Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΓΜΕ. (video από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ευελπίδων)


Το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών) αποτελεί ένα δημόσιο φορέα με τεράστια επιστημονική – ερευνητική εμπειρία, που λειτουργεί επί 60 χρόνια και έχει την ευθύνη της έρευνας του ορυκτού πλούτου και του ελέγχου των μεταλλευτικών παραχωρήσεων, της έρευνας των ενεργειακών πρώτων υλών και του υπόγειου υδατικού δυναμικού της χώρας, της μελέτη των γεωτεχνικών προβλημάτων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σήμερα, στον κυκεώνα των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων το Ινστιτούτο υποβαθμίζεται σε επίπεδο προσωπικού, το οποίο μειώνεται, αλλά και στο κομμάτι του ουσιαστικού επιστημονικού και ερευνητικού χαρακτήρα του, καταλήγοντας να μοιάζει με φορέα, όπως επισημαίνεται από το συνδικάτο των εργαζομένων.

Δείτε το βίντεο από την κάμερα του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!



Από το Νοέμβριο του 2011 που το ΙΓΜΕ είχε 393 υπαλλήλους. Μετά από ενάμιση χρόνο έχουν απομείνει 278!! Σήμερα έχουν απομείνει 100 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ομηρία με βάση την παράνομη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ να βγουν σε εφεδρεία. Οι υπόλοιποι συνταξιοδοτηθήκανε.

Χθες 29/05/2013, έγινε στα Δικαστήρια Ευελπίδων η εκδίκαση που αφορά στην παράνομη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ (Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης στο οποίο ενσωματώθηκε το ΙΓΜΕ) που οδηγεί 130 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ στην Εφεδρεία και την απόλυση συρρικνώνοντας το Ινστιτούτο σε βαθμό εξαφάνισης. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες 29/05/2013, μπροστά από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της δίκης και κάλυψε την συγκέντρωση.



http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου