Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΜ ΘΗΡΑΣ: Ξεπουλάνε και το αεροδρόμιο μας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα :    Ξεπουλάνε και το αεροδρόμιο μας!

            Ο υπουργός που ξεπούλησε την Ολυμπιακή Αεροπορία, Κωστής Χατζηδάκης ακολουθώντας πιστά τις δεσμεύσεις της κατοχικής κυβέρνησης ξεκίνησε από το 2013 την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Σαντορίνης. Το έργο του το συνεχίζει ο πολιτικός που δεν είχε διαβάσει, αλλά ψήφισε, το 1ο Μνημόνιο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το αεροδρόμιο μας, που χρησιμοποιείται και από τη Πολεμική Αεροπορία, θα μπει σε μια ομάδα περιφερειακών αεροδρομίων μαζί με τα αεροδρόμια της  Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου και Σκιάθου και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου ώστε να δημιουργηθεί ένα “ελκυστικό” πακέτο για υποψήφιους επενδυτές-αρπακτικά. Τέτοιοι υποψήφιοι «επενδυτές» θα μεταβούν την Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 στη Σαντορίνη ώστε να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου μας και να αποφασίσουν αν θα το αγοράσουν.
            Η τιμή πώλησης του αεροδρομίου θα είναι...
άγνωστη, τουλάχιστον μέχρι να πάρει ο ελληνικός λαός τη χώρα στα χέρια του, μιας και τα πρακτικά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο έχει μεταβιβαστεί από το Μάρτιο του 2012 ΟΛΗ η περιουσία του δημοσίου, κρατούνται μυστικά. Αυτά, όμως που είναι γνωστά είναι τα έσοδα του αεροδρομίου μας τα οποία παρουσιάζονται παρακάτω:
Έτος 2010
Αφίξεις: 343.299, Αναχωρήσεις: 378.856
Έσοδα: 378.856x12€/άτομο= 4.546.272€
Έτος 2011
Αφίξεις: 375.635, Αναχωρήσεις: 409.912
Έσοδα: 409.912x12€/άτομο= 4.918.944€
Έτος 2012
Αφίξεις: 367.057, Αναχωρήσεις: 396.482
Έσοδα: 396.482x12€/άτομο= 4.757.784€
*τα 12€/άτομο αναφέρονται στο φόρο επιβάτη που υπολογίζεται στο εισιτήριο και εισπράττεται από το αεροδρόμιο αναχώρησης.
Πηγή: www.hcaa.gr

            Για τρία(3) μόνο έτη, λοιπόν, τα έσοδα του αεροδρομίου Σαντορίνης ήταν 14,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου, δίχως να υπολογίζουμε τα έσοδα από τις ενοικιάσεις καταστημάτων και γραφείων στη περιοχή του αεροδρομίου.
            Οι τωρινοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα χρησιμοποιηθούν για ένα(1) χρόνο από τον ιδιώτη ως εκπαιδευτές του νέου προσωπικού των αεροδρομίων. Όσοι από αυτούς δεν θα έχουν απολυθεί ή μεταταχθεί, θα αναλάβουν ελεγκτικό ρόλο σε μια νέα ΥΠΑ που θα δημιουργηθεί. Σε κάθε περίπτωση, τη μισθοδοσία αυτών των υπαλλήλων θα συνεχίσει να τη καλύπτει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.
            Επιπλέον, στον ιδιώτη που θα πουληθεί το αεροδρόμιο, θα παραχωρηθούν μεταξύ άλλων, :
            Α)        Οι Κανόνες Ελληνικού Δημοσίου (Πρότυπα Ασφάλειας και Προστασίας, κατάσταση ανάγκης και άμυνα).
            Β)        Η διαδικασία ρύθμισης τελών αεροδρομίου.
            Γ)         Ο εξοπλισμός Αεροναυτιλίας του αεροδρομίου.
            Δ)        Η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Σαντορίνης με ότι αυτό συνεπάγεται στο νησί μας.
            Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ, σε τιμή άγνωστη, το τόπο μας, τους εργαζομένους, την ασφάλεια του νησιού μας. Και το κάνουν με πρόσχημα ότι ο ιδιώτης θα αναπτύξει το αεροδρόμιο και ότι θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.
Δεν γνωρίζουν, τα νεοφιλελεύθερα σαΐνια, ότι στο μοναδικό αεροδρόμιο που ανήκει σε ιδιώτη, δηλαδή στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η κίνηση επιβατών φθίνει χρόνο με το χρόνο; Δεν γνωρίζουν ότι ιδιώτης θα επιβάλει τέλη χρήσης αερολιμένα κάνοντας ασύμφορο το αεροδρόμιο Σαντορίνης στα τσάρτερ μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις αφίξεις τους; Δεν γνωρίζουν ότι θα αυξηθούν οι φόροι ανά επιβάτη ώστε πολλοί τουρίστες να προτιμούν προορισμούς με φθηνότερο εισιτήριο από τη Σαντορίνη; Δεν γνωρίζουν ότι ο ιδιώτης θα μας χρεώνει για το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο και για τη μεταφορά αποσκευών κάνοντας το ασύμφορο για εμάς τους Σαντορινιούς;
            Το θέμα είναι ότι τα γνωρίζουν όλα αυτά αλλά απλά εκτελούν εντολές. Σκοπεύουν να ξεπουλήσουν τους πυλώνες της οικονομίας μας, στους οποίους ανήκουν και οι αερομεταφορές ώστε η ανάπτυξη της χώρας μας και η ευημερία του ελληνικού λαού να εξαρτάται από ιδιωτικά συμφέροντα. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;
Ή
ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ;

ΌΛΟΙ την Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 στις 12:00 στο αεροδρόμιο
να φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ “ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!”
Θήρα, 04/03/2014
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ)
Θήρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου