Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έλα να τους τελειώσεις, μόνο εσύ μπορείς!


του Ηλία Αλεξανδρή*

"Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι" λέει μια λαϊκή παροιμία, και επαληθεύτηκε και στην περίπτωση της "διαπραγμάτευσης" των Παρισίων. Έτσι μετά την επικοινωνιακή προπαγάνδα των ΜΜ'Ε' - πριν την συνάντηση - περί δήθεν δυναμικής διαπραγμάτευσης με βάση τα "επιτεύγματα" και το "success story" των κυβερνητικών, και την μυστική, «εν κρυπτώ και παραβύστω», διπλωματία και συζήτηση στο Παρίσι, ήλθε η σκληρή πραγματικότητα της επιβολής των "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" των δανειστών νεοαποικιοκρατών, που θεωρούν πλέον ότι διαφεντεύουν πλήρως - και όχι τυχαία - το μέλλον; της πατρίδας μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι οι κυβερνητικοί επέστρεψαν από το Παρίσι με άδεια χέρια αλλά κάνουν λάθος, σκοπίμως, δολίως ή αφελώς. Διότι οι κυβερνητικοί γνώριζαν πολύ καλά και είχαν προσυμφωνήσει όσα αποφασίστηκαν από τους δανειστές στο Παρίσι. Τα έχουν υπογράψει ...
στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις, κάθε φορά που μας "σώζουν". Και επομένως δεν ζήτησαν να πάρουν κάτι για να μπορεί να ισχυρίζονται κάποιοι ότι "γύρισαν με άδεια τα χέρια τους". Βεβαίως παρότι οι λεγόμενοι κυβερνήτες μας δεν ζήτησαν, οι δανειστές τους έδωσαν ...

Ναι, τους έδωσαν σαφείς διαταγές και κοφτερά μαχαίρια! Διαταγές εξόντωσης του λαού μας και διάλυσης της πατρίδας μας και μαχαίρια με τα οποία θα πραγματοποιήσουν την σφαγή και το κομμάτιασμα, που τα λένε "νόμους" και ταχύτερες "μεταρρυθμίσεις"!

Γιατί πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν όσα μετά το Παρίσι απαίτησαν άμεσα οι δανειστές από την "Κυβέρνηση", στις σημερινές συνθήκες απόλυτης καταστροφής της οικονομίας και της χώρας;

Η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας ώστε να μπορούν να προχωρούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές αξίες, σε συνδυασμό με την αδιανόητη φορομπηξία και τα αντισυνταγματικά και άδικα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ κλπ δεν οδηγούν μαθηματικά στην κατάσχεση - υπέρ δανειστών και τραπεζιτών - της ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων;

Μήπως  με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του ασφαλιστικού και την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι βέβαιο ότι εξαφανίζεται η πιθανότητα δημόσιας ασφάλισης για τους νεώτερους, συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους και ... άμεσης επιβίωσης για τους συνταξιούχους;

Ή μήπως η "ολοκλήρωση" των τάχα …μεταρρυθμίσεων με τις οποίες ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της εργασίας με την "απελευθέρωση" των ομαδικών απολύσεων, ή και την μείωση των μισθών στα επίπεδα επιδόματος ανεργίας γίνονται για το καλό του εργαζόμενου λαού ;

Το μόνο πράγμα που φαίνεται να ολοκληρώνεται στην τρέχουσα πραγματικότητα μετά την συνάντηση στο Παρίσι είναι η άνευ όρων παράδοση της πατρίδας και ηΠΛΉΡΗΣ υποδούλωση ενός ολόκληρου λαού που γίνεται έρμαιο στα νύχια των αρπαχτικών των χρηματαγορών και των τραπεζιτών. Κι αυτό σημαίνει μας αρέσει δεν μας αρέσει ότι η ίδια η κρατική υπόσταση της Ελλάδας παύει να έχει έννοια ...

Φυσικά τα ΜΜ'Ε' έβγαλαν άρον - άρον το θέμα από την "επικαιρότητα" τους, αρχίζοντας πάλι τα παραμύθια περί  εξαγγελίας φοροελαφρύνσεων και μείωσης του φόρου στα καύσιμα στην ΔΕΘ, περί σημαντικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και άλλα τέτοια φαιδρά! Η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση σε όλο το μεγαλείο τους!

Για να αποδειχθεί πολύ γρήγορα ότι για μια ακόμα φορά "ο Βασιλιάς είναι γυμνός" στην ΔΕΘ αλλά και ότι είναι "άνθρακες ο θησαυρός" με την μείωση μόλις 20% του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ο χρόνος, όμως, να τρέχει και οι εντυπώσεις να μένουνε στους υπηκόους της αποικίας!

Γιατί πως μπορεί να είναι κράτος μια χώρα όπου οι πολίτες της δεν μπορούν να έχουν ιδιοκτησία, βασικά δικαιώματα όπως αυτό της υγείας, της παιδείας αλλά και της εργασίας, που δεν έχουν ασφάλιση και όπου η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά εκτελεί μόνον εντολές που αποφασίζονται στα κρυφά στο εξωτερικό και οι προϋπολογισμοί αποφασίζονται και ελέγχονται από ξένους;

Είναι δυνατόν να ανεχτούμε κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να εθελοτυφλούμε και να βαυκαλιζόμαστε με τα ψέματα τους; Είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να περιχαρακωνόμαστε σε λογικές ιδεολογικής ορθότητας ή καθαρότητας και με "τουφεκιές στον αέρα" σχεδόν άσφαιρες να πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η καταστροφική πορεία; Τι πρέπει επιτέλους να γίνει;

Την απάντηση μάλλον την έχει δώσει ήδη  ο λαός μας - ίσως ενστικτωδώς - μέσα και από το αποτέλεσμα των τελευταίων Ευρωεκλογών. Με το αποτέλεσμα να δίνει το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με μειωμένο όμως ποσοστό, αλλά και τον πολυκατακερματισμό της λεγόμενης  "αντιμνημονιακής" πλευράς, η μόνη διέξοδος προς μια δημοκρατική, φιλολαϊκή και πατριωτική κατεύθυνση συνοψίζεται πολύ απλά σε αυτό που συζητούν όσοι αγωνιούν πραγματικά για το αύριο των παιδιών τους, για το μέλλον τους, για την ίδια την πατρίδα. Να υπάρξει επιτέλους μια συστράτευση που θα μπορέσει να αποτελέσει άμεσα την δημοκρατική απάντηση απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο λαός και η χώρα.

Μια συστράτευση που ο απλός κόσμος δεν την βασίζει στην λογική της ιδεολογικής ή προγραμματικής συμφωνίας αλλά ήδη προσπαθεί να την κάνει πράξη στην λογική της άμεσης ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την αντιμετώπιση και το σταμάτημα της επίθεσης που δεχόμαστε με τις κατασχέσεις, την φοροεπιδρομή, την κατάργηση κάθε δικαιώματος και έννοιας κοινωνικού κράτους για τους έλληνες πολίτες, με ταυτόχρονη καταλήστευση των δημόσιων ταμείων και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, έναντι "πινακίου φακής" στο όνομα της αποπληρωμής ενός τεχνητά δημιουργημένου και απαράδεκτου χρέους.

Η λογική της "εκλογικής μάχης" και της "αυτοδυναμίας" που επικράτησε με ευθύνες της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η απομάκρυνση από τους αγώνες των κινημάτων πολιτών δεν έχουν προσφέρει παρά μόνο χώρο και χρόνο στους επίδοξους - όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν - δήμιους μας.

Γιατί ενώ μια τέτοια κοινοβουλευτική λογική είναι ίσως θεμιτή και φυσιολογική σε ομαλές συνθήκες δημοκρατίας  είναι εντελώς αυτοκαταστροφική στις συνθήκες της συνταγματικής εκτροπής - δεν το λέω εγώ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ίδιος παραδέχθηκε το πρόβλημα - και της χρεοκρατίας που έχουν επιβληθεί στην πατρίδα μας.

Και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα αντιληπτό από τους περισσότερους, όσο πιο πολύ σφίγγει η μέγγενη της "επιτυχημένης" εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και πυκνώνουν οι  "έπαινοι" που ξεστομίζονται ξεδιάντροπα από τα χείλη των ξένων δυναστών μας, για βελτίωση τάχα της κατάστασης στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι δυνατό αλλά και επιτρεπτό το περισσότερο "σφίξιμο στο ζωνάρι" των Ελλήνων.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο, αφού τα ακονισμένα μαχαίρια με τα οποία επέστρεψαν - από το Παρίσι - στα χέρια τους οι "κυβερνήτες"  είναι προγραμματισμένα - με εντολή τρόικας και υπογραφή Σαμαρά -  να "χύσουν επειγόντως αίμα"!

Και "το αίμα θα χυθεί" αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, είτε γίνουν πρόωρες εκλογές είτε όχι, όσο το καθεστώς αυτό συνεχίζει να καπηλεύεται την συνειδητή ή εκβιαζόμενη ψήφο  των πολιτών για τηνΕΦΑΡΜΟΓΉ των λεγόμενων "μνημονιακών δεσμεύσεων" χωρίς να βρίσκει απέναντι του ένα δυναμικό κίνημα, μια αποφασισμένη πλειοψηφία πολιτών που θα αντιδράσει έμπρακτα με κοινό σχέδιο και με απλά μέσα όπως η άρνηση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και κάθε άλλου τέτοιου αντισυνταγματικού και λαοκτόνου χαρατσιού.

Για αυτό και μια ενιαία λαϊκή εθνικοαπελευθερωτική δημοκρατική αντίσταση, με την ευρεία συμμετοχή πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση και ιδεολογική τοποθέτηση με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της επίθεσης που δεχόμαστε αλλά και την ταχύτερο το δυνατόν ανατροπή της - κατ' ευφημισμό ελληνικής - κυβέρνησης δεν είναι απλά ζήτημα επιβίωσης, δεν είναι απλά πολιτική στάση, αλλά με τα νέα δεδομένα μετά το Παρίσι, αποτελεί εθνική υπόθεση.

Έτσι λοιπόν, υπό τις παρούσες συνθήκες, η συμμετοχή όλων μας, στην δημιουργία ή και την στήριξη ανοικτών κινήσεων πολιτών με ταυτόχρονο άνοιγμα διαλόγου ανάμεσα σε όλα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα και τις αντίστοιχες οργανώσεις για την δημιουργία και άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης Ανατροπής της καταστροφικής πορείας που μας οδήγησαν ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, απαιτεί και την δική σου ενεργό συμμετοχή. Ας γίνει το ξεκίνημα αυτό με πρώτο και άμεσο ζήτημα τον ΕΝΦΙΑ που αποτελεί ίσως και την σταγόνα που έρχεται να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Η συμμετοχή αυτή όμως θέλει το ξεπέρασμα της μεταπολιτευτικής λογικής της ανάθεσης που οδήγησε στα σημερινά φαινόμενα μετατροπής του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος σε νεκροπομπό του λαού και της πατρίδας, προς χάριν της οποιαδήποτε κομματικής αυτοσυντήρησης και της εξασφάλισης της διαρκούς ατιμωρησίας όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση που η κυρίαρχη προπαγάνδα επιμένει να βαφτίζει "επιτυχία" και "μονόδρομο" μέσα στο ΕΥΡΩ.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν μπορείς και δεν είναι λογικό να περιμένεις ή να πιστεύεις ακόμα ότι οι ίδιοι πολιτικοί  που δημιούργησαν τα προβλήματα μπορούν ή θέλουν να τα λύσουν. Εσύ πρέπει πρώτα από όλους να δράσεις. Πριν τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα ...

Όπως σοφά είχε επισημάνει και ο Αϊνστάιν: "Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα".

Το κάλεσμα της πατρίδας, η προσταγή των ιστορικών εποχών που διανύουμε ζητά από τον καθένα μας πιο καθαρά από ποτέ να διαλέξουμε πλευρά. ¨Η με όσους - αποδεδειγμένα ήδη - ξεπουλούν την πατρίδα και τον λαό ή με όσους αγαπούν αυτό τον τόπο, που με την στάση τους συμβάλουν στην προκοπή και την δημιουργία και είναι έτοιμοι να συμπράξουν για να έχουν ξανά μέλλον οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε μια πατρίδα με ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

Για αυτό λοιπόν αποφάσισε και πράξε ανάλογα. Τώρα !

Έλα να τους τελειώσεις, μόνο εσύ μπορείς!

*ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού και την Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου