Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 18 Μαΐου το βράδυ, ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τα πάντα εξελίχθησαν απολύτως φυσιολογικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοσκόπων να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Όπως εμείς αναμέναμε, τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του 1ου γύρου δεν ήταν άλλα από την υψηλή σχετικά αποχή και την επικράτηση των τοπικιστικών αντιλήψεων και των διαπροσωπικών σχέσεων, μαζί με τη συνειδητή προσπάθεια του καθεστώτος για τη δημιουργία σύγχυσης και συνθηκών αδυναμίας εξαγωγής ασφαλούς πολιτικού συμπεράσματος. Σε αυτό βοήθησε επίσης, η αμφίσημη πολιτική τοποθέτηση του κύριου κορμού της αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά από καίρια πολιτικά ζητήματα, που οι πολίτες θα μπορούσαν να κληθούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο επίπεδο των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Επίσης, σαφής ήταν και η -σε αρκετές περιπτώσεις- προβληματική επιλογή των προσώπων που κλήθηκαν να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές επιλογές πέραν εκείνων του καθεστώτος.
Εκτός, λοιπόν, των πενιχρών κερδών που εισέπραξε αφ΄ ενός το ΚΚΕ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012, αλλά πολύ κατώτερα εκείνα των αυτοδιοικητικών του 2010 και αφ’ ετέρου, η ισχυρή τάση ενίσχυσης της ναζιστικής ακροδεξιάς, που σηματοδοτούν, ότι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ψάχνει εναγωνίως να βρει διέξοδο, ανεξάρτητα από τον τρόπο που το κάνει, κανένα άλλο ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα δεν είναι δυνατό να εξαχθεί από αυτόν τον πρώτο γύρο των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, εκ των υστέρων, όλοι... έχουν πέσει «με τα μούτρα» να κεφαλαιοποιήσουν προς όφελος της δικής τους πλευράς τα αποτελέσματα, ή να ενσπείρουν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και ακόμα περισσότερο αποπροσανατολισμό εν όψει των πραγματικά κρίσιμων εκλογών της επόμενης Κυριακής για το ευρωκοινοβούλιο.
Γιατί την επόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου, δίνεται η πραγματική μάχη. Στις ευρωεκλογέςτίθεται το πραγματικό διακύβευμα που ο λαός καλείται με την ψήφο του να αποφασίσει.
Στις 25 Μαΐου, στις ευρωεκλογές, ο λαός θα αποφασίσει για το τι πραγματικά επιθυμεί και θα ανοίξει το δρόμο για να το επιβάλει. Στις ευρωεκλογές δίνεται η μεγάλη ευκαιρία, ο λαός να απορρίψει τη συνέχιση της πολιτικής του κοινωνικού εξανδραποδισμού και της λεηλασίας της χώρας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ριζική αλλαγή πορείας, προς όφελος του ίδιου και της πατρίδας.
Επειδή το πραγματικό διακύβευμα είναι ακριβώς αυτό: Ευρωκρατία και συνέχιση της κατοχής με «σταθερότητα» και επιμονή σε αυτή την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται, ή Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και προκοπή;
Και περί αυτού, όλοι μα όλοι, περί άλλα τυρβάζουν.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) είναι το μόνο που τοποθετείται καθαρά απέναντι στο διακύβευμα και προτείνει καθαρές και απολύτως υλοποιήσιμες λύσεις. Με βαθειά πίστη στηνΑνάγκη για Εθνική Ανεξαρτησία και πραγματική Δημοκρατία, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τυράννους και ξένους επικυρίαρχους, συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και καλούμε όλους τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού. Τους καλούμε, να προσέλθουν την Κυριακή 25 Μαΐου μαζικά και με αυτοπεποίθηση στις κάλπες των ευρωεκλογών, ώστε με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή -και τη ψήφο τους στο Ε.Πα.Μ.- να κάνουν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την ουσιαστική αλλαγή της φοράς των πραγμάτων.
Αθήνα 19 Μαΐου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
Το ΚΚΕ το 2010 πήρε 10,87% και τον Ιούνη του 2012 πήρε 4,5% αν ξέρατε αριθμητική θα καταλαβένατε ότι 8,83-10,87 = -2,04 και 8,83-4,5 = 4,33
ΑπάντησηΔιαγραφήάρα μάλλον η πτώση σε σχέση με το 2010 είναι "πενιχρή" και η αύξηση σε σχέση με το 2012 είναι πολύ "μεγαλύτερη" (μιλάμε για αύξηση 96,22%)
Υ.Γ. τον Πάουλ Γιόζεφ τι τον είχατε;
Ο Θανάσης Παφίλης είχε πάρει το 2010 στην Περιφέρεια Αττικής 14,5%, ενώ προχθές το ποσοστό του μειώθηκε στο 11%, ενώ ο Νίκος Σοφιανός στον Δήμο Αθηναίων από 13,74% το 2010 τώρα έπεσε στο 7,5%.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους δωσίλογους ταγούς μας να ψάξετε γκεμπελικές πρακτικές.