Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Φορομπηξία και εντατικοποίηση της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος με το νέο μεσοπρόθεσμο





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα στο κλίμα καλλιεργούμενης ψεύτικης ευφορίας, με τα πρωτογενή «πλεονάσματα», την έξοδο στις αγορές και κάθε άλλο επικοινωνιακό πυροτέχνημα που σκαρφίζονται οι ευρωκράτες και η υποτακτική τους συγκυβέρνηση, λόγω της προεκλογικής περιόδου και για να αποφύγουν τον ολοσχερή καταποντισμό στις ευρωεκλογές, κατετέθη το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) της  περιόδου 2015 – 2018.

Δεν έχει καμία σημασία που οι προβλέψεις του ΜΠΔΣ και τα αριθμητικά στοιχεία που δίδονται, διαψεύδουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τα φληναφήματα περί «ιστοριών επιτυχίας» και περί εξόδου της χώρας από την κρίση. Είναι οι ακριβοπληρωμένες, από τα χρήματα των φορολογουμένων, εταιρίες επικοινωνίας και τα γνωστά παπαγαλάκια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που ανέλαβαν για άλλη μια φορά να παρουσιάσουν τη νύκτα ως ημέρα.

Αλλά όποιος δεν αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις και τις θριαμβολογίες και δει τι πραγματικά προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο, θα αντιληφθεί αμέσως τη νέα μεγάλη απάτη και το νέο θανάσιμο πλήγμα που ετοιμάζεται σε βάρος του ελληνικού λαού και της ίδιας της οικονομίας. Φορομπηξία και εξαφάνιση κάθε... δημόσιας δαπάνης, που θα μπορούσε να στηρίξει στοιχειωδώς την οικονομία της χώρας, γιατί για τα όποια ψήγματα κοινωνικής πολιτικής που έχουν απομείνει, στους τομείς της πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας, προβλέπεται η πλήρης εξαφάνισή τους.

Μόνο η επίσημη πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου για 7,5 δις ευρώ περίπου επί πλέον φόρους και 5 δις περικοπή δημοσίων δαπανών, μπορούν να προκαλέσουν ανατριχίλα και απόγνωση σε όσους διατηρούν ακόμη στοιχειωδώς «σώας τας φρένας». Κι αυτό χωρίς να υπολογιστούν οι περικοπές στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες, η αντίστοιχη υποβάθμιση των αμοιβών της εργασίας, άρα οι μειώσεις μισθών που προβλέπονται, καθώς και η ολοσχερής διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτές. Χωρίς να συνυπολογίζεται, επίσης, η διάλυση ακόμη και αυτής της ίδιας της άμυνας της χώρας και το γενικευμένο -και με επιταχυνόμενους ρυθμούς- ξεπούλημα της δημόσιας ιδιοκτησίας και η με κάθε τρόπο προσπάθεια υφαρπαγής της αντίστοιχης ιδιωτικής, μέσω των τραπεζών και της εφορίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται και η οποία θα γίνει απολύτως εμφανής αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, με την οριστικοποίηση του αποκαλούμενου δημοσιονομικού κενού, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τους πολίτες να στρέψουν τα νώτα στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού και της υφαρπαγής για μια ακόμα φορά της ψήφου τους.

Το Ε.Πα.Μ. καλεί τους πολίτες να σκεφτούν και να αποφασίσουν για τη ζωή και το μέλλον τους και να απαντήσουν θετικά αυτή τη φορά, προχωρώντας στο επόμενο βήμα, που θα κλείσει οριστικά το δρόμο στη ληστοσυμμορία των εντολοδόχων της τρόικας και της χρηματοπιστωτικής μαφίας που την επέβαλε και που φέρνουν τη χώρα μας και το λαό ολοένα και πιο κοντά στην ολοσχερή καταστροφή και τον εθνικό ακρωτηριασμό.

Αθήνα 1η Μαΐου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου