Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Κίνημα Δεν Πληρώνω Για ποιά ΕΡΤ αγωνιζόμαστε;


Πολλοί μας ρωτούν γιατί ξημεροβραδιαζόμαστε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Τι προστατεύουμε εκεί πέρα. Τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια που χάνουν τη δουλειά τους ή έναν γιγαντωμένο κρατικοδίαιτο οργανισμό με μικρή τηλεθέαση;

Εμείς τους απαντάμε: Τίποτα από αυτά.

Ο αγώνας για να μην κλείσει η ΕΡΤ έχει να κάνει με την προάσπιση του λαϊκού δικαιώματος για δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοιχτή και φιλόξενη σε όλα τα λαϊκά στρώματα. 


Για μία ραδιοτηλεόραση υψηλού επιπέδου που δίνει βήμα σε κάθε ελεύθερη φωνή. Για μια λαϊκή ραδιοτηλεόραση που θα παράγει πολιτισμό και όχι την υποκουλτούρα και την βρώμικη καθεστωτική προπαγάνδα που παράγεται από τα σκουπιδοκάναλα της άρχουσας τάξης.

Προασπίζουμε το δημόσιο βήμα που θα πρέπει να έχει ο καθένας μας και όχι ένα βήμα που θα υπηρετεί τον... προπαγανδιστικό μηχανισμό της χούντας που μας κυβερνά.


Δεν βρισκόμαστε στην ΕΡΤ για να περιφρουρήσουμε τους μισθούς μερικών καλοθρεμμένων παπαγάλων.

Αυτούς τους σιχαινόμαστε και είναι απέναντί μας. 


Βρισκόμαστε εκεί για να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία των πολλών εκατοντάδων εργαζομένων , που παρότι πολλοί από αυτούς μπορεί να μπήκαν με βύσμα ή με ρουσφέτι, παρά ταύτα διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση.


Μαχόμαστε στο πλάι αυτών των εργαζόμενων της ΕΡΤ, για την ΕΡΤ που θέλουμε να οικοδομήσουμε και όχι για την ΕΡΤ που είχαμε.

 
Εφιστούμε ωστόσο την προσοχή. 

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους λίγους καλοθρεμμένους κυβερνητικούς παπαγάλους που τα έχουν ήδη βρει με την φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά, Κεδίκογλου, Βενιζέλου και Κουβέλη. 


Καλούμε αυτούς τους εργαζόμενους να γίνουν ένα με το λαό που βρίσκεται στο πλευρό τους και να αγωνιστούν για μια άλλη ΕΡΤ που καμία σχέση δε θα έχει με την παλιά ΕΡΤ ούτε φυσικά με τη νέα ΝΕΡΙΤ. 


Για την ΕΡΤ του λαού. 

KINHMAΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου