Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα… .του Σταύρου Κατσούλη


του Σταύρου Κατσούλη

1) Για το "Νόμισμα"...

Όταν μιλάμε για έξοδο από την Ευρωζώνη (και προφανώς και την Ε.Ε.) δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.

Δεν μιλάμε για "επιστροφή" στην Δραχμή, και το καθεστώς που υπήρξε στην Ελλάδα πριν την είσοδό μας στο Ευρώ.

Δεν μιλάμε για την μετάβαση σε μια κατάσταση, όπου θα έχουμε και πάλι μια ιδιωτική Κεντρική Τράπεζα, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν μιλάμε για την υιοθέτηση κάποιου νομίσματος, συνδεδεμένου με το Δολάριο.

Και δεν μιλάμε για κάποιο νόμισμα, χωρίς αντίκρισμα, το οποίο θα βασίζεται και πάλι στο χρέος, και θα καταχρεώνει τους πολίτες και το κράτος.

Όταν το ΕΠΑΜ μιλά για έξοδο από την Ευρωζώνη, μιλά για εγκαθίδρυση ενός πραγματικού...
Εθνικού Νομίσματος και Εθνικής Τράπεζας.

Μιλάμε επίσης, για μια σειρά από κανόνες, δια μέσου των οποίων, δεν θα είναι δυνατόν κανείς να χειραγωγήσει, να εκβιάσει ή να εκμεταλλευτεί την χώρα μας, δια μέσου της νομισματικής πολιτικής, ή άλλων χρηματοπιστωτικών τεχνασμάτων.

Μιλάμε για ένα νομοθετημένο και θεσμοθετημένο νομισματικό σύστημα, που θα λειτουργεί έτσι ώστε η χώρα μας να μπορέσει να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη και άτρωτη ενάντια σε οποιαδήποτε επιθετική οικονομική πράξη.

Μιλάμε για μιά Κεντρική Τράπεζα και ένα νόμισμα, το οποίο θα υπηρετεί την Πατρίδα και τον Πολίτη και όχι τους διεθνείς τοκογλύφους που δεν έχουν παρά ένα σκοπό, που δεν είναι άλλος, από την συνεχή εκμετάλλευση των πάντων.

Μιλάμε, τέλος, για ένα νομισματικό σύστημα, το οποίο θα γίνει παράδειγμα σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα επιτρέψει επιτέλους την ελεύθερη, υγιή και ισότιμη, συνεργασία με κάθε κράτος και Λαό στον κόσμο.

2) Για την "Δημοκρατία"...

Όταν μιλάμε για Δημοκρατία, δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.

Υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν, ότι τώρα, αυτήν την στιγμή, έχουμε Δημοκρατία.

Υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν, ότι η Δημοκρατία δεν επιδέχεται βελτίωσης.

Υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν, ότι πρέπει πάντα και για όλα, να υπάρχει αντιπροσώπευση.

Όχι όμως στο ΕΠΑΜ.

Στο ΕΠΑΜ, βλέπουμε, ότι σήμερα πια, ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία, ούτε με πρακτικούς όρους, ούτε με θεωρητικούς.

Θέλουμε πραγματική Δημοκρατία, χωρίς επιθέματα, όπου ο Λαός θα μπορεί πραγματικά και σε συνεχή χρόνο, να μπορεί να επιβάλλει την θέλησή του.

Θέλουμε πραγματική Δημοκρατία, ώστε ο κάθε πολίτης θα μπορεί ελεύθερα να εκφράσει, να συζητήσει, να πείσει και να πειστεί εποικοδομητικά, για τις αριστερές, δεξιές, ή όποιες άλλες ιδέες και ιδεολογίες μπορεί να έχει.

Θέλουμε πραγματική Δημοκρατία, ώστε ποτέ πια να μην μπορέσει να υπαγορεύει ένα κονκλάβιο από ειδήμονες, το πως, το ποιος, το γιατί και το πότε.

Θέλουμε Δημοκρατία, ώστε κανένα ιδιωτικό συμφέρον, οικογένεια ή ομάδα, να μπορεί να κρατά τα ινία της εξουσίας για πάντα.

Θέλουμε Δημοκρατία, ώστε να μπορούμε επιτέλους να ανακαλούμε άμεσα τον οποιονδήποτε εκλεγμένο τολμήσει να κοροϊδέψει τον Λαό...

Θέλουμε Δημοκρατία, τέτοια που μόνο ένας Λαός αυτοβούλως μπορεί να ορίσει και όχι οι διάφοροι ανεπάγγελτοι ή/και διαπλεκόμενοι μέσα στο υπάρχον σύστημα...

3) Για την "Ανατροπή"...

Πολλοί μιλούν για την λεγόμενη "ανατροπή"...
...αλλά δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.

Όταν το ΕΠΑΜ μιλά για ανατροπή, δεν εννοεί απλά, την ανατροπή της υπάρχουσας προδοτικής κυβέρνησης.

Ούτε εννοούμε την ανάκτηση της εξουσίας από την όποια "αριστερά", "κεντροαριστερά" ή την κάποια "λαϊκή δεξιά".

Δεν μας αφορούν οι ψευτοανατροπές, μέσα στο υπάρχον καθεστώς που δεν αποτελούν λύσεις, ούτε δίνουν κάποια περιθώρια επίλυσης των τρομακτικών προβλημάτων που έχουμε σήμερα.

Δεν εννοούμε επίσης την ανατροπή των πολιτικών ή ιδεολογικών συσχετισμών μέσω εκλογών ή κάποια άλλη διαδικασία μέσα στο υπάρχον πολιτειακό σύστημα.

Δεν εννοούμε μια κατάσταση, όπου κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ ή το ΚΚΕ θα πάρουν την εξουσία με όλα τα άλλα στοιχεία του συστήματος, να ισχύουν όπως ακριβώς είναι και τώρα...

Η πραγματική ανατροπή, στην οποία αναφέρεται ΜΟΝΟ το ΕΠΑΜ, είναι στην ουσία η εγκαθίδρυση πραγματικής Δημοκρατίας και νέου Κράτους με τελείως καινούργιους και διαφορετικούς όρους....

Εμείς μιλάμε για και ποθούμε ένα νέο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος, το οποίο μπορεί και στέκεται στα πόδια του χωρίς εξαρτήσεις σε άλλα συμφέροντα είτε αυτά είναι εκ των έσω είτε αυτά είναι οι διάφοροι διεθνείς και υπέρ διεθνείς δυνάμεις που μας θέλουν υποχείρια στην καλύτερη περίπτωση, και νεκρούς στην χειρότερη.

Ένα κράτος, το οποίο θα γεννηθεί από την άμεση εμπλοκή της πλειοψηφίας του Λαού, και όχι από τα σκοτεινά σχέδια που έρχονται από τις σημερινές κορυφές και "αυθαιρεσίες" κάθε μορφής με δικά τους συμφέροντα, είτε αυτές είναι αριστερές, είτε δεξιές, είτε είναι "Συνταγματολόγοι", "Καθηγητές", "Συνδικαλιστές" είτε οτιδήποτε άλλο.

Γιατί μόνο σε ένα κράτος, όπου επιτέλους το συμφέρον του Λαού θα κυριαρχεί, μπορεί η ευημερία σε όλους τους τομείς να διαπερνά προς όλους.

Και αυτό, γιατί ενάντια στους διεθνείς και εγχώριους εκμεταλλευτές και δολοφόνους μας, ο μόνος τρόπος που έχει νόημα να σταθεί κανείς και να έχει θέση δύναμης, είναι να στέκεται γερά πάνω στην εξουσία ενός ολόκληρου απελευθερωμένου Λαού, που έχει τιμωρήσει τους Δωσίλογους που τον ξεπούλησαν και έχει πλέον εγκαθιδρύσει αυτόβουλα την δικιά του νόμιμη θέληση.

Γι αυτό και η δικιά μας ανατροπή, απαιτεί τον ίδιο τον Λαό να σηκωθεί και να αντιδράσει μαζικότατα και αποφασιστικά, χωρίς να χρειαστεί η οποιαδήποτε βία. Τέτοιοι τρόποι είναι η Γενική Πολιτική Απεργία και η πολιτική ανυπακοή.

4) Τι θέλουμε τελικά;

Θέλουμε "επιστροφή στην Δραχμή", σε μιά κατάσταση δηλαδή όπου κάποιο "ΠΑΣΟΚ" και η "ΝΔ" θα μετατρέπει συστηματικά τους Πολίτες σε εξαρτημένους ψηφορόρους; Θέλουμε απλά να λύσουμε ένα-δύο προβληματάκια, να δώσουμε λίγο αέρα στον δοκιμαζόμενο Λαό, μέσα στο υπάρχον σύστημα; Θέλουμε μιά "ανατροπή" μέσω εκλογών και στην συνέχεια μιά κυβέρνηση "αριστεράς" ή "δεξιάς" μέσα στο ίδιο σύστημα; Θέλουμε μια "Δημοκρατία" όπως την έχουμε τώρα; Θέλουμε να συμβιβαστούμε κάπως, για να λύσουμε το άμεσα πρόβλημα της επιβίωσης;

Όχι!
Εμείς θέλουμε και ποθούμε μια Πατρίδα, πραγματικά ζωντανή, όπου το Γένος μας, θα μπορεί μέσα στην Ελευθερία που τόσο τιμά, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να μεγαλουργήσει, να διδάξει και να πρωτοστατήσει.

Και δεν είναι απλά όνειρο... Άλλωστε, δεν είναι ότι δεν το έχουνε ξανακάνει!

Αναρωτιέστε μήπως ακόμα γιατί δεν μιλάμε για τα ίδια πράγματα, με όλα τα άλλα κόμματα;

Η απάντηση είναι προφανής, αν κάποιος απλά σκεφθεί προσεχτικά τι ΔΕΝ σημαίνει η δικιά τους "Ανεξαρτησία", η δικιά τους "Εθνική Κυριαρχία", η δικιά τους "Δημοκρατία" και η δικιά τους "Ανατροπή"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου