Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Κρήτη είπε «ναι» στη μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα !!! - από το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Δελτίο Τύπου

Ο ελληνικός λαός, όχι μόνον δεν φοβάται τη ρήξη με το κατοχικό καθεστώς και τη μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, αλλά ολοένα και περισσότερο διευρύνεται το ενδιαφέρον για εμβάθυνση και γνώση σ’ ό,τι σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό κατεδείχθη κατά την πενθήμερη περιοδεία κλιμακίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑΜ.) στην Κρήτη, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Α’ συντονιστής τηςΠ.Γ. Θέμης Συμβουλόπουλος, ο οικονομολόγος αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης και το ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Κυπριώτης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν πέντε ανοικτές εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή τονΔημήτρη Καζάκη και θέμα τη μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα. Συγκεκριμένα: Τετάρτη 13/5 στο Ε.Κ. Χανίων, Πέμπτη 14/5 στο Ε.Κ.Ρεθύμνου, Παρασκευή 15/5 στο Ε.Κ.Ηρακλείου, Σάββατο 16/5 στο ξενοδοχείο «Ιτανος» της Σητείας και Κυριακή 17/5, στο δημαρχείο Φαιστού, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο Δημήτρης Καζάκης ανέπτυξε κατά κύριο λόγο το θέμα της μετάβασης σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως προϋπόθεση ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην έντονη φημολογία για υιοθέτηση διπλού νομίσματος, ως «λύση» στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η χώρα, χαρακτηρίζοντας αυτό το σενάριο ως καταστροφικό. Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις πολιτικές επιλογές της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, βάσει της οποίας έγινε αποδεκτό το σύνολο του παράνομου χρέους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και του πολίτες.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδηλώσεων η αθρόα προσέλευση του κοινού και τοεξαιρετικό ενδιαφέρον για το θέμα της μετάβασης σε εθνικό κρατικό νόμισμα. Το κλίμα που επικράτησε στις ομιλίες έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθεστωτική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ και τις -κατά παραγγελία- δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στοχεύουν στον εκφοβισμό των πολιτών. Ο καταιγισμός των ερωτήσεων και οι τεκμηριωμένες απαντήσεις, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την πραγματική διάθεση του λαού να έλθει σε ρήξη με το κατοχικό καθεστώς αποικιοκρατικής κηδεμονίας που επέβαλαν στη χώρα μας δανειστές και τοκογλύφοι.

Αθήνα, 20 Μαΐου 2015
από το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου