Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αρχίζει σήμερα η 3η Σύνοδος του Ε.Σ.Σ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου



Αρχίζει σήμερα Σάββατο 11 Γενάρη 2014, στα γραφεία του Ε.Πα.Μ. στην Αθήνα η , μετά το Συνέδριο του Ιουνίου του 2013, Σύνοδος του 58μελούς Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Μετώπου.

Η τρίτη αυτή Σύνοδος του κεντρικού οργάνου του Ε.Πα.Μ. έρχεται, με τον καινούργιο χρόνο, να συμπέσει με τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκει ήδη μπροστά του ο ελληνικός λαός και η χώρα μας. Οι μεγάλες «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου κατέρρευσαν η μια πίσω από την άλλη. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο ξήλωμα κάθε κρατικής δομής και στον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μεγάλων «οικογενειών» της πολιτικο-επιχειρηματικής μαφίας που λυμαίνονται τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες για το ποιος θα επικρατήσει τελικά την επόμενη μέρα του ολοκαυτώματος που επιφύλαξαν για τον ελληνικό λαό και που φαίνεται σταδιακά να συμπαρασύρει κι αυτούς σε πλήρη διάλυση.

Η χώρα διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της. Αυτός ο χρόνος, το 2014, θα αποδειχθεί καθοριστικός. Ή η χώρα θα μετατραπεί ολοκληρωτικά σε αυτό που παντού στο εξωτερικό προβλέπουν ως «failed state» δηλαδή κατεστραμμένο κράτος, που θα δικαιολογήσει μια άμεση ξένη στρατιωτική επέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθεί η «σταθερότητα», μετατρέποντας  την οικονομικοπολιτική ξένη κατοχή σε καθαρά πολιτικοστρατιωτική, ή ο ελληνικός λαός θα βρει το κουράγιο και τη δύναμη να αντιστρέψει τους όρους και να βγει νικητής.

Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις, η Σύνοδος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ε.Πα.Μ. καλείται να πάρει βαρύνουσες αποφάσεις στην κατεύθυνση της οργάνωσης της αντεπίθεσης του Λαϊκού Κινήματος με στόχο την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος. Η δημιουργία εδώ και τώρα ενός ισχυρού δημοκρατικού και πατριωτικού αντίβαρου στις καθεστωτικές μεθοδεύσεις, που ενισχύονται με την παθητικότητα και την ανοχή -στα όρια της συνενοχής- σ’ αυτές, της «κοινοβουλευτικής» αντιπολίτευσης, είναι ο μόνος τρόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου