Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ τρομάζει και πανικοβάλει τους ληστοσυμμορίτες του ευρώ και των τραπεζών.


του Δημήτρη Καζάκη

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (54%) σχεδιάζουν να ψηφίσουν Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τo πρόγραμμα διάσωσης από τους ξένους δανειστές, ενώ το 33% σχεδιάζει να ψηφίσει Ναι, σύμφωνα με έρευνα της PRORATA σήμερα Τετάρτη. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο EUOBSERVER, σήμερα το πρωί. Το ίδιο και τα περισσότερα άλλα ξένα πρακτορεία.

Όμως η πλευρά του Ναι φαίνεται να αυξάνει - εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων - μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης την Κυριακή να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Καταλάβατε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τις τράπεζες κι άφησε στο έλεος ενός τροφοδοτούμενου πανικού τους συνταξιούχους και τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα;

Επενδύουν στον πανικό και στο όργιο ψέματος που ξεχύνεται σαν πύον απ' όλους τους πόρους των άθλιων ΜΜΕ. Μαζί και της τρισάθλιας κρατικήςΕΡΤ των εγκάθετων. Τρέμουν τον ισότιμο πολιτικό διάλογο. Τρέμουν την αναμέτρηση επιχειρημάτων. Κι έτσι προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι.

Πασχίζουν να κρύψουν ότι το ΝΑΙ σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, του μισθού, της....
σύνταξης, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Έλληνα πολίτη, όπως απαιτούν οι δανειστές. Το ΝΑΙ σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, μονιμοποίηση του "έναντι" ανάλογα με την κρίση και το συμφέρον του εργοδότη, ανεργία και αναδουλειά για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξαθλίωση, συσσίτια, αυτοκτονίες και θανάτους γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη. Όλα αυτά ονομάζουν πρόγραμμα διάσωσης οι δανειστές.

Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Την ίδια ώρα που κλείνει τις τράπεζες αφήνοντας στο έλεος του σκόπιμου πανικού τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα, στοΦΕΚ, Αριθμ. Φύλλου 1295, 30 Ιουνίου 2015, η κυβέρνηση δίνει νέες εγγυήσεις δημοσίου στηνEUROBANK, προκειμένου η συγκεκριμένη τράπεζα να πουλήσει δικά της ομόλογα της τάξης των 1,91 δις ευρώ, αλλά και στην ΕΘΝΙΚΗ για 4,26 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση βάζει πλάτες στις χρεοκοπημένες τράπεζες και εγγυάται ότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει τα χρέη τους,ΑΝ αυτές δεν μπορούν. Αλλά όταν πρόκειται να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, σηκώνει ψηλά τα χέρια. Κλείνει αψυχολόγητα τις τράπεζες, βάζει πλαφόν στις αναλήψεις και ετοιμάζει το έδαφος για "κούρεμα" αποταμιεύσεων από το πρώτο ευρώ.

Την ίδια ώρα κι ενώ έχει εξαγγείλει δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας καταθέτει μια δήθεν δική του πρόταση με βάση την οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα εξαγοράσει το ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, προτείνει να φορτωθεί ο Έλληνας το χρέος του ΔΝΤ με λεφτά του ΕΜΣ σε διπλάσιο τουλάχιστον επιτόκιο.

Και το χειρότερο προτείνει να τεθεί ολόκληρη η χώρα υπό τον ΕΜΣ, ο οποίος λειτουργεί σαν υπερκράτος με προνόμια πλήρους ετεροδικίας και διομολογήσεων. Έτσι θα ξεφύγουμε από το ΔΝΤ, που αδυνατεί να κηρύξει σε πτώχευση την Ελλάδα και θα παραδοθούμε ολοκληρωτικά στον ΕΜΣ. Σ' ένα υπερκράτος που έχει τη δυνατότητα να εκποιήσει, να διαλύσει, να τεμαχίσει και να ακρωτηριάσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσο κιΑΝ θέλει να το κρύψει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί. Είναι με το ΝΑΙ κι ας λέει ΟΧΙ. Όπως άλλωστε και η ηγεσία του Περισσού που θάθελε πολύ να πει ΝΑΙ, αλλά για το θεαθήναι το ρίχνει άκυρο. Το δημοψήφισμα ήδη ξεκαθαρίζει το νεφελώδες τοπίο. Ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του και δείχνει τα αληθινά του χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου