Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Το γιατί και το πως με απλά λόγια
O μέχρι πρόσφατα αντιμνημονιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από τις επισκέψεις του σε Γερμανία και ΗΠΑ, σε μια νέα δήλωση του, προσπαθώντας να συγκλίνει και αυτός προς τη μνημονιακή πλευρά, είπε ότι «το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ, είτε το θέλουμε είτε όχι». Φαίνεται, βέβαια, να ξεχνάει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος. Οι δωσιλογικές κυβερνήσεις των τελευταίων δυόμιση χρόνων παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Η χώρα διοικείται από το εξωτερικό. Οι κυβερνώντες έχουν μεταφέρει κάθε περιουσιακό της στοιχείο (λιμάνια, αεροδρόμια, υπηρεσίες, δρόμους, νερό, ΔΕΗ, ορυκτό πλούτο) στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ψάχνουν να τα ξεπουλήσουν. Η εργασία έχει υποτιμηθεί. Υγεία και παιδεία έχουν καταρρεύσει. Είμαστε σε κατάσταση «δουλείας χρέους», δηλαδή η τρόικα θα εξασφαλίζει το δανεισμό της χώρας ώστε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και όλες οι επόμενες γενιές να είναι υποτελείς και δούλοι.
Εμείς ως, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, απαντάμε σε όλους αυτούς που υμνούν ακόμα και σήμερα το ευρώ, ότι το ευρώ δεν είναι νόμισμα (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους). Κάθε ευρώ που κυκλοφορεί είναι δανεισμένο με τόκο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Άρα από την φύση του, το ευρώ δημιουργεί
χρέος και χρησιμοποιείται ώστε ελεγχόμενα να χρηματοδοτεί μια οικονομία με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ασφυξία και κατάρρευση τηςΕξυπηρετεί τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα ώστε να κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών.
Βοηθάει τις ισχυρές οικονομίες (βλ. Γερμανία) να γίνονται ισχυρότερες. Αυτοί που κατέχουν και εκδίδουν το ευρώ μπορούν και ελέγχουν τις οικονομίες των κρατών αφαιρώντας τους μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Η Ελλάδα στα 8 χρόνια του ευρώ μείωσε την ανταγωνιστικότητα της κατά 60%, διπλασίασε το Δημόσιο Χρέος της (από 122 δις το 2001 σε 298 το 2009) και εκτίναξε τα ελλείμματα της (από 3,7% το 2000 σε 10,3% το 2010). Χρειάστηκαν 8 χρόνια με ευρώ ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Και αυτό γιατί 
όταν μια οικονομία παράγει ελλείμματα μπορεί με δύο (2) τρόπους να τα καλύψει: είτε να εκδώσει χρήμα, είτε να δανειστεί. Και επειδή η χώρα μας δε μπορούσε να εκδώσει χρήμα, το δανείστηκε με όρους που επέβαλαν τοκογλύφοι και κερδοσκόποι που εκμεταλλεύτηκαν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ώστε να πάρουν το «οικόπεδο» που λέγεται Ελλάδα.
Πρέπει, όμως, η οικονομία μας να έχει πλεόνασμα αντί για έλλειμμα;
ΟΧΙ, ιδιαίτερα στη κατάσταση που είμαστε σήμερα (Ανεργία 28% – 3,5 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας – ύφεση για 6η συνεχόμενη χρονιά). Το κράτος πρέπει να εκδώσει χρήμα,ενισχύοντας το λαϊκό εισόδημα και δημιουργώντας ροπή για αποταμίευση.
Πρέπει να ενισχύσει την ανάπτυξη και τη παραγωγή επενδύοντας σε τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όπως η αγροτιά, η αλιεία, ο τουρισμός. Πρέπει να κάνει δημόσιες επενδύσεις (δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές) γιατί έτσι θα προσελκύσει επιχειρηματίες που πραγματικά θέλουν να επενδύσουν.
Δε θα έχουμε πρόβλημα, όμως, από τον αυξημένο πληθωρισμό;
ΟΧΙ, αρκεί να παρθούν άμεσα μέτρα που θα ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών.Τέτοια μέτρα είναι η εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα και η διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν.
Δε θα υποτιμηθεί, όμως, το νέο νόμισμα;
ΟΧΙ, γιατί δε θα αφήσουμε την ισοτιμία του να καθοριστεί από τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
Το δικαίωμα έκδοσης θα το έχει μόνο το Ελληνικό κράτος και η αγορα-πωλησία θα εξαρτάται από τη Τράπεζα της Ελλάδος. Άλλωστε, η αξία ενός νομίσματος είναι ανάλογη με την αξία της οικονομίας που αυτό κυκλοφορεί. Για παράδειγμα, 1 ευρώ ισούται με 7,47 νορβηγικές κορώνες και με 1,96 Λεβ Βουλγαρίας. Οι Νορβηγοί, όμως, έχουν πολύ ισχυρότερη οικονομία και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από τους Βούλγαρους.
Πόσο χρόνο, όμως, θα διαρκέσει η μετάβαση;
Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 8-12 μήνες ώστε να αρχίσει να τυπώνεται το νέο νόμισμα. Στομεσοδιάστημα, όμως, θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα όπως είναι η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών που έχουν τραβήξει την περισσότερη ρευστότητα από το ευρωσύστημα ώστε να αφήσουμε το τραπεζικό σύστημα
να χρεοκοπήσει με
ασφάλεια για τις καταθέσεις και την οικονομία της χώρας, 
η αποκατάσταση των εισοδημάτων στο επίπεδο προ της 5ης Μαΐου 2010 με την χρήση του ηλεκτρονικού λογιστικού χρήματος των υπό δημόσιο έλεγχο τραπεζών, η άμεση παρέμβαση στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας για προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να έχουμε ανταγωνισμό με ισότιμους όρους.
Θα μας αφήσουν να φύγουμε από την Ευρωζώνη;
Δε θα μας αποκλείσουν; Ο λαός μας έχει επιδείξει πολλές φορές στην ιστορία του ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΗΡΩΙΣΜΟ. Όταν, λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το κάνουμε προκαλώντας τέτοιους κλυδωνισμούς στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις «αγορές» ώστε να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα και να μας αφήσουν ήσυχους να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας.
Οι καταθέσεις, όμως, σε ευρώ θα χαθούν;
ΟΧΙ, γιατί τις καταθέσεις τις εγγυάται το Ελληνικό κράτος και όχι οι τράπεζες. Ποτέ δε σώθηκαν οι καταθέσεις από ιδιώτες, πάντα τις έσωζαν τα κράτη. Οι ιδιώτες τραπεζίτες αυτό που πάντα έκαναν ήταν να κρατικοποιούν τις ζημιές των τραπεζών και να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη τους.
Δε θα αγοράσουν φτηνά, όμως, όσοι έχουν τα χρήματά τους έξω;
ΟΧΙ, γιατί θα επιβληθεί καθεστώς ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίουώστε αφενός να σταματήσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που γίνεται σήμερα και αφετέρου να αποτραπεί η κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων και στη περιουσία μέσω υψηλής αποτρεπτικής φορολογίας.
Πώς θα βρούμε, όμως, φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο στο μεσοδιάστημα;
Θα χρειαστεί
να ενισχύσουμε τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας από τα 5,5 δις ευρώ που είναι σήμερα σε τουλάχιστον τα διπλάσια. Αυτό μπορεί να γίνει με την 
δέσμευση του ιδιωτικού χρυσού
που υπάρχει σε τράπεζες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, αλλά και με την

απόσυρση από την νομισματική κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων ευρώ και άλλων σκληρών νομισμάτων, όπως το δολάριο.
 Θα μπορούμε, παράλληλα, να συνάψουμε ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για τα προϊόντα που είναι απαραίτητα στην εσωτερική κατανάλωση και να αξιοποιήσουμε τόσο τη δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια όσο και του υπόλοιπου ορυκτού πλούτου της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) ώστε με κατάλληλες συμφωνίες με το εξωτερικό να επιδιωχθεί η άμεση εισροή συναλλάγματος.
Δε ζητάμε την επιστροφή στη Δραχμή του παρελθόντος που, ακόμα και αυτή, δεν μας οδήγησε ποτέ στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα που συντελείται σήμερα.
Ζητάμε ένα νέο ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που, με τη παράλληλη μη αναγνώριση του συνόλου του Δημοσίου Χρέους της χώρας, θα λειτουργήσει ως εργαλείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Ζητάμε ένα νέο ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που θα δώσει ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου