Στην κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών, ο οικονομολόγος αναλυτής και Γ. Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑΜ.) Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό “e-roi.gr”.
Όπως τόνισε, η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι «δεν πήρε μέτρα, ούτε προετοίμασε την ελληνική οικονομία, ούτε προστάτευσε τον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους σε περίπτωση εκβιασμών -όπως ήταν αναμενόμενο- από την ΕΚΤ. Θα μπορούσε να πάρει μέτρα, έτσι ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες , να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων αυτή την εβδομάδα, αλλά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, που αυτή τη στιγμή σφαδάζει από τη στάση πληρωμών που επιβάλλεται».
Υποστήριξε επίσης, «ότιΜ’ αυτό το καθεστώς που επιβάλλεται σήμερα, σε ενδεχόμενο «ΝΑΙ» της Κυριακής, θα επιβληθεί από την άλλη εβδομάδα καθεστώς bail in, δηλαδή κουρέματος καταθέσεων...
ή φορολογίας καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Άρα λοιπόν το όλο σχέδιο είναι να μας πάνε στα χειρότερα. Το «ΝΑΙ» σημαίνει φορολογία καταθέσεων, αναλήψεων, συντάξεις 360 € και φυσικά όλα τα άλλα μέτρα που έχουν απαιτήσει οι δανειστές».
ή φορολογίας καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Άρα λοιπόν το όλο σχέδιο είναι να μας πάνε στα χειρότερα. Το «ΝΑΙ» σημαίνει φορολογία καταθέσεων, αναλήψεων, συντάξεις 360 € και φυσικά όλα τα άλλα μέτρα που έχουν απαιτήσει οι δανειστές».
«Είναι χαρακτηριστικό -τόνισε- ότι η κυβέρνηση για να στηρίξει το πολιτικό της στήριγμα, τους δημόσιους υπαλλήλους, φρόντισε να ανακοινώσει το δημοψήφισμα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να έχουν τελειώσει οι πληρωμές που γίνονται 27 και 28 του μηνός. Εν τω μεταξύ, δεν είχε κάνει καμμία πρόβλεψη για την καταβολή των συντάξεων, που πληρώνονται με περιορισμό, ενώ ήξερε πολύ καλά ποια θα ήταν η αντίδραση από την ΕΚΤ, που είναι καθαρά εκβιαστική, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
Επιρρίπτοντας ευθύνες, ευθέως στον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ομολογεί ευθαρσώς ότι η επιλογή αυτή της ΕΚΤ είναι καθαρά εκβιαστική για να μην εκφραστεί δημοκρατικά η θέληση του λαού και απλά να προεδρεύει. Γιατί δεν πήρε άμεσα μέτρα; Γιατί δεν έστειλε εισαγγελείς στις τράπεζες; Γιατί δεν επέβαλε ειδικά μέτρα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών προκειμένου να υποστηριχτεί η οικονομία; Γιατί επέτρεψε να κλείσουν οι τράπεζες; Για όλα αυτά οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό. Να απολογηθεί. Και πολύ περισσότερο, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα όταν η ελληνική οικονομία δεν είχε ακόμα στραγγαλιστεί, δηλαδή πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου;»
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 29/6/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου