Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το ΕΠΑΜ για το υποτιθέμενο "Σχέδιο Β'" του Βαρουφάκη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ίδια λογική με την οποία σταδιοδρόμησε ο κ. Βαρουφάκης κατά τους πέντε περίπου μήνες υπουργίας του, δηλαδή την λογική του life styleεντυπωσιασμού και των εκμυστηρεύσεων - διαρροών, συνεχίζει και σήμερα. Μόνο που τώρα αφήνει έκθετο το κυβερνών κόμμα ενώ παράλληλα το σύστημα των ΜΜΕ βρήκε μια νέα σαπουνόπερα αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα.

Πίσω από τις γραμμές των πηχυαίων τίτλων, και τις κραυγές των φερέφωνων της τηλεπροπαγάνδας, κρύβεται η σαπίλα και η δυσωδία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Άνθρωποι οργανωμένων ληστρικών και μαφιόζικου τύπου εταιρειών, έχουν καταλάβει τον μηχανισμό του κράτους, πιστοποιημένοι από το ευρωιερατείο και τους υπερεθνικούς εξουσιαστές.

Το Ε.ΠαΜ. έχει προειδοποιήσει τον λαό για τις καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Η φαρσοκωμωδία του δήθεν σχεδίου Β’ της κυβέρνησης Τσίπρα και η προσπάθεια διαστροφής της πραγματικής λύσης εξόδου από την ΕΕ και τη Ευρωζώνη μέσα από τέτοιου τύπου στημένες «διαρροές», δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο παρά μόνο να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τις τραγικές συμβάσεις και μνημόνια υποτέλειας και να προετοιμάσει το έδαφος για το διπλό νόμισμα το οποίο θα βαφτίσουν πανηγυρικά εθνικό!

Το Ε.Πα.Μ. για μία ακόμη φορά προειδοποιεί τον Ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει εθνικό νόμισμα χωρίς εθνική ανεξαρτησία.

Όσο είμαστε μέσα στοΠΛΑΊΣΙΟ της ευρωζώνης και της Ευρωκατοχής, τόσο το σάπιο σύστημα θα δηλητηριάζει τον λαό και θα τον οδηγεί στον αφανισμό του.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό μέτωπο δεν πτοείτε από την τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών υπαλλήλων του κοινοβουλίου.

Ο αγώνας είναι εθνικοαπελευθερωτικός και θα τον συνεχίσουμε μέχρι να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη και Δημοκρατική.

Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Αθήνα 27/07/2015.
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο της υποδούλωσης


Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, κατά των δόλιων μέτρων κατάσχεσης των σπιτιών μας

Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη των προαπαιτούμενων νομοσχεδίων που μας οδηγούν στο τρίτο Μνημόνιο. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας, που θα πετάξει με "βουβές δίκες" όλους τους οφειλέτες έξω από τα σπίτια τους. Είναι η ψηφοφορία για τον εκμηδενισμό μισθών και συντάξεων. Είναι η παραχώρηση στην ΕΚΤ του δικαιώματος να προχωρήσει μονομερώς σε κούρεμα καταθέσεων και ομολόγων.
ΤοΕΠΑΜ καλεί όλους τους Έλληνες σε παράταξη αγώνα.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ (ΤΕΡΜΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΡΑΜ) στις 6:30Μ.μ.
Να ήμαστε όλοι εκεί. Με τις σημαίες μας, με την αγωνιστικότητά μας, με το πείσμα μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τομέας Κινητοποιήσεων

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Ε.ΠΑΜ.:Ίδιο το παρακράτος, διαφορετικοί οι εντολείς…


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑΜ.)

Ανέκαθεν, όλα τα… «αξιοπρεπή» πραξικοπή-ματα -από πραξικοπηματίες που σέβονταν(!!!) τον εαυτό τους και την… «επαγγελματική» τους υστεροφημία- συνοδεύονταν από άγρια καταστολή,συλλήψεις, τρομοκρατία και συντεταγμένη δράση του παρακρατικού μηχανισμού. Ως εκ τούτου,ποιος εχέφρων πολίτης περίμενε να συμβεί κάτι διαφορετικό το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2015 στην πλατεία Συντάγματος;

Όλα συνέβησαν βάσει του προκαθορισμένου πρωτοκόλλου! Οι «μπάχαλοι» παρακρατικοί από νωρίς στις θέσεις τους, οι πάνοπλες δυνάμεις καταστολής αναπτυγμένες και τοποθετημένες στα καίρια σημεία και όταν δόθηκε η εντολή, άρχισε το μακελειό. Εντός της Βουλής, εξελισσόταν για… πρώτη φορά το πραξικόπημα της… «Αριστεράς». Τη ίδια στιγμή, στην πλατεία που συμβολίζει τους αγώνες του ελληνικού λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία, για πολλοστή φορά, τα ίδια εντεταλμένα όργανα διέλυαν βίαια την ειρηνική συγκέντρωση των πολιτών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Το μόνο που έλειψε, ήταν οι φιγούρες -τραγικές όπως, εν τέλει, απεδείχθη- των… αντιμνημονιακών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο μπαλκόνι του Κοινοβουλίου, με το τεράστιο πανό… Εκείνοι ήταν απασχολημένοι… Κάποιοι ομονοούσαν με τις πολιτικές δυνάμεις του δωσιλογισμού στην επιβολή του χειρότερου μνημονίου ψηφίζοντας «ΝΑΙ». Κάποιοι άλλοι διατύπωνανβαρύγδουπα «ΟΧΙ», διαβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι στηρίζουν τη συγκυβέρνηση της συνεπούς συνέχισης του δωσιλογισμού! ΑΝαυτό δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής αγυρτείας, τότε τι είναι;

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑΜ.
Αθήνα 16/7/2015

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση αυτή «διέβη τον Ρουβίκωνα»


Ανακοίνωση

Στον δρόμο των προηγούμενων δοσιλογικών κυβερνήσεων και ενάντια στην λαϊκή ετυμηγορία του πρόσφατου δημοψηφίσματος κινείται κατη-γορηματικά και απερίφραστα πλέον η παραπαίουσα ελληνική κυβέρνηση.

Αντίθετα στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και στο συμφέρον της πατρίδας, ενεργώντας πραξικοπηματικά και σφετεριζόμενη την λαϊκή κυριαρχία, η νέα κυβέρνηση προχώρησε σε προκαταρκτική κατάπτυστη συμφωνία περαιτέρω εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, στρώνοντας το χαλί για την ολοκληρωτική υποδούλωση της χώρας από τις πιο μαύρες δυνάμεις του νεοναζισμού που κυβερνούν την Ευρώπη.

Τα προαπαιτούμενα μέτρα που δεσμεύτηκε να νομοθετήσει η κυβέρνηση στις 15 και 22 Ιουλίου 2015 (επαναφέροντας τα πολυνομοσχέδια), έχουν ως στόχο την πλήρη κάμψη του ηθικού των Ελλήνων πολιτών, φέρνοντας σε απόγνωση την ελληνική κοινωνία, για την επαίσχυντη παράδοση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) μηχανισμό ρευστοποίησης των κρατών, στο όνομα της βιωσιμότητας της ζώνης του ευρώ.

Η κυβέρνηση αυτή «διέβη τον Ρουβίκωνα» φέρνοντας ακόμα ένα μνημόνιο γράφοντας το όνομά της στον μακρύ κατάλογο των δωσίλογων και προδοτών, που στα 6 χρόνια των μνημονίων στην Ελλάδα παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, σφετερίστηκαν την λαϊκή κυριαρχία και είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 120 παρ. 3 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 134 παρ. 2α του Ποινικού Κώδικα.

ΤοΕΠΑΜ καταγγέλλει το διαρκές πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δηλώνει ότι θα αντισταθεί με κάθε μέσο συμπαρατασσόμενο με τον ελληνικό λαό, στην επίθεση που δέχεται από ξένες εχθρικές δυνάμεις και την συνεργασία τους με την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, που πλέον έχει αυταπόδεικτα συνθηκολογήσει και προδώσει την λαϊκή εντολή.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να μην σκύψει το κεφάλι, και να ξαναπεί ΟΧΙ, αυτό το πατριωτικό και απελευθερωτικό ΟΧΙ του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Να εφαρμόσει άμεσα την πολιτική ανυπακοή απέναντι σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της συνεργαζόμενης με τους κατακτητές κυβέρνησης, όπως δικαιούται και υποχρεούται εναντίον όποιου επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία (αρ. 120 §4).

Να συνταχτεί στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο για την ανατροπή του μαύρου μετώπου και την απελευθέρωση της πατρίδας.

Οργάνωση και αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
13/7/2015

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η Π.Γ. του ΕΠΑΜ για τον κίνδυνο αφανισμού της Ελλάδας


ΔΗΛΩΣΗ

Η Ελλάδα διέρχεται μέσα από την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται αυτή τη στιγμή η ύπαρξή της. Με μια επικίνδυνη κυβέρνηση δωσίλογων, με ένα ανύπαρκτο κοινοβούλιο που δεν λαμβάνει υπ’ όψη την εκφρασθείσα ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, αντιμέτωπη με μια Ευρώπη που ζητά να μπει η Ελλάδα και ο λαός της σε υποθήκη, για να της δώσει περαιτέρω δάνεια και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα αφανίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, το ΕΠΑΜ ζητεί:

1.Την άμεση αποχώρηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις αφού προηγουμένως καταγγείλει την δανειακή σύμβαση του Μαΐου 2010 επί τη βάσει των άρθρων 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης περί Συνθηκών.

2.Την διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Γερμανία και την Φινλανδία.

3.Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

4.Την εφαρμογή από τον Ελληνικό λαό του άρθρου 120π.4 του Συντάγματος

5.Την εφαρμογή της πολιτικής ανυπακοής εκ μέρους όλων των Ελλήνων, αρνούμενοι να πληρώσουν κάθε μορφής φόρων.

Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η βία και ο εμφύλιος σπαραγμός που προετοιμάζεται προκειμένου μας δοθεί η χαριστική βολή.

Το ΕΠΑΜ μέσα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των δεινοπαθούντων Ελλήνων.

Αθήνα 11 Ιουλίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Βουλή προχωρά σε ανοιχτό πραξικόπημα ψηφίζοντας το χειρότερο μνημόνιο όλων. του Δημήτρη Καζάκη


του Δημήτρη Καζάκη

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά η Βουλή βρίσκεται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την εκφρασμένη θέληση του λαού. Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα που έδωσε ένα συντριπτικό 61,3% κατά οποιασδήποτε συμφωνίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας, 251 βουλευτές ψηφίζουν την χειρότερη συμφωνία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την αρχή των μνημονίων.

Πρόκειται για ένα τόσο κατάφωρο πραξικόπημα, που κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Η Βουλή, όπως και η κυβέρνηση, στερούνται πλέον λαϊκής εντολής και σφετερίζονται ανοιχτά την εξουσία που τους δίνει το Σύνταγμα. Καταπατούν την λαϊκή κυριαρχία και αντιστρατεύονται την λαϊκή θέληση, ιδίως όταν αυτή είναι τόσο νωπά και έκδηλα εκφρασμένη. Το κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα προσιδιάζει με εκείνα της περιόδου του εμφυλίου, αλλά και κατόπιν από τις δοτές κυβερνήσεις με τις πλάτες ξένων δυνάμεων.

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί.ΑΝ η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί....

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εμπρός να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προχθές Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας και καταρράκωσης κάθε αξιοπρέπειας συλλογικής και ατομικής, κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του, έστω και εκ των ενόντων, έστω και στη βάση ενός ασαφούς ερωτήματος. Και ο ελληνικός λαός με ψηλά το κεφάλι απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, αποφάνθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν «σηκώνει» πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Είναι τόσο καθαρή η βούλησή του, ότι δεν δέχεται καμιά άλλη ταπείνωση, καμιά άλλη υποβάθμιση της ζωής του. Είναι τόσο ισχυρή η εντολή προς την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω και να μη δεχθεί καμία συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της δικής του ξεκάθαρης βούλησης, που η οποιαδήποτε προσπάθεια παρερμηνείας της από τους πολιτικούς ταγούς, μόνο σαν πραξικόπημα θα μπορούσε να εκληφθεί.

Κι όμως πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της λαϊκής ψήφου, άρχισαν οι ερμηνείες και η προσπάθεια παραχάραξης και νόθευσης του πραγματικού νοήματος αυτής της ψήφου, από το σύνολο του πολιτικού και του μιντιακού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έσπευσε να θεωρήσει τη λαϊκή εντολή ως εντολή για μη ρήξη και παραμονή πάση θυσία στο ευρώ. Έτσι, αντί να προχωρήσει με την καθαρή εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να δώσει τη μάχη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων και αδιαπραγμάτευτων δικαίων της πατρίδας και του λαού, προτίμησε την τάχα εθνική συνεννόηση με αυτούς που μέχρι μόλις πριν λίγο αποκαλούσε τρόικα εσωτερικού.

Έτσι, πανεύκολα και ξεδιάντροπα μετέτρεψε την εξουσιοδότηση του λαού σε εξουσιοδότηση από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για ακόμα και εντός 48ώρου συμφωνία με τους δανειστές, στη βάση μιας πιο ελαφράς εκδοχής του δικού τους τελεσιγράφου, το οποίο απέρριψε συντριπτικά με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός, με μόνο «φύλο συκής» την προσπάθεια για μια κάποια θολή ρύθμιση του χρέους -κάπου, κάπως κάποτε- και ενός «εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού πακέτου».

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) λέγοντας όπως πάντα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αισθάνεται ότι μπορεί σήμερα να απευθυνθεί κοιτώντας στα μάτια κάθε ξεχωριστό πολίτη και να του πει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι. Το Δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν η αρχή και το εφαλτήριο του αγώνα για την απελευθέρωση και την προκοπή αυτού του τόπου.

Το ΕΠΑΜ καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στον αγώνα για οριστική διαγραφή του χρέους και έξοδο από τους νεοναζιστικούς μηχανισμούς της ευρωένωσης. Όλοι στους δρόμους για να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής!

Αθήνα 7 Ιουλίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, παγκόσμιο μήνυμα εθνικής ανεξαρτησίας


Ανακοίνωση

Το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 6ης Ιουλίου 2015, γράφει καινούργια σελίδα αντίστασης στη νέα ελληνική ιστορία.

Είναι ένα τεράστιο, παγκόσμιο μήνυμα, στην πορεία ενός περήφανου λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Κόντρα σε κάθε εκτίμηση και ενάντια στην καταιγιστική επίθεση από τα συστημικά ΜΜΕ και το ντόπιο και ξένο κυρίαρχο σύστημα, που βάλθηκαν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τον αήθη εκβιασμό περί εξόδου από την ευρωζώνη και παρά την ανύπαρκτη προστασία από την κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδωσε την απάντησή της.

Το χθεσινό δημοψήφισμα απέδειξε ότι ο λαός μας είναι περισσότερο ώριμος από ποτέ να τελειώνει δια παντός με κάθε σκέψη υπαναχώρησης. Να τελειώνει μια και καλή με τις πολιτικές άγριας λιτότητας και εξαθλίωσης.

Να σηκώσει το βάρος της διεκδίκησης της ίδιας του της χώρας, απέναντι στην εκποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. 

Να βάλει οριστικό τέλος στις τακτικές εκβιασμού του ευρωπαϊκού και διεθνούς διευθυντηρίου, σηκώνοντας την σημαία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας πολύ ψηλότερα από κάθε επίσημη εκπροσώπησή του.

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στο διάγγελμα του μετά το δημοψήφισμα, φαίνεται να μη διαισθάνεται το σαφέστατο μήνυμα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Η εμμονή του στην επίτευξη βιώσιμης λύσης με τους δανειστές εντός του ασφυκτικού πλαισίου της ΕΕ, φανερώνει την αδυναμία του να διαχειριστεί την καθαρή και αδιαμφισβήτητη υπέρβαση του ίδιου του λαού, που συμπυκνώνεται στο μεγάλο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Σε κάθε περίπτωση το ΕΠΑΜ, διαισθανόμενο την λαϊκή επιταγή και την κρισιμότατη ιστορική συγκυρία, θα σταθεί απέναντι σε κάθε μεθόδευση υπαναχώρησης. Με την ίδια δύναμη που ενίσχυσε το φρόνημα κάθε έλληνα πολίτη στην κατοχύρωση του ΟΧΙ, θα σταθεί εμπόδιο στην καπηλεία της απόφασης της συντριπτικής πλειοψηφίας, για κάθε είδους ανέντιμο συμβιβασμό απ’όποιον κι αν την απεργάζεται.

Αθήνα 6/7/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι θέσεις του ΕΠΑΜ για το δημοψήφισμα στην ΕΡΤ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ

H ΕΡΤ, στοΠΛΑΊΣΙΟ των εκπομπών της για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, φιλοξένησε τοΓενικό Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη που ενημέρωσε για το ΟΧΙ που προτείνει τοΕΠΑΜ!


Σχόλιο από το teleytaiaexodos.blogspot.gr: 6 λεπτά που πρέπει να δεις πριν την κάλπη αλλά και για να ενημερωθείς ότι αυτή την Κυριακή πάμε για το 1ο ΟΧΙ. Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα για την λευτεριά μας. 


Δείτε το βίντεο:

Από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκδόθηκε η δήλωση εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού υπέρ του δημοψηφίσματος και του ΟΧΙ.

Για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τον πιστωτών κάνουν λόγο εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που σε μήνυμά τους χαιρετίζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αναφέρονται επίσης στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Το μήνυμα ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και την ΕΕ λέγοντας ότι: «Είναι απογοητευτικό ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση η οποία να μην απαιτεί επιπλέον μέτρα επιστροφής στη λιτότητα» και συμπληρώνουν: «Κάποιοι ηγέτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα εντάσσονται στις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης».
Στο μήνυμα, που υπογράφουν ο ειδικός εμπειρογνώμονας για την Προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και η ειδική εμπειρογνώμονας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan, τονίζεται ότι αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ σημαντικότερο από την αποπληρωμή του χρέους.
Ο Zayas και η Dandan, αναφέρονται ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που έκανε πρόσφατα ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Juan Pablo Bohoslavsky όταν συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
«Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αθετήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση, η οποία δεν θα αποδομήσει την ελληνική δημοκρατία και δεν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερα δεινά για τον πληθυσμό» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η συνθηκολόγηση σε τελεσίγραφα για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατική ευθύνη που εμπιστεύθηκε στον πρωθυπουργό το εκλογικό σώμα», συνεχίζει η ανακοίνωση επισημαίνοντας επίσης ότι «από τη φύση του κάθε κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει την ευημερία των υπηκόων του. Αυτό απαιτεί εθνική κυριαρχία για τη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής και την έκδοση προϋπολογισμών, η οποία δεν μπορεί να χαλκεύεται από εξωτερικούς παράγοντες, είτε αυτοί είναι κράτη, διακυβερνητικοί οργανισμοί ή πιστωτές».
Επίσης επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 η οποία αποτελεί τη βασική αιτία για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Το μήνυμα καταλήγει λέγοντας πως: «Δημοκρατία, σημαίνει αυτοδιάθεση και η αυτοδιάθεση συχνά απαιτεί δημοψηφίσματα – όπως στην Ελλάδα».

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16170&LangID=E
Μέσω της σελίδας Ε.Πα.Μ. στο Facebook

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγει την φωνή από τα κόμματα υποστήριξης του ΟΧΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα υποστήριξης του ΟΧΙ, παρά τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 3β της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την  «Κατεπείγουσα Ρύθμιση για την διοργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015″, στερούνται ισότιμης συμμετοχής στα ΜΜΕ .
Αυτό προκύπτει με δήλωση του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κωρονάκη, ο οποίος  αποφάσισε εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο κόμμα που στηρίζει το ΟΧΙ, ότι  δεν θα συγκροτήσει  ενιαία επιτροπή στήριξης του ΟΧΙ.Σε αντίθεση με τα κόμματα που στηρίζουν το ΝΑΙ, τα οποία την έχουν ήδη συγκροτήσει.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος παρουσίας στα ΜΜΕ τουΕΠΑΜ και των άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.
Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ στερεί τους πολίτες από την ενημέρωση και την τεκμηρίωση υπέρ του ΟΧΙ από το ΕΠαΜ και των άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων  και ουσιαστικά διαχωρίζει την θέση του δημιουργώντας σύγχυση στους ψηφοφόρους του .

Το ερώτημα που τίθεται είναι,ΑΝ ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο συνειδητά αποδυναμώνει την φωνή του ΟΧΙ .
Διότι όπως διαφαίνεται τελικά, η αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη με τους τοκογλύφους, τους εκβιαστές του λαού και τους ντόπιους υπηρέτες τους, σταματά εκεί που αρχίζει η πραγματική θέληση του λαού να ξεμπερδεύει με το γενοκτόνο ευρωσύστημα, και να τους «στείλει από εκεί που ήρθαν».
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, πως όταν βγάζεις το όπλο από την θήκη πρέπει να είσαι αποφασισμένος αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις, διαφορετικά το αποτέλεσμα της όποιας συνθηκολόγησης θα είναι πολλαπλά ολέθριο. 
Το ΕΠαΜ συνεπές στις αρχές του θεωρεί ότι κάθε νίκη μικρή η μεγάλη απέναντι στο ευρωιερατείο είναι προς όφελος του λαού. Γι αυτό καλούμε τον λαό σε μία μετωπική συμπαράταξη για ένα «συντριπτικό ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

 02/07/2015. 
Γραφείο τύπου του ΕΠαΜ
You might also like:

Πότε θα χάσουμε τα σπίτια μας; Με το ΟΧΙ, ή με το ΝΑΙ; του Δ. Καζάκη


του Δημήτρη Καζάκη

Θα χάσουμε τα σπίτια μας με το ΟΧΙ, γιατί τα δάνεια έχουν μπει υποθήκη για να αντλήσουν ρευστότητα οι τράπεζες από την ΕΚΤ. Πρόκειται για ψέμα ολκής αντάξιο των γνωστών επώνυμων δημοσιοκάφρων στον πόλεμο ενάντια στον κοινό νου και τη συνείδηση του Έλληνα, που έχουν εξαπολύσει οι λωποδύτες της εξουσίας και της παραπληροφόρησης.

Ποια είναι η αλήθεια; Σύμφωνα με τον τελευταίο Ισολογισμό Μαΐου (2015) της Τραπέζης της Ελλάδος, οι υποχρεώσεις εντός του ευρωσυστήματος ανέρχονται σε 118,1 δις ευρώ. Από αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις που απορρέουν από το υπόλοιπο του λογαριασμού δοσοληψιών µε το ΕΣΚΤ (TARGET2) ανέρχονται σε 100,3 δις ευρώ. Δηλαδή το χρέος προς το ευρωσύστημα από άντληση ρευστότητας των τραπεζών έχει ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ.

Στα τέλη του 2012 αυτές οι καθαρές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 98,4 δις ευρώ, από 104,7 δις...

Το ΟΧΙ τρομάζει και πανικοβάλει τους ληστοσυμμορίτες του ευρώ και των τραπεζών.


του Δημήτρη Καζάκη

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (54%) σχεδιάζουν να ψηφίσουν Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τo πρόγραμμα διάσωσης από τους ξένους δανειστές, ενώ το 33% σχεδιάζει να ψηφίσει Ναι, σύμφωνα με έρευνα της PRORATA σήμερα Τετάρτη. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο EUOBSERVER, σήμερα το πρωί. Το ίδιο και τα περισσότερα άλλα ξένα πρακτορεία.

Όμως η πλευρά του Ναι φαίνεται να αυξάνει - εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων - μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης την Κυριακή να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Καταλάβατε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τις τράπεζες κι άφησε στο έλεος ενός τροφοδοτούμενου πανικού τους συνταξιούχους και τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα;

Επενδύουν στον πανικό και στο όργιο ψέματος που ξεχύνεται σαν πύον απ' όλους τους πόρους των άθλιων ΜΜΕ. Μαζί και της τρισάθλιας κρατικήςΕΡΤ των εγκάθετων. Τρέμουν τον ισότιμο πολιτικό διάλογο. Τρέμουν την αναμέτρηση επιχειρημάτων. Κι έτσι προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι.

Πασχίζουν να κρύψουν ότι το ΝΑΙ σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, του μισθού, της....

Μίκης Θεοδωράκης: «Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές»


Άρθρο-παρέμβαση, με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούςΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία».

«Δεν πρέπει κανείς να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων που στο κάτω-κάτω εμπεριέχεται στην πρόταση των δανειστών», πρόσθεσε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη:

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας....

Δημ. Καζάκης: Το «ΝΑΙ» θα επιφέρει κούρεμα και φορολόγηση καταθέσεων


Δελτίο τύπου

Στην κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών, ο οικονομολόγος αναλυτής και Γ. Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑΜ.) Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό e-roi.gr”.

Όπως τόνισε, η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι «δεν πήρε μέτρα, ούτε προετοίμασε την ελληνική οικονομία, ούτε προστάτευσε τον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους σε περίπτωση εκβιασμών -όπως ήταν αναμενόμενο- από την ΕΚΤ. Θα μπορούσε να πάρει μέτρα, έτσι ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες , να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων αυτή την εβδομάδα, αλλά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, που αυτή τη στιγμή σφαδάζει από τη στάση πληρωμών που επιβάλλεται».

Υποστήριξε επίσης, «ότιΜ’ αυτό το καθεστώς που επιβάλλεται σήμερα, σε ενδεχόμενο «ΝΑΙ» της Κυριακής, θα επιβληθεί από την άλλη εβδομάδα καθεστώς bail in, δηλαδή κουρέματος καταθέσεων...
ή φορολογίας καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Άρα λοιπόν το όλο σχέδιο είναι να μας πάνε στα χειρότερα. Το «ΝΑΙ» σημαίνει φορολογία καταθέσεων, αναλήψεων, συντάξεις 360 € και φυσικά όλα τα άλλα μέτρα που έχουν απαιτήσει οι δανειστές».

«Είναι χαρακτηριστικό -τόνισε- ότι η κυβέρνηση για να στηρίξει το πολιτικό της στήριγμα, τους δημόσιους υπαλλήλους, φρόντισε να ανακοινώσει το δημοψήφισμα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να έχουν τελειώσει οι πληρωμές που γίνονται 27 και 28 του μηνός. Εν τω μεταξύ, δεν είχε κάνει καμμία πρόβλεψη για την καταβολή των συντάξεων, που πληρώνονται με περιορισμό, ενώ ήξερε πολύ καλά ποια θα ήταν η αντίδραση από την ΕΚΤ, που είναι καθαρά εκβιαστική, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επιρρίπτοντας ευθύνες, ευθέως στον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ομολογεί ευθαρσώς ότι η επιλογή αυτή της ΕΚΤ είναι καθαρά εκβιαστική για να μην εκφραστεί δημοκρατικά η θέληση του λαού και απλά να προεδρεύει. Γιατί δεν πήρε άμεσα μέτρα; Γιατί δεν έστειλε εισαγγελείς στις τράπεζες; Γιατί δεν επέβαλε ειδικά μέτρα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών προκειμένου να υποστηριχτεί η οικονομία; Γιατί επέτρεψε να κλείσουν οι τράπεζες; Για όλα αυτά οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό. Να απολογηθεί. Και πολύ περισσότερο, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα όταν η ελληνική οικονομία δεν είχε ακόμα στραγγαλιστεί, δηλαδή πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου;»

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 29/6/2015