Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ»

 



Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ.  «Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», δήλωσε στην προς την Deutsche Welle ενόψει αυτής της επίσκεψης, τονίζοντας όμως πως: «Θα δείξω τη συμπάθειά μου και θα αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα. Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες».

Είναι ο ίδιος που πριν έναν μήνα, στις 31/1/2014, σε ομιλία του, στην έναρξη της 50ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ζήτησε από τη Γερμανία να αποτινάξει την αίσθηση της ενοχής που απορρέει από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη στη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων μέσω ευρύτερης στρατιωτικοπολιτικής εμπλοκής της χώρας του σε διεθνές επίπεδο. Ο Γκάουκ διεκδικεί για την Γερμανία τον ίδιο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις που στο παρελθόν την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον λαό των Ιωαννίνων να...
κηρύξει τον πρόεδρο της Γερμανίας ως persona non grata στα ματωμένα χώματα των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου.

Η ναζιστική θηριωδία με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη του ελληνικού λαού και θα περιμέναμε από τη χώρα που ευθύνεται γι’ αυτή τη θηριωδία, δείχνοντας έμπρακτη μεταμέλεια, να μην επιδεικνύει την προσχηματική συμπάθειά της δια των εκπροσώπων της, αλλά να στέκεται με σεβασμό μπροστά στον ελληνικό λαό και την Εθνική του Κυριαρχία και όχι να επαναλαμβάνει την ίδια προσπάθεια καθυπόταξης της πατρίδας μας, με οικονομικά μέσα αυτή τη φορά, αδιαφορώντας για τα χιλιάδες νέα θύματα που προκαλεί αυτή η νέα δική της προσπάθεια, έστω κι αν, όπως και τότε, βρίσκει πρόθυμους εγχώριους συνεργάτες.

Σε ό,τι αφορά στο κατοχικό δάνειο και στις πολεμικές επανορθώσεις, το Ε.Πα.Μ. δηλώνει ρητώς, ότι δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το δημόσιο ελληνικό χρέος, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το αναγνωρίζουμε. Όταν έρθει εκείνη η εποχή (που δεν είναι μακριά), που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μια παλλαϊκή, πατριωτική κυβέρνηση, η Γερμανία θα κληθεί να αποπληρώσει τα οφειλόμενα της προς τον ελληνικό λαό, και για τότε, αλλά και για τώρα, ανεξάρτητα αν ο οποιοσδήποτε θεωρεί τη διεκδίκησή τους ως νομικά ανέφικτη.

Καλούμε τον Λαό των Ιωαννίνων να δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του προς τον εκπρόσωπο της κατοχικής δύναμης, αλλά και στον «δικό» μας πρόεδρο-μαριονέτα που θα τον συνοδεύει στην λοιδορική περιοδεία του.

Αθήνα 4 Μαρτίου 2014

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου