Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ας βγούμε λοιπόν στις αγορές.
Ας χαρούμε με τη χαρά και την επιβράβευση των παλιανθρώπων και καθαρμάτων που κυβερνούν, ελέω εταίρων και φοβίας του λαού.
Του Δημ...ήτρη Καζάκη
Η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης δεν είχε κανένα γνώρισμα «εξόδου στις αγορές».
Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα "swap" χρέους ανάμεσα στην κυβέρνηση και την παρέα των τραπεζιτών και ημετέρων που κερδοσκοπούν με ελληνικά ομόλογα όλη αυτή την περίοδο που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται στο όνομα της κρίσης.
Φυσικά με το αζημίωτο για τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Το "swap" αφορούσε μέρος των ομολόγων που εξέδωσε με όρους κοινοπραξίας – δηλαδή μετά από προσυνεννόηση με συγκεκριμένους ημέτερους τραπεζίτες και κερδοσκόπους – και όχι με όρους ανοιχτής δημοπρασίας, η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου το 2014.
Συνολική αξία δανεισμού 5 δις ευρώ για τρία χρόνια με επιτόκιο ανά κουπόνι ετήσιας πληρωμής 5,90%.
"Χοντρή μπάζα για τους ημέτερους κερδοσκόπους στις σημερινές συνθήκες.
Είναι να μην αναβαθμίζουν την πιστοληπτικοί ικανότητα της Ελλάδας οι οίκοι (ανοχής) των κεφαλαιαγορών σαν την "Standard & Poor’s", "Moody’s" και "Fitch" ;
Οι οίκοι (ανοχής) αυτοί αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα με βάση δυο βασικό κριτήρια: την προσδοκώμενη απόδοση από τον δανεισμό του κράτους προς όφελος των «επενδυτών» και την αφοσίωση της κυβερνώντος πολιτικού συστήματος στην αποπληρωμή των ομολόγων υπό οποιοδήποτε κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τους πολίτες και την χώρα.
Δεν τους καίγεται καρφί για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε για την αντικειμενική δυνατότητα εξυπηρέτησης.
Θα κονομήσουν οι επενδυτές – κυρίως οι μεγαλοκερδοσκόποι τραπεζίτες που είναι βασικοί τους πελάτες, αλλά και μέτοχοι; Ψηλή πιστοληπτική βαθμολογία.
Έστω κι αν η οικονομία του κράτους καταρρέει.
Είναι απόλυτα διεφθαρμένο το κυβερνών πολιτικό σύστημα και απόλυτα ταυτισμένο – με το αζημίωτο πάντα – με τις αγορές; Ψηλή πιστοληπτική βαθμολογία.
Έτσι λειτουργούν οι οίκοι (ανοχής) γι’ αυτό και επιβράβευαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την Ελλάδα του Σημίτη και του Καραμανλή με τη μέγιστη βαθμολογία πιστοληπτική ικανότητας, ενώ η Ελλάδα στην ουσία είχε χρεοκοπήσει και πάσχιζε να δανείζεται για να πληρώνει τα παλιότερα δάνεια.
Ο ορισμός δηλαδή της χρεοκοπίας !!!
Δείτε περισσότερα
Γιατί θα πρέπει να βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε; 21 Αυγούστου 2017 Του Δημήτρη Καζάκη Καθηλωμένος σε κλίνη νοσηλείας και ανάρρωσης από…
epamhellas.gr
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου