Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δημήτρης Καζάκης από τα Τρίκαλα «Δεν έχει νόημα η Βουλή που κατάντησε γελοιότητα και …παιδική χαρά»

Της Ελισάβετ Παπανικολάου
Λάβρος εμφανίστηκε κατά του ισχύοντος πολιτικού συστήματος και της παρούσας Βουλής ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης Γ.Γ. του ΕΠΑΜ που βρέθηκε απόψε στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο πολιτικής  ομιλίας-συζήτηση που διοργάνωσε ο πυρήνας Τρικάλων του ΕΠΑΜ.
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Καζάκης σε μια χρονική συγκυρία όπου πιο μακριά στην Βουλή ερχόταν ακόμη ένα πολυνομοσχέδιο στο πλαίσιο της μνημνονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, τόνισε πως «πλέον δεν έχει νόημα να υπάρχει Βουλή και το καλύτερο που έχουν να πράξουν οι βουλευτές, είναι να παραιτηθούν μετά και από αυτή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, γιατί η Βουλή κατάντησε μια γελοιότητα, μια παιδική χαρά και η χώρα έχει χούντα χειρότερη αυτής της 7ετίας, καθώς εξοντώνει μαζικά τον πληθυσμό» και πρόσθεσε πως «απαιτείται μια ανατροπή της ληστοσυμμορίας που κυβερνά με δίκη αυτών που εκχώρησαν την κυριαρχία της χώρας στους δανειστές, έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ευρώ και εθνικό νόμισμα, με μονομερή διαγραφή του χρέους».
Ο κ. Καζάκης ξεκαθάρισε, ότι δεν ελπίζει σε συνεργασία των κομμάτων  γιατί «δεν έχουν πατριωτική συνείδηση και αίσθηση της Δημοκρατίας, δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική με τον λαό για τον λαό και είναι κρατικοδίαιτοι», για να προσθέσει πως «μόνο..
ο λαός μόνος του, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, να δώσει τέλος σε αυτό που βιώνει και να σώσει την πατρίδα από το γενικό ξεπούλημα που επιχειρείται από την κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σαν μεσιτικό γραφείο των ξένων χρηματοπιστωτικών συμφερόντων. Οφείλουμε όλοι μας να κατανοήσουμε ότι αν θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία στον τόπο μας, αυτή επιτυγχάνεται μονάχα με εθνική ανεξαρτησία. Και εθνική ανεξαρτησία δεν κατοχυρώνεται χωρίς εθνικό νόμισμα».
ΑνάρτησηGeorgeGreekTrucker

Πως μπορεί να γίνει η απαλλαγή της χώρας από την μνημονιακή πολιτική, ήταν ερώτηση που τέθηκε στην εκδήλωση με την απάντηση να είναι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από συνεχή, καθημερινό, πολυμέτωπο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, μέσα από συλλογική δράση όλου του λαού ενωμένου και όχι ο καθένας μόνος του. Ο αγώνας αυτός είναι καταδικασμένος χωρίς οργάνωση, χωρίς συλλογικές δράσεις, χωρίς συντονισμό. Η γειτονιά, η πλατεία, το καφενείο, ο χώρος εργασίας θα πρέπει να γίνουν χώροι γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων προτάσεων και προβληματισμού. Έτσι ο λαός οργανώνεται, μαζικοποιείται, διαλύει το φόβο μέσα από την αλληλεγγύη και εξελίσσεται σε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο.
Ακολουθεί γενική πολιτική απεργία διαρκείας, που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και έτσι θα μπορέσει ο λαός να επαναφέρει την αληθινή δημοκρατία στον τόπο που την γέννησε, μέσα από ένα νέο Σύνταγμα, φτιαγμένο από τον λαό για τον λαό και το οποίο θα προκύψει από τις εργασίες της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα συγκαλέσει το ίδιο το Λαϊκό Σώμα».

Αναδημοσίευση http://epam-uk.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου