Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της... - Η Ελλάδα που βρίσκεται;;;



«Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της» δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στους ευρωβουλευτές μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ελληνικής Προεδρίας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατ' αρχήν απευθύνθηκε στον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιζελ Φάρατζ, ο οποίος τού είχε πει νωρίτερα ότι δεν ελέγχει τη χώρα, λόγω των δανειστών και ότι θα πρέπει να μετονομάσει το κόμμα του από Νέα Δημοκρατία, σε Μη Δημοκρατία. «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός με δηκτικό τρόπο για τον ευρωσκεπτικισμό του κ. Φάρατζ. 
 
Για την τραπεζική ένωση, είπε ότι θα πρέπει να γίνει τριμερής διάλογος για τον μηχανισμό εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και θα στεφθεί με επιτυχία. Θα είναι όμως δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις.

Για την Ανάπτυξη στην ΕΕ επισήμανε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου