Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα


Ο «στρατηγός άνεμος» στον οποίο ρίχνουν πάντα την ευθύνη οι υπεύθυνοι της ντόπιας κυβερνητικής ανευθυνότητας, εμφανίστηκε και πάλι όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, για να μας θυμίσει ότι σε ένα...ΜΗ ΚΡΑΤΟΣ, μόνον αυτός κυριαρχεί.
Έτσι τη χρονιά αυτή, γινόμαστε μάρτυρες μας ακόμα καταστροφής σε όλη την Ελλάδα: αποκαΐδια στα ελάχιστα δάση μας και τους ακόμη λιγότερους πνεύμονες πρασίνου, καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο, καμένα σπίτια κατοικημένων περιοχών και εξοχικά, απανθρακωμένα ζώα, γενική καταστροφή παντού απ’ όπου οι πύρινες φλόγες επελαύνουν· κι ευχόμαστε πάντα να μη θρηνήσουμε τελικά και ανθρώπινες ζωές.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δηλώνει ότι μια κυβέρνηση δημοκρατική και πατριωτική, που νοιάζεται για τον τόπο και για το λαό, θα είχε ήδη φροντίσει :
- Να υπάρχουν αξιόμαχες και σε πλήρη ετοιμότητα επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις, καλά αμειβόμενες.
- Να υπάρχουν και να είναι σε λειτουργία όλα τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα, επίγεια και εναέρια.
- Να κατανείμει έγκαιρα τα αναγκαία κονδύλια στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
- Να κατανείμει ορθολογικά και με βάση τους προβλεπόμενους κινδύνους τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην επικράτεια.
- Να είναι κύριο μέλημα του κρατικού μηχανισμού ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του πυροσβεστικού υλικού και των μέσων.
- Να υπάρχει καλά οργανωμένο και σωστά εξοπλισμένο το εθελοντικό δυναμικό εκτάκτων αναγκών.
- Να υπάρχει πρόβλεψη στην εκπαιδευτική ύλη, ιδίως της υπαίθρου χώρας, ανάλογου αντικειμένου εκτάκτων αναγκών.
Με τις προϋποθέσεις αυτές, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί τόσο τεράστια οικονομική και οικολογική ζημιά, όσο κι αν ο «στρατηγός άνεμος» επέμενε στα καταστροφικά του σχέδια.
Επί του παρόντος και άσχετα με τις δικαιολογίες που θα μηχανευτούν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, ρωτάμε και απαιτούμε απαντήσεις για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός :
1. Ποιος είναι ο επιτελικός σχεδιασμός για την πρόληψη των πυρκαγιών;
2. Ποια μέσα προβλέπονται τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την πρόληψη και την καταστολή, σε ανθρώπινο δυναμικό και παντός είδους μέσα;
3. Πότε έγινε η επικαιροποίηση αυτών των σχεδίων και αν συνέπραξαν και επιστημονικοί φορείς (Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Τοπογράφοι) πέραν από τους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς.
4. Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που προέκυψε από έναν τέτοιο σχεδιασμό;
5. Τι από τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που προβλέπει ο πιο πάνω
σχεδιασμός υπάρχει σήμερα και είναι άμεσα διαθέσιμος;
6. Ποια μέτρα προβλέπονται για την ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων, ειδικά σε συνθήκες ξένης κυριαρχίας και ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα και στις περιουσίες των πολιτών (ένταση πλειστηριασμών και απαλλοτριώσεων, αλλαγές χρήσης γης κ.α.);
Αν τα πιο πάνω ερωτήματα δεν απαντηθούν δημόσια και επίσημα, τότε υπόλογη θα είναι μόνον η κυβέρνηση που καταστρέφοντας συστηματικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, θα παραδώσει τελικά «κρανίου τόπο».
Ας γνωρίζουν όμως τα στελέχη της ότι η Νέμεσις επικρέμεται, κι ας μην έχουν την αφέλεια ή την αλαζονεία ότι θα την αποφύγουν
Αθήνα 15 Αυγούστου 2017
Πολιτική Γραμματεία Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου