τραπεζών, της ΕΥΠ κλπ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν θα δουν προκοπή και ότι δυστυχώς ο «άνεμος αλλαγής» που υποτίθεται πως πνέει, αναδύει την ίδια δυσοσμία του παλαιού σάπιου καθεστώτος που ελίσσεται και αλλάζει προσωπείο αλλά όχι πορεία.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από πρόσωπα καθαρά με ήθος και με ξεκάθαρη την αγάπη τους για την πατρίδα. Που έχουν τη δύναμη και το σθένος να λένε «όχι» όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, για το καλό της χώρας και του λαού και όχι να υπογράφουν την καταστροφή μας.

Αφού λοιπόν το νέο κοινοβουλευτικό καθεστώς αρνείται να εκμεταλλευτεί την πρώτη μεγάλη ευκαιρία κάθαρσης του φαύλου πολιτικού συστήματος το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν την πατρίδα και το Σύνταγμα βασιζόμενοι στην επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος. Η επιχείρηση λήθης των εγκλημάτων όσων έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας μέσω της τοποθέτησης σε κρίσιμες κρατικές θέσεις προσώπων που χειρίστηκαν τις τύχες μας τα τελευταία χρόνια, δεν θα ευοδωθεί. Η Δημοκρατία δεν πρέπει να... υποχωρήσει ξανά, όπως χωρίς αισχύνη διαπίστωσε ο απερχόμενος ΠτΔ που υπέγραψε τις περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από οποιονδήποτε προκάτοχό του. Οι δωσίλογοι και οι υπαίτιοι της καταστροφής θα λογοδοτήσουν.

Γιατί οι πολίτες δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν, δεν συμβιβάζονται!

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 17-02-2015

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κανένας... «έντιμος συμβιβασμός» με το ανέντιμο «ιερατείο» της Ε.Ε.!


Δελτίο Τύπου

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup καθίσταται σαφές προς όλους, ότι κανένας«έντιμος συμβιβασμός» δεν πρόκειται να προκύψει προς όφελος της χώρας, όταν η διαπραγμάτευση γίνεται με σεσημασμένους πολιτικούς απατεώνες. Με μίσθαρνα όργανα των τραπεζιτών, που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ολόκληρους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Το γερμανοκίνητο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να εκβιάσει τον ελληνικό λαό ταπεινώνοντας τη νέα ελληνική κυβέρνηση,ακόμα και αν αυτή δεν ζητά πλέον την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ως όφειλε, ακόμα και αν αυτή υπαναχωρεί από την απόλυτη προεκλογική της δέσμευση για ακύρωση του μνημονίου, υιοθετώντας αυθαίρετα το 70% των όρων του.

Η ελληνική κυβέρνηση σωστά απέρριψε το γερμανικό τελεσίγραφο, όμως πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους και ιδίως από τη νέα κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευση μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της ευρωζώνης, και του δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας, είναι μια απατηλή ελπίδα η οποία εν τέλει οδηγεί στην οικονομική εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και την ολοκλήρωση της αποικιοποίησης της πατρίδας μας, ακόμα και αν βρεθούν οι φραστικές ή τεχνικές λεπτομέρειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην συμπράξει στην σκηνοθετημένη τραγωδία που παίζεται σε βάρος της πατρίδας μας και να μην υποθηκεύσει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Άλλωστε, αυτό ήταν το σαφέστατο μήνυμα που εξέπεμψε ο ελληνικός λαός από τις πλατείες ολόκληρης της χώρας: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

«Με τις ζωές των ανθρώπων δεν πειραματίζεσαι. Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα».

17/02/2015
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το ΕΠΑΜ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Ανακοίνωση

Δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας, από την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» βρίσκεται ήδη σε πλήρη αναντιστοιχία με τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και σε ουσιαστική ρήξη με την λαϊκή εντολή που έλαβε. Από τις Προγραμματικές Δηλώσεις και τα τελευταία επεισόδια στον στίβο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, γίνεται πλέον φανερό ότι τίποτα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για άμεσες λύσεις στα δραματικά προβλήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και πολύ περισσότερο στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας, που η ίδια η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει.
Πρώτη και κύρια αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση, η πλήρης εγκατάλειψη της βασικής θέσης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και η αντικατάσταση της με επιμήκυνση - ελάφρυνση, παράλληλα με την ρητή διαβεβαίωση ότι οι δανειστές θα αποπληρωθούν κανονικά.
Η πάγια όσο και διαχρονική από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ δέσμευση για ακύρωση του μνημονίου ...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ενωμένοι στις πλατείες για να αποκρούσουμε τους τοκογλύφους και το «ιερατείο» της Ε.Ε.!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι η αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και σ’ όλες τις πλατείες της χώρας, αποτελεί μια εξαιρετικής σπουδαιότητας ευκαιρία, να αποκρούσει ο λαός μας ενωμένος, τους ωμούς εκβιασμούς των τοκογλύφων και του «ιερατείου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατεβαίνουμε στις πλατείες, θεωρώντας ότι η απελευθέρωση της χώρας και του λαού από το κατοχικό νέο-αποικιοκρατικό καθεστώς που επέβαλαν δανειστές και τοκογλύφοι, δεν πρόκειται να επιτευχθεί με ανάθεση και λευκές επιταγές.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε καμιά οπισθοδρόμηση και απαιτούμε:

- Λογοδοσία όλων όσοι υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις και μνημόνια και όλων όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.

- Μετωπική σύγκρουση με τα συμφέροντα των τραπεζικών καρτέλ.

- Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας

- Διαγραφή του δημόσιου χρέους βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

- Σεισάχθεια για τα χρέη των νοικοκυριών που συσσωρεύτηκαν εξαιτίας των δημευτικών φόρων που επέφεραν οι πολιτικές των μνημονίων.

- Εκκαθάριση των ενεργητικών των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο και δήμευση των περιουσιών όσων ευθύνονται για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΦΥΣΗΧΑΖΟΥΜΕ

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 10-02-2015

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στις λαϊκές εκδηλώσεις της 11/2


Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Οργανωτικού Γραφείου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ.), καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Μετώπου σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. Η Ανακοίνωση του Ο.Γ. έχει ως ακολούθως:

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Την Τετάρτη 11/2/2015 συμμετέχουμε στο κάλεσμα στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Συμμετέχουμε με τα σήματα, τις σημαίες και τα πανό μας. Φωνάζουμε τα προτάγματά μας, που είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Σημείο συνάντησης των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ, στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας.

Παρακαλούμε να είστε όλοι εκεί.

Το Ο.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πατριωτική και ανατρεπτική η τοποθέτηση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις επικοινωνιακές -και άκρως επικίνδυνες- ανοησίες του στυλιστικού... «βαρουφακισμού» που ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες, ο αυθεντικός και ακραιφνής πατριωτικός λόγος που άρθρωσε η νέα πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μας έκανε να νιώσουμε και πάλι υπερήφανοι!

Μια νέα Ελληνίδα, με ύφος και ήθος «αντρίκιο», με μεστό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, δίδαξε το πώς τοποθετείται και το πώς διατυπώνει τη σκέψη του, όποιος επιθυμεί την ανατροπή. Στη σύντομη ομιλία της, με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων, δεν άφησε κανένα περιθώριο προϊδεασμού διαχειριστικής λογικής και νοοτροπίας, σ’ ό,τι αφορά στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Έδειξε ότι στο πλαίσιο της θεσμικής ευθύνης που ανέλαβε, είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.Προασπίζοντας τις έννοιες της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η τοποθέτηση της νέας προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, είναι ΟΝΤΩΣ ανατρεπτικός πολιτικός λόγος! Επί της ουσίας, βρίσκεται στον αντίποδα των δηλώσεων Τσίπρα και Βαρουφάκη που παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι η ομιλία της νέας προέδρου δεν θα μείνει στα λόγια, αλλά θα αποτελέσει κίνητρο για πράξεις που θα απαλλάξουν οριστικά τον τόπο από το καθεστώς κατοχής."

Το τέλος -έτσι ή αλλιώς- θα επισφραγιστεί από τον ίδιο το Λαό!

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 06/02/2015

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κανένας διάλογος με τους εκβιαστές!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφά-σισε να διακόψει τη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εφ' όσον από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα δέχεται ως εγγύηση ελληνικά ομόλογα! Και ως εκ τούτου, η μόνη επιλογή για άντληση ρευστότητας θα είναι πλέον ο μηχανισμός του ELAo οποίος -ω! του θαύματος- ελέγχεται από την ΕΚΤ...

Ο ωμός εκβιασμός της γερμανοκινούμενης ΕΚΤ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο διαλόγου με το ευρωπαϊκό ιερατείο που εγκθίδρυσε στη χώρα μας το καθεστώς της νέας αποικιοκρατικής κατοχής. Καμια απολύτως διαπραγμάτευση με τους σχιζοφρενείς της τοκογλυφικής... «αλληλεγγύης».

Οσοι επιμένουν ακόμα ότι μέσα στον ζουρλομανδία του ευρώ υπάρχει δυνατότητα να ανατραπεί  η λιτότητα και να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση ή δεν έχουν καμια επαφή με την πραγματικότητα ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες, αντίθετες με τoσυμφέρον της χώρας και του λαού.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά ότι η μόνη λύση είναι: Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, έξοδος από την ευρωζώνη,  μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα και διαγραφή του παράνομου χρέους.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 05/02/2015

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Ουαί κι αλοίμονο» για τους αγρότες!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι ο προεξάρχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, προσέφερε «πλήρη στήριξη στους χειρισμούς της Τράπεζας Πειραιώς» -κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μ. Σάλλα- τότε... «ουαί κι αλοίμονό» μας!

Κυρίως για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθ’ ότι είναι πασίγνωστη πλέον η βασική προτεραιότητα του εν λόγω τραπεζικού ομίλου για την «τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα». Και ως βασική «δράση» προς αυτή την κατεύθυνση έχει επιλεγεί η... περιβόητη «συμβολαιακή γεωργία». Ένα μοντέλο αγροτικής... «ανάπτυξης» πουδεσμεύει προκαταβολικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τα αγροτικά νοικοκυριά, το σύνολο του παραγόμενου προϊόντος, ενώ επιβάλει εκ των προτέρων τον τρόπο και το είδος της καλλιέργειαςόπως επίσης και τα σημεία πώλησης! Επί της ουσίας, πρόκειται για μια επιλογή που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι η δουλοποίηση του αγροτικού κόσμου! Προοπτική που ενισχύεται εξαιτίας της έκθεσης χιλιάδων αγροτών απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των καλλιεργητικών δανείων, που αδυνατούν να εξοφλήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει τονίσει κατά το παρελθόν, ότι για να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα της ελληνικής αγροτιάς επιβάλλεται η άμεση διαγραφή των αγροτικών χρεών -κυρίως των μικρομεσαίων αγροτών- και η ειδική προστασία της καλλιεργήσιμης γης, έτσι ώστε να μην υποθηκεύεται από τις τράπεζες και μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος. Τα καλλιεργητικά, ή αγροτικά δάνεια, πρέπει να δίνονται χωρίς κανένα είδος προσημειώσεων, εμπορικών επιτοκίων και άλλων τραπεζικών επιβαρύνσεων.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 04/02/2015