Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η κυβέρνηση επιτίθεται στις ευάλωτες ομάδες


Ανακοίνωση

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας, μέσω της εφαρμογής των μνη-μονιακών πολιτικών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χωρίς ίχνος στοιχειώδους ανθρώπινης ευαισθησίας και προνοιακής πολιτικής, προχωρά σε ακόμα μία επίθεση, αυτή την φορά ενάντια σε ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Με το απεχθές πρόσχημα του ορθολογισμού, τάχα των παρεχόμενων δαπανών υπέρ των οικογενειών των παιδιών και ατόμων με αναπηρίες που χρήζουν Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής, η κυβέρνηση προχωρεί στην αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των θεραπειών αναπηρίας,περικόπτοντας τις δαπάνες, υποβαθμίζοντας δραματικά και υπονομεύοντας τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και «Ειδικής Αγωγής» που παρέχονται στις ευάλωτες αυτές κατηγορίες. Κι όλα αυτά με μεταγενέστερες συμπληρωματικές διατάξεις, ενσωματωμένες σε έναν άσχετο νόμο (4415/2016 – ΦΕΚ 159/Α/6-9-2016) που πέρασαν, μην τυχόν και γίνει αντιληπτό, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 23-12-2016.

Πιο συγκεκριμένα με αυτές τις εμβόλιμες τροποποιήσεις αποφάσισαν την μείωση κατά 50% των δαπανών για τις θεραπείες, δεν διασφαλίζουν τις αποζημιώσεις προς γονείς και παιδιά από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την ποιότητα όσο και την απαιτούμενη συχνότητα και....
προσβασιμότητα των ασφαλισμένων στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Κι αν αναλογιστεί κανείς τις ήδη εφαρμοσθείσες περικοπές από τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους εναντίον των παιδιών και των ατόμων με αναπηρίες που χρήζουν Ειδικής Αγωγής, αντιλαμβάνεται εύκολα το μέγεθος της ανάλγητης πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα με το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την επιχειρούμενη διάλυση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας.

Την ίδια στιγμή που η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση διορίζει με καταιγιστικό ρυθμό ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους στα πολιτικά γραφεία των υπουργών, 27 μόλις προχτές στον υπ. Ν. Παππά και τον υπ. Γ. Μουζάλα, την ίδια ώρα, καταδικάζει στην ανέχεια και την απόγνωση τις οικογένειες που αναθρέφουν παιδιά και συντηρούν άτομα με αναπηρία που χρήζουν θεραπείας και ειδικής αγωγής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν φέρει μόνο την πολιτική ευθύνη για την ολομέτωπη επίθεση στις βασικές ανάγκες του λαού μας, αλλά και την ποινική ευθύνη για την συμμετοχή και συνέργεια στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος κατοχής που επιβάλλουν οι δανειστές. Διότι με το πλέγμα των 500 περίπου νόμων που έχουν ψηφίσει και νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις τα 7 χρόνια των μνημονίων, έχουν προσβάλλει και καταργήσει το εσωτερικό εθνικό δίκαιο, επιβάλλοντας το δίκαιο του καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη στρατηγική, δεν κάνει τίποτα λιγότερο, από το να επιτίθεται και να εξαλείφει κάθε κοινωνική προνοιακή πολιτική, παραβιάζοντας κατάφωρα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα όπως αυτά ισχύουν σε πολιτισμένα και δημοκρατικά κράτη Δικαίου.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό, καλεί την ελληνική κοινωνία να αναλογιστεί και ν’ αποφασίσει, αν πρέπει να πετάξει στον Καιάδα τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες και ανάγκες Ειδικής Αγωγής, ή να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα με το απάνθρωπο καθεστώς κατοχής που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου