Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ - Κλείνουν τους πομπούς


Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείου
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες επιχείρηση για το κλείσιμο των πομπών που αναμετέδιδαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναλογικά. «Ρίχνοντας» τον ένα μετά τον άλλο τους πομπούς μεθοδεύεται η οριστική φίμωση της φωνής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ξεκίνησαν από τα Στείρα Ευβοίας, προχώρησαν στο Βίτσι της Φλώρινας, ακολούθησε ο πομπός του Πηλίου και της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να σιγήσει και η ΕΡΑ Αιγαίου. Πλέον, από στη συχνότητα της ΝΕΤ εκπέμπει η ΔΤ και από της ΕΤ3 το κανάλι της Βουλής. Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω, παραμένουμε εδώ και κρατάμε την ΕΡΤ ζωντανή σε πείσμα όσων ζητούν να την αφήσουμε να βυθιστεί στο έρεβος και να συνυπογράψουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της εντασσόμενοι στο στρατόπεδο της ΔΤ.
Μετά τη χθεσινή επιχείρηση εναντίον των πομπών στα Στείρα, σήμερα σειρά είχε το κέντρο εκπομπής στο...
 Βίτσι της Φλώρινας. Εκεί αρχικά κόπηκαν οι γραμμές του ΟΤΕ και όταν οι τεχνικοί της ΕΡΤ επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του πομπού τότε εμποδίστηκαν από άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την ίδια ώρα, έφτανε στο Πήλιο από την Αθήνα τετραμελές κλιμάκιο που αποτελούταν από έναν πρωτοδίκη, ένα τεχνικό, έναν κλειδαρά και έναν αστυνομικό, με αποστολή να «πέσει» και εκεί η αναμετάδοση του σήματος, κάτι που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε.
Στην Όλυμπο της Μυτιλήνης το κλείσιμο του κέντρου εκπομπής έγινε στις 11:30 το πρωί από «καλοθελητή» ιδιοκτήτη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος έστειλε δύο ιδιώτες τεχνικούς με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να σιγήσει η ΕΡΑ Αιγαίου από τους περισσότερους από τους αναμεταδότες της στα νησιά.
«Η φωνή μας φτάνει πλέον μέσω της συχνότητας 103 στα FM στο νοτιοανατολικό τμημα της Λέσβου και μέσω του Internet σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας, παράγουμε πλήρες πρόγραμμα και αγωνιζόμαστε για να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων!!» δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο σταθμό που παραμένουν ακόμα πιο αποφασισμένοι στις θέσεις τους.
Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για μπαράζ επιθέσεων από την κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο την οριστική φίμωση της φωνής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. «Άραγε αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην πλήρη κάλυψη του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Ενοχλήθηκαν από την επαγγελματική επάρκεια των εργαζομένων στην ΕΡΤ που με δημοσιογραφικά αμιγώς κριτήρια δίνουν την μάχη της ενημέρωσης;» διερωτάται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου