Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μεσολόγγι: Οργή κατά Σαλμά - Δώδεκα οι τραυματίες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Eπεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο Μεσολόγγι έξω από το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Σπουδαστές των ΤΕΙ, κάτοικοι από το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο Αθηνά έκαναν πορεία με σκοπό να φθάσουν έξω από το ξενοδοχείο. Όμως λίγα μέτρα πριν είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει.. χρήση χημικών.


"Άναψε" αίματα η στάση Σαλμά
Η συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προκάλεσε την αντίδραση Μεσολογγιτών και Ναυπάκτιων που νωρίτερα σήμερα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου είχε συνάντηση με ψηφοφόρους του


Η επιλογή αύτη του κ. Σαλμά να μην αναβάλλει την κομματική του συνάντηση αλλά και η στάση που επιφύλαξε στους πολίτες και φορείς που θέλησαν να του διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές συνέπειες του Σχεδίου «Αθηνά» για το ΤΕΙ και την κοινωνία του Μεσολογγίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεπαν την προσέγγιση στο σημείο.


Έτσι η Αστυνομία προχώρησε στη χρήση χημικών αλλά υπήρχαν και στιγμές όπου διαδηλωτές και αστυνομικοί ήρθαν στα χέρια. Εντος του ξενοδοχείου, εκτός από την κομματική σύσκεψη του υπουργού, ήταν σε εξέλιξη και ένα τραπέζι βάπτισης, με τους καλεσμένους να τρέχουν να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα!

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαλμάς επιφύλαξε μια απαξιωτική στάση στο αίτημα για συνάντηση απέναντι στους δημάρχους και τους φορείς που θέλησαν να τον δουν, λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα ολοκληρώσει πρώτα τις συναντήσεις με τους ψηφοφόρους του, ενώ σε σχετική ερώτηση για το Σχέδιο «Αθηνά» φέρεται να απάντησε: «Εγώ είμαι υπουργός Υγείας και όχι Παιδείας!»

Ο αναπληρωτής υπουργός, παρέμεινε «αποκλεισμένος» για αρκετή ώρα από τους διαδηλωτές, οι όποιοι μάλιστα αποδοκίμαζαν τους ψηφοφόρους του που ένας - ένας, έφευγαν Από το ξενοδοχείο, μετά τις συναντήσεις που είχαν μαζί του

Δώδεκα οι τραυματίες κατά την φυγάδευση του Σαλμά

Τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός των ατόμων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με κατάγματα, αναπνευστικά και άλλους τραυματισμούς από την απόδραση του υπουργικού αυτοκινήτου.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.


Προσεχώς αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι από το Δήμο Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και καταγγελίες κατά του Υπουργού Υγείας.

Νωρίτερα επικράτησε μεγάλη ένταση στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Πολίτες του Μεσολογγίου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του "Θεοξένια" διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Αθηνά", αλλά και για τη γενικότερη απαξίωση του νομού.

Μάλιστα, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ παρά τα χημικά και τις κροτίδες που έπεσαν.

Όπως αναφέρει το τοπικό onairnews.gr διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Αθηνά" στην Παιδεία παρεμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν, όπως ήθελαν, την είσοδο του ξενοδοχείου αλλά στη συνέχεια έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ και παρά τα χημικά και τις κροτίδες κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου και διαμαρτύρονται.
agriniopress.gr, onairnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου