Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή της Νίνας Γεωργιάδου στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Αρθρογράφος: 
Νίνα Γεωργιάδου


Με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του στην Κάλυμνο


Με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία στην Κάλυμνο (για το 3ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων) του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλύμνου “Πρόοδος” κ. Νίνα Γεωργιάδου του απευθύνει την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:
“Κύριε Κρεμαστινέ,
δεν σας αποκαλώ «αγαπητό», ως είθισται στην καθώς πρέπει επιστολογραφία, όχι γιατί έπαψα να είμαι ευγενής αλλά γιατί έχω περάσει το όριο, νοητικά και ηλικιακά, της αθώας αφέλειας. 
Επιπλέον, η επιστολή μου δεν έχει καμία σχέση..
με τις τυπολατρικές απευθύνσεις στις οποίες, λόγω θέσης, είστε συνηθισμένος, ούτε και συγκαταλέγομαι στο πλήθος των αυλοκολάκων, με το οποίο, επίσης λόγω θέσης, συγχρωτίζεστε.
Εξάλλου είμαι σίγουρη ότι και στην παρούσα συνάντηση θα εισπράξετε τόσες λεκτικές και κυριολεκτικές θωπείες, επωνύμων και ανωνύμων, ώστε να αμβλυνθεί το αίσθημα ντροπής το οποίο στοχεύει να σας διεγείρει η επιστολή μου.
Η προσφώνηση λοιπόν περιορίζεται στο «κύριε», υποτιμώντας τη λέξη, προκειμένου όμως να τηρήσει τις αποστάσεις συνείδησης, μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη.
Απευθύνω σε σας, προσωπικά, αυτή την επιστολή, και κατ’ επιλογή, μέσα από το πλήθος των επιφανών επιστημόνων που παρευρίσκονται σ’ αυτή τη συνάντηση (για την οποία τους ευχαριστούμε) γιατί έχετε το «προνόμιο» της εκούσιας συνενοχής στην ιστορική τραγωδία που ισοπεδώνει τον τόπο και το λαό μου.
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και στον ίδιο χώρο, σας απηύθυνα, ως εκπαιδευτικός και μάνα, προφορική έκκληση να μην επικυρώνετε, με το επιστημονικό σας κύρος, την προσχεδιασμένη γενοκτονία που βιώνουμε.

Αυτή την έκκληση, όπως απέδειξε η συνέχεια των επιλογών σας, τη γράψατε στα καινούργια σας παπούτσια. Είμαι σίγουρη ότι η οικονομική σας επιφάνεια προφυλάσσει την γκαρνταρόμπα σας από κάθε τι παλιό, ακόμα και σ’ αυτό το καθεστώς της απόλυτης ένδειας για το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων.

Επί τέσσερα λοιπόν χρόνια, τώρα, συναποφασίζετε, συνυπογράφετε και επικυρώνετε ένα μαζικό θανατικό, που σε ενδοτισμό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις αλήστου μνήμης κατοχικές συνεργασίες κα σε αφανισμό, μόνο με τις πιο ανατριχιαστικές ιστορικές γενοκτονίες.
Βέβαια και για να ακριβολογούμε, δεν συναποφασίζετε ακριβώς, μιας και η δημοκρατία, οι συνταγματικές επιταγές και η κοινοβουλευτική λειτουργία έχουν συρρικνωθεί σ’ ένα κατάντημα. Αποδέχεστε απλώς το ρόλο μιας μαριονέττας προκειμένου να τηρείται το τυπικό της υποκατάστασης των νόμων από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, να στοιβάζονται μνημόνια επί μνημονίων και να πολλαπλασιάζονται τα μεσοπρόθεσμα που συντρίβουν την επιβίωση και την προοπτική ενός ολόκληρου λαού.
Αν πριν τέσσερα χρόνια μπορούσε κανείς να σας αθωώσει, λόγω πολιτικής αφέλειας, σήμερα δεν θα μπορούσε να σας απαλλάξει λόγω ακαταλόγιστου ή ακούσιας τύφλας. Έχετε απόλυτη συνείδηση των επιλογών σας, που φαίνεται πως ερμηνεύεται μόνο από το γεγονός ότι ανήκουμε σε δυο διαφορετικούς λαούς. Υπάρχει ένας ελληνικός λαός που αγωνίζεται, υποφέρει, συντρίβεται, χειραγωγείται και προσδοκά ανάσταση νεκρών κι άλλος ένας, οπωσδήποτε μικρότερος, ελληνικός πληθυσμός, που και σ’ αυτό το καθεστώς προσπορίζει πλούτη, περνά καλά και επέλεξε να υπερασπιστεί τα καλά και συμφέροντα της κοινωνικής του κατάταξης και της προσωπικής του στόχευσης. Αυτό συνέβαινε διαχρονικά, από τους μαυραγορίτες της Κατοχής μέχρι σήμερα.
Μην βιαστείτε να απενοχοποιήσετε τις επιλογές σας στη βάση διαφορετικής πολιτικής εκτίμησης. Ποτέ άλλοτε, στη νεότερη ιστορία της χώρας, δεν απογυμνώθηκαν τόσο ξετσίπωτα οι «πολιτικοί» της συνομοταξίας σας, οι εκτιμήσεις, οι επιλογές και οι συνέπειές τους.
Διότι αν, στη βάση πολιτικής εκτίμησης, επικροτείτε όσα συμβαίνουν (χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστεύσεις, αυξημένη θνησιμότητα, υποσιτισμό, μαζική κατάθλιψη κλπ) οι τρεις ψυχολόγοι αυτής της συνάθροισης μπορούν βάσιμα να αποφανθούν για σύνδρομο σαδιστικής μανίας. Αν, στη βάση πολιτικής εκτίμησης, καταδέχεστε να επικροτείτε ως υπουργό, ένα υστερικό φασιστοειδές, πάλι οι τρεις ψυχολόγοι αυτής της συνάθροισης μπορούν βάσιμα να αποφανθούν για μειωμένο δείκτη αυτοεκτίμησης.
Μπορεί να είναι κι έτσι. Μπορεί η επίγνωση ότι ο Μένγκελε δεν διασώθηκε στην ιστορία, λόγω επιστημονικού κύρους, αλλά κατατάχτηκε στα μαύρα ιστορικά κατάστιχα (παρότι επιφανής γιατρός) λόγω των απάνθρωπων επιλογών του, να συμβάλει στη δική σας μειωμένη αυτοεκτίμηση.
Αποτελεί πάντως απερίγραπτο φαρισαϊσμό, να έχετε, με τις επιλογές σας, οδηγήσει εκτός ασφάλισης εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, και να προστρέχετε στη συνέχεια στη δωρεάν εξέταση κάποιων, κάθε δύο ή βάλε χρόνια, υποτιμώντας και τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια τους. Εδώ δεν ταιριάζει απλώς το «να σε κάψω, Γιάννη μου, να σ’ αλείψω λάδι». Ταιριάζει περισσότερο το «ο τενεκές ο αδειανός, μεγάλους χτύπους κάνει».
Ελπίζω, με την επιστολή μου, να έχω συμβάλει στο να νιώσετε λίγη ντροπή, έστω και αμβλυμένη από τις κούφιες κολακείες των συνήθων παρατρεχάμενων,
Νίνα Γεωργιάδου

 http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου