Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

"ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ¨Η ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"


To έγκλημα της εξουσίας που γίνεται στις Σκουριές
Αγαπητοί φίλοι
Στην Ελλάδα του 2013, στη Χαλκιδική, δύο νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, με λευκό ποινικό μητρώο, συλλαμβάνονται -χωρίς να προβάλλουν αντίσταση- με τον πλέον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο, αφού προηγουμένως έχουν υποστεί διάρρηξη του οικογενειακού ασύλου στις 3.00 τα ξημερώματα από οπλισμένους, κουκουλοφόρους άνδρες των Ε.Κ.Α.Μ. Η δικαστική ...εξουσία, αν και παρούσα, δεν καταφέρνει να αποτρέψει το στιγματισμό των ανήλικων παιδικών ψυχών, που βλέπουν τους πατεράδες τους να σημαδεύονται από όπλα, να υποχρεώνονται να γονατίσουν και να φορουν χειροπέδες μπροστά στα έντρομα μάτια τους, με διαδικασίες και συμβολισμούς που αντιστοιχούν στους πλέον επικίνδυνους και σεσημασμένους εγκληματίες! Ακολουθεί η απολογία τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μακριά από τη Χαλκιδική, παρουσία δικαστικών λειτουργών που επιτρέπουν -και πάλι- η Δικαστική Εξουσία να υποκύψει στην Εκτελεστική. Κατόπιν προφυλακίζονται άδικα και κόντρα σε κάθε νομική και ανθρώπινη λογική και παραμένουν φυλακισμένοι έναν και πλέον μήνα μετά.

Το έγκλημά τους ήταν... ότι όπως κάθε τοπική κοινωνία, έτσι και αυτοί διεκδικούν το δικαίωμα οι όποιες «επενδύσεις», να μην υπονομεύουν τη δυνατότητα ανάπτυξης των επόμενων γενεών, να σέβονται τη φέρουσα ικανότητα του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.
Δεκαοκτώ ακόμη συντοπίτες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, ενώ καθημερινά κατασκευάζονται και νέοι «ένοχοι», γιατί αγαπούν τον τόπο τους και παλεύουν για τα -άλλοτε- αυτονόητα: το δικαίωμα στην ενημέρωση, το δικαίωμα συμμετοχής σε ότι τόσο αμετάκλητα τους επηρεάζει και τους αφορά, το δικαίωμα στην ειρηνική αντίδραση.
Στο πρόσωπό τους διώκεται και ολόκληρη η κοινωνία - όχι μόνο η τοπική. Η δημοκρατική κοινωνία της Ελλάδας που αντιλαμβάνεται ότι «οι ξένες επενδύσεις με κάθε κόστος» έχουν ως αποτέλεσμα τα οικονομικά συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών να μπαίνουν πάνω από κάθε έννοια κράτους-δικαίου και δημοκρατικών αξιών. Αγαθά και αξίες, ιδιαίτερα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, για τα οποία στο παρελθόν οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους, καταπατούνται ανελέητα.
Ως Έλληνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε αμαχητί αυτή την εισβολή και την διάλυση των πολιτικών θεσμών του τόπου μας. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που κατάφεραν να μην αλλοτριωθούν από το πνεύμα της τεχνοκρατικής Παγκοσμιοποίησης, τους ανθρώπους που με Φιλότιμο, με Ψυχή, με Ανθρωπιά δίνουν τον άνισο αυτό αγώνα απέναντι σε εταιρείες κολοσσούς, οι οποίες έχοντας a priori με το πλευρό τους τη Νομοθετική, Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία του τόπου, τείνουν να ποινικοποιήσουν καθετί που δε συνάδει με τη λογική του κέρδους τους και ονομάζουν τρομοκράτες καθέναν που αντιστέκεται στα κερδοφόρα σχέδιά τους. Ο Βασίλης και ο Γιώργος, που βρίσκονται άδικα αυτή τη στιγμή στη φυλακή, είναι θύματα της πολιτικής αυτής, πολιτικοί κρατούμενοι της νέας πραγματικότητας.
Ως Έλληνες, δεν μπορούμε να ησυχάσουμε έως ότου αποκατασταθεί η χαμένη αίσθηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλλά και ανθρωπιάς.
Η ελεύθερη αγωνιζόμενη κοινωνία της Χαλκιδικής βροντοφωνάζει απέναντι σε κάθε εταιρεία χρυσού που λυμαίνεται τον ορυκτό της πλούτο ότι ο τόπος της δεν αποτελείται από πινέζες πάνω σε έναν χάρτη θησαυρού. Αποτελείται από Γη και Νερό και Δέντρα και Ζώα και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που έχουν δική τους φωνή.
Κάθε γωνιά της ελεύθερης -ακόμα- Ελλάδας ενώνει μαζί τους τη φωνή της, συμπληρώνοντας ότι ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ από κανένα κατασταλτικό μέσο, γιατί όλα τα παλικάρια και όλη η κοινωνία ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ πως κάνουν ένα δίκαιο αγώνα και ότι η φυλακή δεν είναι ο τόπος που τους ταιριάζει.
Δε μπορεί να τους χωρέσει..!
Εξάλλου, όπως πολύ σωστά είπε ο αείμνηστος δάσκαλος Χρήστος Τσολάκης «με την ξόβεργα πιάνεις τα πουλιά, δεν πιάνεις όμως το κελαηδητό τους».
Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ω Σ Τ Ε λοιπόν Τ Ω Ρ Α τα παλικάρια μας ή φτιάξτε μια Ελλάδα φυλακές για να χωρέσουμε όλοι οι ελεύθεροι Έλληνες μέσα, μιας και όλοι πρεσβεύουμε τις ίδιες ιδέες. Πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα ως ελεύθεροι άνθρωποι να εκφραζόμαστε και να πολεμάμε για το Δίκαιο το οποίο «αντιστοιχεί με το κοινό συμφέρον», όπως μας δίδαξε ο Αριστοτέλης, τη γη του οποίου σήμερα προσπαθούν να καταστρέψουν ξένα και ημεδαπά συμφέροντα.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΘΩΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ
Ζητούμε από συλλόγους και φορείς όλης της χώρας,όπου ενδεχομένως ανήκετε και εσείς, να στείλουν επιστολές στήριξης στους δύο συναγωνιστές μας από την Ιερισσό, τονίζοντας ότι θεωρούμε την προφυλάκισή τους πολιτική πράξη και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Μπορεί κάθε σύλλογος να συντάξει το δικό του κείμενο ή να υπογράψει το συνημμένο και να το στείλει στις διευθύνσεις των φορέων που σας αποστέλλουμε, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ.
Με αυτό τον τρόπο
α) δεικνύουμε ότι το λαϊκό ηθικό δίκαιο βρίσκεται με το μέρος του Γιώργου και του Βασίλη,
β) ασκούμε πολιτική πίεση για την αποφυλάκισή τους,
γ) κάνουμε σαφές ότι δε θα δεχτούμε άλλες προφυλακίσεις αυτού του είδους
που μοναδικό σκοπό έχουν να κάμψουν τον δίκαιο αλλά άνισο αγώνα μας,
δ) δίνουμε μήνυμα και κουράγιο στα δύο παιδιά που βρίσκονται άδικα στη φυλακή, ότι δεν τους ξεχνάμε.
Παρακαλούμε τυχόν ενέργειές σας να τις γνωστοποιήσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
&
Προωθήστε το mail αυτό σε όσους περισσότερους συλλόγους και φορείς γνωρίζεται!
Αναδημοσίευση: http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου