Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας: "Μόνη λύση να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους"

00 epam logo final

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το ερώτημα : Μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε για να βάλουμε φρένο σε αυτό το καθεστώς κατοχής, απευθύνθηκε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ , Δ. Καζάκης , στη γενική συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Πάτρας, όπου είχε κληθεί να μιλήσει στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για την «κινητικότητα».
Ο Γ.Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, αναφερόμενος στις παρούσες συνθήκες, έκανε λόγο για έναν οδοστρωτήρα ο οποίος έχει τεθεί σε λειτουργία από το καθεστώς και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμα του, για αυτό είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε σε Γενική Πολιτική Απεργία ώστε να γκρεμίσουμε αυτό το καθεστώς. «¨Η διεκδικούμε τη χώρα και την παίρνουμε στα χέρια μας ή τελειώσαμε»! είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καζάκης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η αντίστροφη μέτρηση, ακόμη και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που παραμένουν στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει και πολύ σύντομα θα υπάρξει ορυμαγδός χρεωκοπιών, λόγω του αποπληθωρισμού που σημειώνεται. Στόχος των δανειστών μας, σημείωσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ είναι να...
απαξιωθούν τα «πάγια στοιχεία» της οικονομίας. Δηλαδή τα μέσα παραγωγής, οι υποδομές (πανεπιστήμια – νοσοκομεία) καθώς και η ατομική και δημόσια περιουσία, ώστε οι κεφαλαιαγορές να κερδοσκοπήσουν ακόμη περισσότερο και να ενισχυθούν οι μεγάλες αγορές.
«Η μόνη λύση είναι να δώσουμε τη μάχη, όλοι μαζί, μέχρι τέλους», ξεκαθάρισε ο Δ. Καζάκης, δίνοντας το στίγμα ότι οι αγώνες των εργαζομένων, πρέπει να έχουν κοινό τόπο και κοινό στόχο, ώστε να γλιτώσει η χώρα από το χρέος και την μετατροπή της σε αποικία.
«Χρέος μας είναι να ενώσουμε το λαό και να συμπορευτούμε», είπε Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, με τους οποίους είχε μια ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση, για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και τους τρόπους αντίδρασης των πολιτών.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους για ένατη εβδομάδα, με το σύνθημα: «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας».
DSC04649

DSC04651
DSC04654
DSC04660
www.epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου