Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Θέλουν «κοινωνική…αποτοξίνωση»!

Τα θέλουν όλα

Ακούω όλο το Σαββατοκύριακο σε όλα τα κανάλια την αγωνία των Κυβερνόντων αν θα έλθει ή δεν θα έλθει τελικά η Τρόικα στην χώρα μας. 
Η αγωνία έχει φθάσει σε βαθμό εξαλλοσύνης.
Από την μια να θυμώνει ο Στουρνάρας, από την άλλη οι διάφοροι υποτακτικοί σχεδόν να βάζουν τα κλάματα που έρχεται η τρόικα.
Δεν μπορούν, βλέπεις, να κάνουν βήμα χωρίς τα αφεντικά.
«Δεν με αφήνει η τρόικα να πάρω προσωπικό ώστε να βγαίνουν σύντομα οι συντάξεις» λέει περίλυπος ο Διοικητής του ΙΚΑ.
«Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει η Τρόικα με τον φόρο των ακινήτων» λέει ο πολύς κος Καραβίτης
Θέλουν άμεσα απολύσεις θέλουν και άλλο «αίμα» εργαζομένων. 
Θέλουν ξαφνικό θάνατο μιας μεγάλης βιομηχανίας μάλλον αυτής των αμυντικών συστημάτων.
Θέλουν –θέλουν …όλο θέλουν και άλλα ..όταν παίρνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπο ότι μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει
«Τα συμφωνημένα και αυτά που έχουμε ήδη υπογράψει θέλουν κάθε φορά που έρχονται οι εντολοδόχοι», διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη.
Ε, αφού είναι όλα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα γιατί μας παιδεύουν με αυτόν τον αργό θάνατο.
Γιατί δεν τα λένε όλα στο λαό να τελειώνουμε, ώστε να δούμε τι μας περιμένει ακόμα και να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας;
Έχουν φθάσει στο σημείο να μη μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς την
…συγκατάθεση των δανειστών μας…
Σαν τότε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1897 που υπογράφανε την συνθήκη με την Τουρκία, αντί για μας οι δανειστές μας και «προστάτες» μας. Τότε που μας φόρτωναν δάνεια, για «το καλό μας», τα οποία ίσως ακόμα να πληρώνουμε…Τότε που τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας περιορίστηκαν, γιατί η συνθήκη αυτή μας… «χάρισε» τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και έκαναν πλέον κουμάντο σε κάθε βήμα της χώρας, έχοντας και τότε υποτακτικούς και υπάκουους εκτελεστές των επιλογών τους.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και με χειρότερους όρους σήμερα.
Δεν φθάνει η οικονομική αφαίμαξη και η φτωχοποίηση του λαού, αλλά επιθυμούν οι δανειστές μας και την εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
Έρχονται και θέλουν, μεταξύ άλλων και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας .
Και οι δήθεν «αντάρτες» βουλευτές που βάζουν τα στήθη τους μπροστά στην αναλγησία της Κυβέρνησης και δακρύβρεχτοι στα κανάλια υψώνουν φωνή αντίστασης για το φόρο κατοχής…, θα πουν ΝΑΙ σε όλα, για το καλό της χώρας…ή μάλλον των δανειστών μας, για να μη πέσει η λαοπρόβλητος Κυβέρνηση και έλθει το χάος και χάσουν οι πολίτες αυτά που έχουν ακόμα.!
  • Τι ειρωνεία , τι αναλγησία , τι υποταγή, τι υποδούλωση; 
Δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να αισθάνονται εξαρτημένοι από τους …προστάτες και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτούς ..χωρίς την.. δόση τους.!
Θέλουν άμεσα μια «κοινωνική …αποτοξίνωση», μακριά από τις κυβερνητικές θέσεις. Έτσι θα είναι καλύτερα και γι΄αυτους και για τον λαό.!
 Χαλκίδα
*Οικονομολόγος 
Γιώργος Μητροπέτρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου