Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Ε.ΠΑ.Μ. για το δημοψήφισμα: «ΟΧΙ» στο νέο Ράιχ, το χρέος και το ευρώ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εξαγγελία προκήρυξης δημοψηφίσματος έρχεται ως φυσική συνέχεια του σχεδιασμού του θεάτρου της “διαπραγμάτευσης” με τους τυράννους της πατρίδας. Φυσική συνέχεια, αφού η τερατώδης συμφωνία των υποτιθέμενων εταίρων δεν θα μπορούσε να υπερψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης με αποτέλεσμα την επί της ουσίας απώλεια της δεδηλωμένης.

Η κυβέρνηση μας ζητά να πούμε όχι στην πρόταση των δανειστών, αλλά δεν μας αναφέρει τι προτείνει η ίδια να γίνει. Να αποδεχτούμε τη δική της πρόταση των περίφημων πια 47 σελίδων, που μας οδηγεί στο ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με εκείνο των δανειστών, ή να συνεχιστεί μια ατέρμονη και στο διηνεκές διαπραγμάτευση με τη χώρα να καταστρέφεται και το λαό να εξαθλιώνεται;

Διότι προφανώς το δημοψήφισμα θα είχε νόημα,ΑΝ σε αντιπαραβολή ετίθεντο από τη μια πλευρά οι «προτάσεις» των δανειστών και από την άλλη πλευρά μια ρηξικέλευθη πρόταση διεξόδου με άρνηση όλων των πολιτικών που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Δεν τίθεται όμως έτσι το δίλημμα προς τον ελληνικό λαό. Διότι τότε θα γίνονταν σε όλους φανερό, ότι ομαλή πορεία της χώρας με σεβασμό στη δημοκρατία και με οικονομική ανάπτυξη, είναι αδύνατη στο στενόΠΛΑΊΣΙΟ που έχουν επιβάλει οι δανειστές και έτσι η ανατροπή και η ρήξη μαζί τους, -κήρυκας των οποίων υπήρξε κάποτε και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι αναπόδραστη.

Παρ’ όλα αυτά, η ευκαιρία που δίνεται στον ελληνικό λαό με την αποτύπωση ενός βροντερού ΟΧΙ στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μεγάλη. Αφού -και εφ’ όσον βέβαια πραγματοποιηθεί τελικά το δημοψήφισμα- αυτό που θα κυριαρχήσει δεν θα είναι τα παραπειστικά ερωτήματα που θέτει η κυβέρνηση αλλά θα είναι το ΝΑΙ στην υποδούλωση της Ελλάδας, ή το ΌΧΙ στο νέο Ράιχ, το χρέος και το ευρώ.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να το τολμήσει.
Ας δώσει τη δυνατότητα επιτέλους ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου στον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν αποτολμήθηκε. Ας κάνει αληθινό δημοψήφισμα αφού πρώτα ενημερωθεί ο λαός για τις εναλλακτικές. Ας κάνει δημοψήφισμα για το βασικό και θεμελιώδες: Θέλει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει με όρους αποικίας στο ευρώ και με την εξυπηρέτηση του χρέους, ή όχι;

Αυτό είναι το μοναδικό αληθινά δημοκρατικό δημοψήφισμα που οφείλει να γίνει τώρα. Γιατί δεν θέτει αυτό το ερώτημα - που ήδη συζητά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία; Τι φοβάται; Μήπως κι ο ελληνικός λαός παρά την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση δώσει εντολή να καταγγελθεί το χρέος και να φύγουμε από το ευρώ;

ΤοΕΠΑΜ -όπως και την εποχή της πρότασης Παπανδρέου για το δημοψήφισμα- υποστηρίζει τη διεξαγωγή του και θα συμμετάσχει ενεργά, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι -έτσι κι αλλιώς- το ΟΧΙ δεν θα αφορά μόνο ή απλά στα τελεσίγραφα των δανειστών, αλλά και στην ενδοτική πολιτική της υποτέλειας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, μαζί μ' αυτό το πρώτο μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, το ΕΠΑΜ θα πρωτοστατήσει και για πολλά άλλα αναγκαία ΟΧΙ, σαν κι εκείνα που επανειλημμένως βροντοφωνάξαμε στην πολυχιλιετή ιστορία μας.

Αθήνα 27 Ιουνίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία τουΕΠΑΜ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

4ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ: Ψήφισμα για το μεταναστευτικό πρόβλημα


ΨΗΦΙΣΜΑ

Τη στιγμή που συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με την σκληρή -υποτίθεται- διαπραγ-μάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών απορροφώντας το σύνολο της δημοσιότητας, έχοντας ταυτόχρονα φέρει σε πλήρη σύγχυση την ελληνική κοινωνία, ένα άλλο -βουβό αυτή τη φορά- δράμα εξελίσσεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που έχει προσλάβει διαστά-σεις μάστιγας και μαζικής εισβολής και ουδείς ασχολείται, τουλάχιστον σοβαρά!

Πρόκειται για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους φυγάδες από τα πεδία των σφαγών στη Συρία, στο Ιράκ και σχεδόν παντού αλλού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που μην έχοντας άλλο τρόπο -θύματα της απίστευτης εκμεταλλευτικής μηχανής του σύγχρονου δουλεμπορίου- ξεβράζονται κυριολεκτικά στις ακτές των νησιών μας. Ένα φαινόμενο που εξυπηρετεί και εγχώρια συμφέροντα.

Έτσι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, νέοι, γυναίκες, μικρά παιδιά ξεριζωμένοι από τις εστίες τους και τη φωτιά του ανελέητου πολέμου που έσπειραν οι φίλοι, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας διαλύοντας χώρες και λαούς, τρέχουν να ξεφύγουν το θάνατο για να πέσουν στα...

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ.: Η Χρυσή Αυγή "εργαλείο" δυσφήμησης του αιτήματος διαγραφής του χρέους


Δελτίο Τύπου

Στην εποχή της απόλυτης συμφωνίας του πολιτικού μας συστήματος με τις επιταγές των επικυρίαρχων στην Ε.Ε. και ΔΝΤ, η συστημική επικοινωνία έχει πλέον βάλει σαν στόχο να καταστρέψει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε φωνή τολμήσει να αναφερθεί στην πραγματική λύση που σαν πρώτο βήμα της οφείλει να είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ταυτίσει κάθε αντίθετη άποψη με ιδέες και νοοτροπίες που σωστά η κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία αποφεύγει.

Στις 5 Ιουνίου 2015, κατά την διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο για την πορεία της «διαπραγμάτευσης» ο κ. Μιχαλολιάκος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο θέμα της διαγραφής του επαχθούς χρέους.

Το Ε.ΠΑΜ. είναι ο μόνος συντεταγμένος πολιτικός χώρος, ο οποίος έχει εκφράσει πλήρως και λεπτομερώς, όχι μόνο τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους διογκώθηκε το χρέος και ειδικά...
στην μνημονιακή εποχή, αλλά και τον επακριβή τρόπο απελευθέρωσης μας από τα δεσμά του χρέους. Ενός χρέους, που καταλύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε έννοια Δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης στην Πατρίδα μας, αλλά και σε όλες τις άλλες χώρες και λαούς κάθε χρώματος και φυλής του πλανήτη που βρίσκονται κάτω από τον ίδιο ζυγό, ιδέες και αξίες που η Χ.Α. ως το κατ’ εξοχήν αντίπαλο δέος στην Δημοκρατία δεν μπορεί ούτε θέλει να υπερασπιστεί.

Η μονομερής διαγραφή του χρέους, δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε και η λύση από μόνη της.
Η πολιτική πρόταση που έχει θέσει το Ε.Πα.Μ. από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του περιλαμβάνει.

  1. Καταγγελία και μονομερή διαγραφή του χρέους στη βάση των διεθνών κανόνων και συνθηκών.
  2. Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη χρηματοδοτώντας την με εθνικό κρατικό νόμισμα κι όχι με δανεικά, με παράλληλη διαγραφή στα χρέη των Ελλήνων προς τις τράπεζες και την εφορία, εφαρμόζοντας την «Σεισάχθεια».
  3. Εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών και όλων των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων και οργανισμών.
  4. Τιμωρία των προδοτών που έφεραν την πατρίδα και τον λαό δέσμιο στους τοκογλύφους και τους δουλεμπόρους.
  5. Επανίδρυση  του κράτους με νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα που μεταξύ άλλων, θα θεσπίσει την ανακλητότητα και την λογοδοσία όσων έχουν δημόσια αξιώματα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. προειδοποιεί τον Λαό μας, ότι οι συστημικές δυνάμεις έχουν βαλθεί να χαρακτηρίσουν και να συνδέσουν κάθε πολίτη, φορέα ή συλλογικότητα που αναφέρεται στην πραγματική λύση, σε λαϊκιστές ή ακόμη χειρότερα φασίστες και ακραίους.

Έτσι εξηγείται η χθεσινή αναφορά της Χ.Α. στην μονομερή διαγραφή και έτσι νομίζει το σύστημα ότι θα εξισώσει το Ε.ΠΑ.Μ. αλλά και κάθε ελεύθερο πολίτη ή συλλογικότητα με το αντιδημοκρατικό εργαλείο του βαθέως συστήματος που είναι ηΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ.

To σύστημα δεν θα καταφέρει να αμαυρώσει τον αυθεντικό, ουσιαστικό και περιεκτικό πατριωτικό λόγο, ούτε και να χειραγωγήσει τον Λαό μας.

Το Ε.ΠΑΜ. είναι η μοναδική διέξοδος από τον μονόδρομο του Ευρωνταχάου και καλεί τον λαό σε εγρήγορση και συστράτευση.

Δεν θα περάσει ο Φασισμός.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 6/6/2015