Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Περισσότερα για την συλλογική προσφυγή του ΕΠΑΜ κατά του ΥΠΟΙΚ



Πρωτοβουλία συλλογικής προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη, «για την αντιμετώπιση της βάρβαρης και ανελέητης φορομπηχτικής πολιτικής που εφαρμόζει η δωσιλογική κυβέρνηση», αναλαμβάνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας, πρόκειται για «συλλογική αγωγή που θα στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών και του Γ.Γ. του ίδιου υπουργείου και θα υποστηρίζει ότι η βεβαίωση φόρου που γίνεται στο εκκαθαριστικό της εφορίας είναι ψευδής, παραπειστική και πλαστή και θα βασίζεται στην υπάρχουσα νομολογία σύμφωνα με την οποία, μνημόνιο, εφαρμοστικοί νόμοι και οτιδήποτε άλλο προέρχεται απ’ αυτό, έχουν χαρακτηριστεί αντισυνταγματικά».

Ταυτοχρόνως, οι δικηγόροι που συμμετέχουν εθελοντικά στην ομάδα νομικής αλληλεγγύης  του ΕΠΑΜ «θα υποβάλουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  ώστε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα παύει την προσαύξηση κατά 1% μηνιαίως επί του οφειλομένου ποσού, θα διατάσσεται ο Έφορος να μην εισπράξει το ποσό αυτό με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ενώ δεν θα μπορεί η Εφορία να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών (έκδοση φορολογικής ενημερότητας κλπ) εφόσον υφίσταται εκκρεμοδικία».

Σ’ αυτή την πρωτοβουλία που χαρακτηρίζετα...
ι ως «μια λυσσαλέα μάχη απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο αποσκοπεί στο να απομυζήσει οτιδήποτε έχει απομείνει στον Έλληνα πολίτη σε κινητή ή ακίνητη περιουσία», μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες. 

Για τη συμμετοχή τους απαιτούνται:
  • Απλή φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της Εφορίας
  • Υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του ΕΠΑΜ
  • Συμβολική συμμετοχή 5 €
Τα σχετικά έντυπα, τις οδηγίες, αλλά και περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα, μπορούν οι συμπολίτες να αναζητήσουν στο internet και συγκεκριμένα στους ιστότοπους: www.epamhellas.gr και www.epam-volos.gr
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών εγγράφων λήγει την Κυριακή 14/10/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου