Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Για μία ακόμη φορά Ελληνική κυβέρνηση απείχε από μια κρίσιμη ψηφοφορία του ΟΗΕ, λειτουργώντας ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.
Το ΕΠαΜ καταδικάζει την αδικαιολόγητη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, για το ψήφισμα αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους των κρατών έναντι των πιστωτών. Η συγκεκριμένη παράγραφος που αφορά ζωτικής σημασίας συμφέροντα του λαού και της χώρας αναφέρει: «Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους του».
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 136 ψήφους υπέρ, 6 κατά (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμάνια, Καναδάς και Ισραήλ) και 41 αποχές (λοιπές χώρες ΕΕ και άλλες).
Το επιχείρημα ότι υποχρεώθηκε η Ελλάδα να κάνει αποχή για λογούς κοινοτικής αλληλεγγύης δεν ευσταθεί, εφ’ όσον η δήθεν κοινή θέση της ΕΕ κατέρρευσε με την αρνητική ψήφο της Γερμανίας και της Βρετανίας συνεπώς η Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να ψηφίσει υπέρ ενός ψηφίσματος που μόνο προς το συμφέρον είναι της χώρας μας και του λαού μας. Η δήθεν υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε και αυτή ότι κατ’ όνομα μόνο είναι υπηρεσιακή αλλά στην ουσία παραμένει πειθήνιο όργανο των δανειστών.
Στον ελληνικό λαό εναπόκειται να σταματήσει αυτή την κατάσταση των ενδοτικών κυβερνήσεων, ψηφίζοντας ΕΠαΜ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για να ξαναβρεί η Ελλάδα την χαμένη ανεξαρτησία της.
13/09/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου