Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Το ΕΠΑΜ για τις απειλές των ΗΠΑ κατά Β. Κορέας και Βενεζουέλας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΠΑΜ παρακολουθεί με ανησυχία την ένταση που έχουν δημιουργήσει οι φραστικές, επί του παρόντος, αντεγκλήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, που μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των  δυο πλευρών και τη χρήση ακόμη και πυρηνικών όπλων.

Το ΕΠΑΜ υπενθυμίζει τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που είχαν οι  στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Λιβύη, με κύριο στόχο τη διάλυση συντεταγμένων κρατών και το μοίρασμα της επικράτειάς τους σε ζώνες ευθύνης πολυεθνικών εταιρειών υπό την προστασία φυλάρχων και σε καθεστώς πλήρους ανομίας. Αλλά και σε Συρία και Αφγανιστάν, με συνέπεια το χάος, την αναρχία, τις αμέτρητες απώλειες αθώων ανθρώπων και τα εκατομμύρια των προσφύγων.

Το ΕΠΑΜ  καταδικάζει επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ με τις οποίες απειλεί την Βενεζουέλα με στρατιωτική επέμβαση. Αφού δεν κατάφεραν με αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα να ανατρέψουν το καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο εκλιπών πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις εκλογές της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης παρά το όργιο βίας στο οποίο επιδόθηκαν οι εκλεκτοί τους της αντιπολίτευσης, προχωρούν τώρα μέσω του Τραμπ σε προειδοποιήσεις για «πιθανή στρατιωτική επιλογή» και για «στρατιωτική επιχείρηση».

Αν τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο κ. Τραμπ που «ο λαός υποφέρει και οι άνθρωποι πεθαίνουν» στη Βενεζουέλα, τον προκαλούμε να ρίξει μια ματιά και στις δοκιμασίες, τα πάθη και τη σφοδρή επίθεση που δέχεται ο λαός σε όλα τα επίπεδα και στην Ελλάδα. Όχι για να προτείνει και γι αυτήν «μια πιθανή στρατιωτική επιλογή», αλλά για να καταδικάσει έστω φραστικά το εξωνημένο πολιτικό προσωπικό της και τους διεθνείς τοκογλύφους που την σπαράσσουν. Αλλά κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα το πράξει, γιατί το ενδιαφέρον του για ένα «λαό που υποφέρει» εξαρτάται από το αν έχουν ή όχι τα ηνία της εξουσίας οι εκλεκτοί των δυτικών χωρών και οι οικονομικές ολιγαρχίες.

Σε κάθε περίπτωση συντασσόμαστε στο πλευρό των λαών και των ηγετών τους που σηκώνουν με σθένος το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε μορφής εξωτερικές απειλές ή απόπειρες ξενικών επεμβάσεων. Όπως συμβολικά εκφράστηκε το σθένος αυτό στη δήλωση της προέδρου της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, κατά την πρόσφατη ορκωμοσία της: «Ορκίζομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή» κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας της και ένα αντίτυπο του Συντάγματος.


13/8/2017

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου