Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Νεολαίας Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα Γνωριμίας





Πρωτοβουλία για την ίδρυση Νεολαίας Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα Γνωριμίας
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο διευρύνει διαρκώς την επιρροή του στην ελληνική κοινωνία και έχει μεγάλη απήχηση στους ανήσυχους νέους της χώρας. Μία ομάδα νέων, λοιπόν, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Νεολαίας ΕΠΑΜ και απευθύνει κάλεσμα στους νέους που μοιράζονται τις αγωνίες, τις αρχές και τους στόχους τους να δυναμώσουν το εγχείρημα τους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα λοιπόν: "Ως ομάδα νέων που έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία για την ίδρυση της νεολαίας Ε.ΠΑ.Μ., επιθυμούμε με αυτό το κείμενο να γνωστοποιήσουμε την προσπάθειά μας ευρύτερα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους νέους που μοιράζονται τις αγωνίες, τις αρχές και τους στόχους μας να δυναμώσουν το εγχείρημά μας.
Η πρωτοβουλία απαριθμεί 25 μέλη στην Αττική και έχει ξεκινήσει το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, με τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις. Ήδη οργανώνουμε και υλοποιούμε τις πρώτες δράσεις μας. Η πρώτη μας δημόσια εμφάνιση έγινε στη Διεθνή Συνάντηση των Κινημάτων που διοργανώθηκε στις 30 Νοέμβρη - 1 Δεκέμβρη από το Ε.ΠΑ.Μ., όπου, απευθύνοντας χαιρετισμό και μοιράζοντας έντυπο υλικό ήρθαμε σε επαφή με αρκετούς νέους, από την Αττική και την περιφέρεια.

Βρεθήκαμε αρχικά ως συναγωνιστές στα μέτωπα πάλης που αναδείκνυε ο ίδιος ο λαός, στη προσπάθεια αντίδρασης του, στο καθεστώς που του έχει επιβληθεί, με πιο πρόσφατο το μέτωπο της ΕΡΤ και δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα συναισθανόμενοι την ανάγκη ύπαρξης μιας νεολαίας που θα μεταλαμπαδεύσει στο νεανικό πληθυσμό της χώρας μας τα μηνύματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, τα οποία αυτομάτως στη σημερινή εποχή μεταφράζονται σε:...


- Μονομερή διαγραφή του χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο
- Κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με ΕΕ και ΔΝΤ
- Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και υιοθέτηση Εθνικού Νομίσματος
- Καταδίκη των ενόχων για την παράδοση της χώρας
- Εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στον τόπο μας – Συντακτική Εθνοσυνέλευση

Έχουμε οραματιστεί μια νεολαία διαφορετική από τις υπάρχουσες που θα καταστεί αυθεντικό μέσο άμεσης έκφρασης των νέων. Ανοιχτή προς όλους τους νέους που εκφράζονται από τα προτάγματά μας, βασισμένη σε απόλυτα δημοκρατικά πλαίσια που θα αποτελούν τη δικλείδα ασφαλείας για την ισότητα και ισονομία των μελών, την ελευθερία και την επιδοκιμασία του δικαιώματος της γνώμης και τoν πλουραλισμό των ιδεών που θα αποτελέσει καινοτομία και απόλυτο ριζοσπαστισμό. Σκοπός μας να απελευθερώσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας δίνοντάς τους το βήμα αλλά και τη δυνατότητα υλοποίησης καινούργιων ιδεών που θα επιφέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο που γίνεται αντιληπτή και εφαρμόζεται η πολιτική στην Ελλάδα.

Πριν όμως δημιουργήσουμε το νέο, πρέπει να ξεθεμελιώσουμε το παλιό. Γι' αυτό προτεραιότητα μας είναι η ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος που έχει ταυτιστεί με την ανηθικότητα, την ιδιοτέλεια, τη διαπλοκή και την προδοσία. Ένα πολιτικό σύστημα που κοντά 200 χρόνια εξυπηρετεί τους έχοντες και κατέχοντες και μπροστά στη διατήρηση των προνομίων του υπηρετεί ξένα συμφέροντα ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Μοιραία ο όρος πολιτική έχει πλήρως απαξιωθεί στη συνείδηση των νέων ανθρώπων που καταλήγουν να αφήνουν άλλους να αποφασίζουν γι' αυτούς παρά να οργανωθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Βασικό μας μέλημα λοιπόν είναι να καθαρίσουμε τον όρο πολιτική από τη βρωμιά με την οποία επιμελώς τον έχουν καλύψει οι δωσίλογοι και να τον επαναφέρουμε στην πραγματική του έννοια, ως λειτούργημα και μέσο έκφρασης της λαϊκής βούλησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις υγιείς δυνάμεις να συμμετέχουν στα κοινά. Δεν επιδιώκουμε κανένα όφελος, δεν εξυπηρετούμε κανέναν ιδιοτελή σκοπό και το μόνο που επιθυμούμε είναι το καλό της πατρίδας μας και τον λαό μας αφεντικό στον τόπο του.

Σαν βασικό άξονα δράσης έχουμε θέσει την ενημέρωση των νέων με τη γνωστή μέθοδο που ακολουθεί και το Ε.ΠΑ.Μ., από στόμα σε στόμα, από γειτονιά σε γειτονιά, με σκοπό την κατανόηση των (πραγματικών) αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, τη συνειδητοποίηση του μεγέθους του προβλήματος και αυτών που έρχονται, και σε δεύτερη φάση την οργάνωση μας σε ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που θα αντεπιτεθεί στη στοχευμένη επίθεση που δέχεται το μέλλον μας. Οι επιλογές μας και η δουλειά μας μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα ροή των πραγμάτων στη χώρα μας. Η ανάγκη είναι επιτακτική.

Όσο περνάει ο χρόνος η ελπίδα της χώρας, οι νέοι, μετατρέπονται σε νομάδες, προς αναζήτηση δουλειάς στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού. Όσοι δεν έχουν καν αυτή την δυνατότητα κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια φασιστικών οργανώσεων που καπηλεύονται αξίες και πατριωτικά ιδανικά, παλεύοντας με κάθε μέσο να αποπροσανατολίσουν και να τυλίξουν στα πλοκάμια τους τα νιάτα αυτού του τόπου οδηγώντας τα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην κοινωνική (και όχι μόνο...) αυτοχειρία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους νέους που εμπνέονται από τα προτάγματα μας, καθώς και οποιονδήποτε νέο συναισθάνεται την ανάγκη της συλλογικής, οργανωμένης αντεπίθεσης του λαού μας, να συντονιστούμε με σκοπό την υλοποίηση του δύσκολου αλλά πολυσήμαντου και καθοριστικού εγχειρήματος της ίδρυσης νεολαίας με αυτές τις αρχές και στόχους. Για την Αττική, οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Κυριακή στις 6 μ.μ. (ο χώρος δεν είναι σταθερός, επικοινωνήστε για λεπτομέρειες). Αντίστοιχες προσπάθειες στήνονται σιγά σιγά και στην Πάτρα, τη Σάμο και τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες επιθυμούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Ελάτε να βάλουμε από κοινού τις βάσεις μιας νεολαίας, που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την αφύπνιση και τον ξεσηκωμό ολόκληρης της κοινωνίας. Οργανικά μέλη της οποίας είμαστε εμείς, οφείλοντας να ανατρέψουμε οτιδήποτε αντιτίθεται στις ανάγκες και τα συμφέροντα μας.
Επικοινωνία :
e-mail: neoleaepam@gmail.com
τηλ: 6986643725
facebook: Νεολαία Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου
Ιστοσελίδα (υπό διαμόρφωση) : www.neolaiaepam.gr
www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου