Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Ριζική ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Ο λαός είναι έτοιμος για να προχωρήσει στην ανατροπή και τη μεγάλη αλλαγή
Του Δημήτρη Κυπριώτη

Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει εξελιχθεί στη χώρα μας, έχει φθαρεί εντελώς και στα μάτια της πλειοψηφίας του κόσμου έχει πέσει σε ανυποληψία. Αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, που το αμολάμε έτσι στην τύχη, απλά  για να θίξουμε το πολιτικό σύστημα.  Το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης, όπως και αν διαβαστούν αυτές, όπως και αν ερμηνευτούν. Ποιος είναι άραγε εκείνος που δεν έχει ακούσει στο δρόμο, σε φιλικές συζητήσεις, σε συνεντεύξεις  και δηλώσεις των απλών πολιτών, όπου ακούγεται ελεύθερα η φωνή του λαού, έστω και για μια φορά την αποστροφή, «όλοι το ίδιο είναι», όταν μιλάνε για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του λαού;

Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί απλά  είναι η αντικειμενική διαπίστωση.

Απέναντι όμως  στις διαπιστώσεις αυτές, ακούγονται και αντίθετες φωνές,  που μιλάνε για το τέλος  των μνημονίων, για την έξοδο της χώρας  στις αγορές, χωρίς  να μπαίνουν στον κόπο βέβαια να εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό,  μιλάνε για την έναρξη της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας,  για τη συρροή επενδύσεων και επενδυτών, λόγω της πολιτικής σταθερότητας που παρουσιάζει η χώρα και πολλά άλλα καλά.

Βέβαια όλοι αυτοί, που δεν είναι άλλοι από τους  στυλοβάτες του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, ξεχνάνε τεχνηέντως να μιλήσουν για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Και πως να μιλήσουν για τα δυο κορυφαία θεμελιώδη ζητήματα,  ενός  ανεξάρτητου και κυρίαρχου Κράτους; Πως να τολμήσουν να αρθρώσουν λέξη, για τα κυρίαρχα άρθρα  του Συντάγματος, όταν αυτοί οι ίδιοι το έχουν κατεξευτελίσει και έχουν παραδώσει με τον πλέον ιταμό τρόπο την Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις δανειστών;

Η αλήθεια είναι ότι όσα  «καλά»  ακούγονται, αλλά και όσα σκόπιμα και δόλια κρύβονται, προέρχονται   πρωτίστως από αυτούς που για πολλά χρόνια άσκησαν την πολιτική εξουσία στη Χώρα, από αυτούς που έχουν την κύρια και βασική ευθύνη, για τα αποτελέσματα και τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν και εφαρμόζονται από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα, από αυτούς που έφεραν σε απόγνωση, σε φτώχεια και σε μετανάστευση εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες.

Και όλοι αυτοί τολμάνε σήμερα, όχι μόνο να κουνάνε το χέρι τους στους Έλληνες με αυθάδεια και προκλητικότητα, αλλά και να προετοιμάζονται να πάρουν ακόμη μια φορά τη ψήφο του Ελληνικού Λαού, για να αποτελειώσουν  όσα δεν μπόρεσαν να ισοπεδώσουν  στην περίοδο αυτή.

Βέβαια  ο κόσμος, ύστερα από μία  ολική καθίζηση που έπαθε λόγω του αιφνιδιασμού που δέχτηκε από την επιβολή πρωτόγνωρων οικονομικών μέτρων, σήμερα ζητάει αλλαγή με πολύ έντονο τρόπο, ζητάει να σταματήσει η κοροϊδία των πολιτικών και να ανοίξει επιτέλους μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατό να βλέπει ο λαός ότι η ανάπτυξη που τάζουν οι κυβερνώντες, αποφασίζεται όχι με βάση τις ανάγκες της χώρας, αλλά με τη μεγιστοποίηση του άμεσου, του μεσοπρόθεσμου, ακόμη και του μακροπρόθεσμου κέρδους της οικονομικής ολιγαρχίας των Βρυξελλών, σε αγαστή συνεργασία με την  ντόπια οικονομική ελίτ.  

Έτσι, πως είναι δυνατό ο λαός να αντισταθεί και να παλέψει για την επίτευξη του  μεγαλύτερου  εθνικού  στόχου, που είναι η εθνική του  ανεξαρτησία, με όλους αυτούς, που όχι μόνο είναι  κατασκευάσματα άλλης εποχής και  παλαιών υλικών, αλλά που δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα, δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ελληνοποίηση των κέντρων αποφάσεων, αφού φαίνεται από δηλώσεις, εκδηλώσεις κλπ, ότι είναι σοβαρά  δεσμευμένοι.  

Ο μόνος τρόπος για την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση, είναι η ανάγκη εφαρμογής ριζικών αλλαγών στο σύστημα, από πολιτικές δυνάμεις που έχουν την πίστη αλλά  και τη δυνατότητα να ανοίξουν το δρόμο προς την Εθνική μας Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο και την Ανθρωπιά. 

Και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συγκροτούνται από παλιά υλικά, αλλά από νέες πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι το ΕΠΑΜ,  που να μπορούν να  σταθούν δίπλα στο λαό και τα συμφέροντά  του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου