Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Δήλωση του ΕΠΑΜ για το ΔΝΤ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του ΓΓ του ΟΗΕ


Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κου Μπαν-Κι- Μουν στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, το ΕΠΑΜ υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ αποτελεί έναν εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ, που οφείλει, μεταξύ άλλων, να σέβεται και την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς και όλες τις άλλες διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, οι δράσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα και τα μέτρα λιτότητας που της έχουν επιβληθεί, έχουν οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Ειδικώτερα, με τα επιβληθέντα από το 2010 μέτρα, έχει παραβιασθεί, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, στην κατοικία, στην ελευθερία έκφρασης κλπ.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων του ΟΗΕ, κος Χουαν Παμπλο Μποχοσλάβσκι, στην από 29.2.16 έκθεση του προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, επιβεβαιώνει αυτές και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ως επικεφαλής του Οργανισμού και έχοντας την ευθύνη που του δίνει το αξίωμα αυτό, να παρέμβει άμεσα στο ΔΝΤ, καλώντας την ηγεσία του να παύσει να παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού και να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της Οικουμενικής Διακήρυξης και τις διεθνείς συμβάσεις περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αθήνα 15/6/2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου