Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ανοικτό εξωδικο για το ξεπούλημα της ΟΠΑΠ ΑΕ!


Π ρ ο ς
Κ.κ. Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές όλων των κομμάτων, μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, εισαγγελείς, ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς.
                              

Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ε Ξ Ω Δ Ι Κ Ο 
 

Αθανάσιου Καρανάσιου, Πολιτικού Μηχανικού, κατοίκου Αθηνών.
Μ Ε   Θ Ε Μ Α:
                          "ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ" !!!!!!


Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η 

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Χαρμόσυνη σχετικά ατμόσφαιρα όσο και ήσσονος σημασίας προβληματισμός, αν θα απεργήσουν οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνεργοι για την Πρωτομαγιά σήμερα ή την Τρίτη μετά το Πάσχα. 

Στη Βουλή κατέβασαν ήδη ρολά, για να ξεκουραστούν οι προνομιούχοι βουλευτές και ο εσμός των συγγενών και φίλων τους υπαλλήλων της Βουλής. Ευχές πολλές ανταλλάσσονται στα λαϊκά στρώματα "Χρόνια πολλά", "Καλή Ανάσταση"! Η μάνα tv πιπιλίζει το μυαλό των ανύποπτων πολιτών, που περιμένουν με το στόμα ανοιχτό καμιά λυτρωτική είδηση από το πουθενά, ή για να πιουν το...
δηλητήριο στάλα-στάλα με τη μορφή νέων μέτρων! Ό,τι και να τους επιβάλλουν σχεδόν δεν αντιδρούν...μιθριδατισμός και αντανακλαστικά σε λανθάνουσα κατάσταση. Μια κοινωνία ζόμπι πριν το βιολογικό της θάνατο…
 

Κ Υ Ρ Ι Ω Σ Θ Ε Μ Α
 

Κι όμως, αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα, που ο κόσμος είναι αποπροσανατολισμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κάποιοι έχουν στήσει ένα μεγάλο "πλιάτσικο" πάνω στη δημόσια περιουσία. Άλλες φορές οι "ρεαλιστές" πολιτικοί μας και αυτόκλητοι μεταπράτες, μαζί με μερίδα κατευθυνόμενων δημοσιογράφων μπουμπούνιζαν τον ευκολόπιστο λαό, ότι δήθεν κάποιες συγκεκριμένες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η "Ολυμπιακή" ήταν ζημιογόνες κι έπρεπε να ξεπουληθούν, για να απαλλαγούμε δήθεν από τα ελλείμματα. 


Έτσι, τώρα η Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών ξέμεινε από εθνικό αερομεταφορέα σαν υποσαχάρια χώρα! Παράλληλα όμως, έβαλαν χέρι (σιγά-σιγά και σταδιακά) και στις κερδοφόρες εταιρείες του δημοσίου, όπως ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, τα Διόδια στις Ε.Ο. κλπ. Και τώρα… παραδίνουν το ποσοστό μετοχών -της χρυσοτόκου όρνιθας- το μεγάλο εθνικό μας σεντούκι, τον…. ΟΠΑΠ !!!!!! Την πιο χρυσοφόρα επιχείρηση !!!!
 

Όλες αυτές οι απεμπολήσεις του δημόσιου πλούτου γίνονταν και γίνονται, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Εύλογα λοιπόν γεννάται η απορία : 

«Δεν υπάρχει ούτε ένας εισαγγελέας να αντιταχθεί και να ερευνήσει, αν τελέστηκαν ή τελούνται αξιόποινες πράξεις ή τέλος πάντων αν όλα βαίνουν εντάξει???»

 Γιατί στο καλό, τους πληρώνει κι αυτούς ο ελληνικός λαός ως προστάτες του δημοσίου συμφέροντος!
 

Μόλις πριν ένα χρόνο σχεδόν, ο επίδοξος τότε πρωθυπουργός κ. Σαμαράς στο Ζάππειο είχε δηλώσει, ότι : "Η πώληση του ΟΠΑΠ σε τιμή τριπλάσια των κερδών του, δεν είναι πώληση, είναι χάρισμα!" Τώρα όμως, ως πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης, επιτρέπει έμμεσα την πώληση του ΟΠΑΠ σε τιμή που δεν αντιστοιχεί ούτε καν στα κέρδη του ενός έτους!!!!
 

Στο χρηματιστήριο ως γνωστό επίσης ισχύει, ότι "χρυσάφι" είναι οι εταιρείες των οποίων η αξία τους αντιστοιχούν 10-20 ή και ακόμα παραπάνω φορές στα κέρδη ενός έτους. Επομένως τώρα, -που η τιμή πώλησης του ΟΠΑΠ είναι σχεδόν μία φορά τα κέρδη ενός έτους- δημιουργούνται δικαίως και αλυσιτελώς μεγάλα ερωτηματικά! Κι εδώ πάλι αναζητούνται δικαστικοί λειτουργοί, να μας πείσουν, ότι όλα έχουν καλώς!
 

Επιπρόσθετα, όταν ξεπουλιέται το εθνικό κεφάλαιο μιας χώρας, μετά είναι αδύνατη η επαναγορά του -σε ειρηνικές συνθήκες- ούτε στην εκατονταπλάσια τιμή, αν δεν συναινέσει ο νέος ιδιοκτήτης. 

Επομένως ανακύπτει μέγα εθνικό ζήτημα!
 

Ακόμα στο -άκουσον, άκουσον όνομα- «ΤΑΙΠΕΔ» (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου) ....όπου ως αξιοποίηση χαρακτηρίζεται το ξεπούλημα κι ως ιδιωτικό αποκαλείται ό,τι είναι δημόσιο ....το μέλος του κα Άννα Ζωηρού υποχρεώθηκε σε παραίτηση ή «εξοστρακίστηκε», γιατί διαμαρτυρήθηκε για μη νόμιμες διαδικασίες στα όργανα του ΤΑΙΠΕΔ....
 

Εκτός αυτών, σύμφωνα με το νόμο για το μεσοπρόθεσμο, οτιδήποτε ποσό εισπράττεται στο ΤΑΙΠΕΔ, κατατίθεται ολόκληρο στο λογαριασμό αποπληρωμής του δημόσιου χρέους. Ποιας αποπληρωμής όμως? Αφού, είναι αδύνατη αυτή εις τους αιώνες των αιώνων! Αφού, είναι αδύνατη η αποφυγή ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σταθερότητας. Άρα, ο σκοπός των διευθυντηρίων της τρόϊκα είναι αυτός : «Να καταστήσουν τους Έλληνες γύφτους, χωρίς καμιά απολύτως περιουσία, αδύναμους και υποτελείς στην ίδια τους τη χώρα, σε ξένους και ντόπιους αφεντάδες και μετά να χρεοκοπήσουν και την ίδια τη χώρα!»
 

Κ.κ. Πρωθυπουργέ, βουλευτές όλων των κομμάτων, μέλη του ΤΑΙΠΕΔ και εισαγγελείς,
 

Είναι πασιφανές, ότι τα παραπάνω δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση. Όλες οι σχετικές διαδικασίες για την πώληση του ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και των άλλων ζωτικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων, είναι ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Αν έχετε αμφιβολία από οποιονδήποτε, να διενεργηθεί δημοψήφισμα!
 

Τέλος, είναι από κάθε πλευρά ασύμφορες για το δημόσιο συμφέρον και οι σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού (ελλιπής ανταγωνισμός) είναι πασίδηλες ενδείξεις, ότι ενδεχομένως να υπάρχει εκτεταμένη συμπαιγνία. Γιατί, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται!»
 

Κατά συνέπεια, εν όψει όλων των παραπάνω, ως πολίτης αυτής της Ελλάδας και εξ αδιαιρέτου μέτοχος του ποσοστού μετοχών του δημοσίου στην «ΟΠΑΠ ΑΕ» :
 

1) Διαμαρτύρομαι με τον πιο έντονο τρόπο ενώπιόν σας και εφιστώ την προσοχή όλων σας, ότι οι αστικές, ποινικές και ηθικές ευθύνες σας σε σχέση με την "πώληση"=χάρισμα της ΟΠΑΠ ΑΕ (όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο!) ενδεχομένως να είναι ανυπολόγιστες.
 

2) Ζητώ να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες και στην εξάντληση των θεσμικών σας δυνατοτήτων για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με την εκχώρηση ή μη του ποσοστού μετοχών του δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ.
 

Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μου.

ΑΘΗΝΑ, 1 ΜΑΊΟΥ 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
athan_karanasios&hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου