Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εισβολή της ΕΛΑΣ στο ΕΜΠ αν πραγματοποιηθεί από εκεί εκπομπή της ΕΡΤ

Πριν από λίγη ώρα η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου έλαβε αυστηρή προειδοποίηση απο την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος εντός του Πολυτεχνείου και γίνει απόπειρα εκπομπής της ΕΡΤ από εκεί, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων
Αναδημοσιεύουμε από Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου δήλωσε πως δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος νίπτοντας τας χείρας του.
Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο:
"Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο".
Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη "φιλική" επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως "υπάρχουν πληροφορίες ότι... φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο".
Μετά και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο κτίριο της Α. Παρασκευής, απ' όπου εξέπεμπαν για 5 μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση - πέρα από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα - επιχειρεί και τον ασφυκτικό έλεγχο σε οποιασδήποτε πληροφόρηση δεν συναινεί στην επίθεσή της στην κοινωνία.


Πηγή: katalipsiesiea.blogspot.gr


Τι ανέφερε η ανακοίνωση



Σαράντα χρόνια (1973-2013) συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της δικτατορίας. Τέσσερις δεκαετίες μετά, η επέτειος αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, με το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» να παραμένει το ίδιο.
Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την περασμένη βδομάδα, απ' όπου εξέπεμπαν για πέντε μήνες οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας των αγώνα τους.
Την Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων, που πλήττονται από τις μνημονιακή πολιτική.
Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πολυτεχνείο θα ακολουθήσει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη την οποία διοργανώνουν οι απεργοί του Πολυτεχνείου και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.


 http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου